9.3.2017

Kaupunkikodin remontti - ennen ja jälkeen / osa 6


Kaupunkikodin remonttikierroksen toiseksi viimeinen etappi, makkari. Vielä on jäljellä kylpyhuone, siitä höpinää luvassa hiukan myöhemmin.

Makuuhuoneessa remontoitiin muiden huoneiden tapaan lattia, seinät ja katto. Ja muiden huoneiden tapaan on listojen kiinnittäminen täälläkin kesken. Huoh! Tässä asunnossa ei ollut säilytystilaa juuri ollenkaan, tuota yhdessä kuvassa pilkottavaa peiliovista vaatekaappia lukuunottamatta. Siispä tähän pikkuiseen makkariin laitettiin kaappeja niin paljon kuin mahtui, jotta saatiin kunnollinen vaatesäilytys, siivouskomero jne. Sängyn jalkopäähän ja viereen kaappeja tulikin sitten iso rivi. Tilaa jätettiin vain 180cm leveälle parisängylle ja yhdelle lipastolle. (Lipasto tosin muutti sittemmin olohuoneeseen kun tarvittiinkin tila pinnasängylle.)

Kivannäköinen ja suht edullinen vaatekaappiratkaisu syntyi näin: Kaappien rungot ostettiin Ikeasta. Sieltä löytyi myös sopivia sisusteita, kivat yksinkertaiset vetolaatikot, muun muassa. Kaappien ovet ja päätylevyt tilattiin A.S. Helsingöltä*. Tiedättekös jo tuon firman? He tekevät siis kotimaassa Ikean runkoihin passaavia ovia ja vetimiä sekä vaatekaapistoihin että keittiöihin - tosi tyylikkäästi. Kannattaa ehdottomasti katsastaa jos on keittiöremontti tai vaatekaappien uudistaminen mielessä. Valikoimassa on nykyään myös hanoja ja altaita, tyylikkääseen linjaan valittu nekin.

Sisustushommat ovat täällä vielä hiukan kesken. Näkymä ikkunan suuntaan näyttää jo mukavalta, mutta huoneen muut nurkat ovat vielä vähän kolkot. Erityisesti pinnasänkynurkkaus (vilahtaa kolmanneksi alimmassa kuvassa vasemmalla hiukan) tulee vielä kokemaan uudistusta.

*Kaappien ovista saatu blogin kautta alennusta A.S. Helsingöltä

2 kommenttia :

  1. Olisi mukava nähdä kuvia vielä kylpyhuoneesta ja sen vaiheista :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kivan näköinen peilimalli noissa Helsingön ovissa! Hienosti henkii vanhaa, mutta kuitenkin pelkistetyn yksinkertainen eikä niin tavanomainen. :)

    VastaaPoista