30.3.2017

Pihakylpyamme - jatkosuunnitelmia


Viime kesän paras asia taisi olla tämä kylpyamme pihalla saunan tuntumassa. Kun sen lähelle vielä nostettiin kirpputorilta löytynyt kuumavesipata, oli suven parhain spa valmis. Ammeeseen lasketaan letkulla kaivosta vesi ja padasta sekoitetaan kuumaa joukkoon. Tuossa kylvyssä viihtyy tuntitolkulla kaikilla ilmoilla. Kun vesi jäähtyy, lisätätään padasta ämpärillinen lämmikettä.

Saunan lauteilla taannoin istuessa tuumasin että voisikohan tuosta kylpypaikasta tehdä tulevana kesänä vielä asteen verran ylellisemmän. Nyt ammeelle johtaa saunan terassilta vain pieni puinen laituri, mutta itse amme tönöttää suoraan maassa. Nyt aloin visioida josko sen alle rakentaisikin pienen oman pation. Voisi olla myös jotakin johon ripustaa pyyhe ja jotakin johon laskea viinilasi. Ans kattoo ny mitä keksitään!

Aivan toimiva ja kaunis on toki amme ollut tuollaisenaankin. Kun ympärillä on vihreää, on tunnelma kylvyssä ollut aivan huippuihana. Laitetaanpa tähän loppuun vielä otos viime kesän parhailta kylpyilmoilta. Tämän foton otin kun tein kivaa puutarhatuunausyhteistyötä Tikkurilan kanssa, silloin maalasin tuon ammeen ulkopinnan kauniin harmaaksi. Silloin ei näemmä muuten ollut vielä saunan terassiakaan!
10 kommenttia :

 1. Mun kylpyamme on nuoren koivikon keskellä. Ehdottomasti paras lisävaruste on mies joka käy täyttämässä mun skumppalasia ja juoksee tuomassa milloin mansikoita, milloin suklaata, ettei vaan mun kylpyhetki ilta-auringossa katkea!

  VastaaPoista
 2. Mun kylpyamme on nuoren koivikon keskellä. Ehdottomasti paras lisävaruste on mies joka käy täyttämässä mun skumppalasia ja juoksee tuomassa milloin mansikoita, milloin suklaata, ettei vaan mun kylpyhetki ilta-auringossa katkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tarjoilun pitää pihakylvyssä pelata! :D

   Poista
 3. Ihana tunnelma tuossa vika kuvassa <3 Patio vois olla kiva :)
  Ton tyyppinen kylpy kelpais mullekki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollu tosi huippukylpylä, mutta patiolla tosiaan voisi olla vielä huipumpi :)

   Poista
 4. Tosiaan aivan upea tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa, pitäisi itsekin hommata pihasaunan eteen amme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Vintageinteriorxx. Ja suosittelen piha-ammetta! :)

   Poista
 5. Onpa ihana idea! Tuo kopioidaan kyllä, sitten joskus... Pihasauna nimittäin odottaa vielä remonttia. Tuollainen kylpypaikka sopisi täydellisesti sen terassille, jonka lisäsin heti päässäni suunnitelmaan kylpypaikkanne nähtyäni. Paljua olemme tähän asti miettineet, mutta sen puhidistaminen arveluttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljusta mäkin aluksi haaveilin mutta budjettisyistä sitten päädyttiin tuohon ammeeseen. Se on ainakin tosi simppeli pitää puhtaana! :)

   Poista
 6. Upea idea on tuo oma "patio" ammeelle ja ehdottomasti pitää olla viini/olutlasinlaskupöytä:)
  Ja miten olisi molemmille vierekkäin omat ammeet? Hartolassa sijaitsisi istuma-amme joutilaana. Mitä tarjotaan?

  VastaaPoista