18.3.2017

Kaupunkikodin kylpyhuone - mitähän tälle tekis?


Kaupunkikodin kylpyhuoneen ennen ja jälkeen -kuvat ovat nämä yhdet ja samat. Sitä ei ole siis vielä lainkaan remontoitu. Niin, mitähän tälle tekis? Muun asunnon remontti on viittä vaille valmis ja kylppärin kimppuun pitäisi sitten käydä jossakin mittakaavassa. Pikkuinen, alle kahden neliön kylppäri on pistetty uusiksi putkiremontin yhteydessä joitakin vuosia sitten, se on siis periaatteessa vielä monta monta vuotta aivan käyttökuntoinen. Mutta minusta tuntuu koko ajan että tämä on eri paria muun kämpän kanssa. Näyttää nuhjuiselta aina, vaikka olisi kuinka puhdas. Eikä tuo vihreän ja sinisen yhdistelmäkään oikein iske. Joten jonkilainen freesaus varmasti tehdään.

Mutta siitä mittakaavasta. Täysvaltaiseen remonttiin jossa uusittaisi koko kaakelointi ei ole varaa. Mitä tuolle kylpyhuoneelle pitäisi vähintään tehdä että siitä tulisi tosi tosi kiva? Riittäisikö suihkusetin ja kalusteiden vaihto, ehkä vähän kaakelimaalia tuohon siniseen boordilistaan? Vahvimpana vaihtoehtona mielessä on viimeaikoina pyörinyt mikrobetonin laittaminen kaikille pinnoille ja boordin hiominen matalaksi, se mahtuisi just ja just budjettiin. Se tekisi myös kylpyhuoneen yleisilmeestä mukavan pelkistetyn. Simppelimpi peilikaappi, joku kivampi suihkusetti. Voisi toimia.

Olisko teillä siellä jollakulla hyvää ideaa tämän kylppärin kaunistamiseksi? Mitä sä tälle tekisit pienellä budjetilla jos olisi sinun kylpyhuoneesi? Ja myöskin vinkkejä hyvistä tekijöistä Helsingin seudulla vastaanotetaan - nyt on omat remonttiakut aivan tyhjät.


30 kommenttia :

 1. Minun kylppäri ihastukset ovat tällä hetkellä Ikean Yddingen allaskaluste ja peilikaappi M01 https://www.merarkkitehdit.fi/single-post/2017/01/05/Peilikaappi-M01-Tilattavissa.
  Kaakelimaali voisi olla halvin, mikrobetoni kiinnostava. Pitääkö boordi hioa pois, jos tulee yhdellä värillä, sehän taitaa silloin ikäänkuin upota kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että ei tuota boordin uloketta kande alkaa tasoittelemaan. Sopii loistavasti jäämään näkyviin ja antaa just sen särmän mikä tarvitaan mikäli mikrosementtiin päädyt.
  Onko tuo lattia vihreä vai mikä? Jos on, jätä se silleen, uusi allas ja kalusteet ja lisää tuohon kaareva, taittuva suihkuseinä. Sit vaan tekstiilit kuosiin ja väreihin :D ja suihkukulmaan katosta lattiaan ulottuva kulmahyllykkö johon saat pesuaineet.
  Peilikaapin tilalle iso peili, hyvä valaistus ja allaskaappiin kaikki ylimääräiset kamat.
  (Niinku muka itellä olis hyvässä kuosissa :D)

  VastaaPoista
 3. Tajusin, etten ole koskaan vessa- ja kylppäriremppakuvia blogiini laittanutkaan. Meillä tehtiin perusteelliset rempat ensin vessoihin ja sitten kylppäriin ja saunaan. Tekijänä nurmijärveläinen Neliöremontti. Meillä siis tehtiin pohjia myöten, kun piti uusia sekä viemärit että vesijohdot, mutta tekevät varmaan kevyempiäkin. Mentiin harmaa-valkoinen linjalla ja pyyhkeillä saadaan vaikka mitä väriä haluttaessa.

  Mikrobetoni ei ole tuttua, mutta jollain kaakelimaalilla tai muulla seinät yhteen väriin, niin ilme raikastuu.

  VastaaPoista
 4. Jättäisin pinnat sikseen!
  Jospa sinistä vaikka lisääkin uuden allaskalusteen värinä? Peilikaappi pois ja sen tilalle peili ja talon henkeen sopiva valaisin. WC-paperiteline ja ripustuskoukut menisivät myös vaihtoon. Uusi suihkuhana ja sille krominen suihkuletku piristäisivät parantaisivat myös tunnelmaa. Kaivataanko suihkussa roiskuttelulle suojaksi esimerkiksi kääntyvää lasiseinää? Suihkutuotteille etsisin jonkin valkoisen seinäsäilyttimen, että pullot saisi pois lattialta.

  VastaaPoista
 5. Vetäisin nuo siniset laatat kuparin väriseksi jollain asiaan sopivalla maalilla :)

  VastaaPoista
 6. Maalaisin tuon boordin valkoiseksi. Seinäkaakelit myöhemmin harmaiksi.

  Kertoisitko joskus, mitä muutoksia pikkuinen omine tarpeineen on tuonut kahden aikuisen asumiseen?

  VastaaPoista
 7. Minä maalaisin kaakelimaalilla myös vihreät kaakelit tuon boordin lisäksi ja jättäisin boordin ehdottomasti paikalleen. Ehkäpä vaaleaa seiniin ja tummenpaa lattiaan?
  Mulla itsellä on sama homma tässä edessä kun ilmat vähän lämpenee ja kuivumista odotellessa voi lasten kanssa lähteä vaikka mökille. :)

  VastaaPoista
 8. Voisiko sitä mikrobetonia läiskiä lattiaan ja seinille boordiin asti? Boordi kaakelimaalilla tehosteeksi / rajaksi matskujen väliin. Peili on parempi vaihtoehto pieneen tilaan kuin peilikaappi, tosin säilytystä pitää etsiä muualta. Hyllyt wc-istuimen yläpuolelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyt wc:n yläpuolella olsi kyllä hyvä. Siinä on nyt tuollainen pyyhkeenkuivauspatteri, pitää vähän tiedustella voiko sitä poistaa. Voi olla että ei kun on kylppärin lämmönlähde...

   Poista
 9. Maalaisin tosiaan tuon sinisen boordin valkoisella kaakelimaalilla ja pitäisin muuten valkoise ja vihreän pinnan. Siitä on hyvä työstää pelkistetty vintage-henkinen kylppäri kalusteilla ja stailauksella. Laittaisin ainakin pallolamput ym. tyyliin sopivaa. Emily Hendersonilta voi ottaa vinkkejä:
  https://stylebyemilyhenderson.com/blog/sylvias-makeover-quick-bathroom-refresh
  https://stylebyemilyhenderson.com/blog/brady-gives-refresh-vintage-bathroom
  https://stylebyemilyhenderson.com/blog/master-bathroom-reveal
  https://stylebyemilyhenderson.com/blog/emilys-house-powder-room-plan
  Ja Sarah Sherman Samuelilta:
  http://37rvoc4e0l643g3buw13dunl.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/08/light-lab-bath2.jpg
  http://37rvoc4e0l643g3buw13dunl.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/01/sarahshermansamuel-bathroom.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos linkeistä, uusia tuttavuuksia mulle nuo Samuel ja Henderson. Pitääpä tutustua paremminkin!

   Poista
 10. Ajattelin just tota mikrobetonia. Tohon vois käydä ihan laastikin, jonka käsittelisi sitten vedenpitäväksi vaikka lakalla, kun kerran on vedenpitävyys alla. Ja minä ajattelin, että laittais tuosta boordista alaspäin. Vaalea laatta on ihan ok :) Topukka

  VastaaPoista
 11. Hei KIITOS teille kaikille kun olette ehtineet/jaksaneet funtsata ja kommontoida. Tulipa kerralla tosi tosi monta hyvää ehdotusta mietittäväksi - tästä on hyvä jatkaa kylppärin uudistamisen tuumailua!

  VastaaPoista
 12. Me tehtiin tällainen pikkurahalla, eli laattojen maalaus on osa kalusteista vaihtoon. Tuli kiva muutos helpolla.

  http://blogit.meillakotona.fi/muotoseikka/pienen-kylpyhuoneen-suuri-muutos/

  VastaaPoista
 13. Hei! Onko teillä muuta paikkaa, missä kuivata tulevaisuudessa taaperon kastuneita hanskoja ym? Mietin, ettei ehkä kannata poistaa rättipatteria tulevaisuutta ajatellen. Meillä rättipatteri ihan ehdoton, kun siinä saa lasten tumput ym kuiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu totta, ja tosiaan sitä rättipatteria ei varmaankaan edes saisi poistaa.

   Poista
 14. Meillä päin lehdessä mainostaa tällainen firma: http://www.decopinta.fi/kotitaloudet En tiedä, mikä tuo pinnoite oikeastaan on, mutta lopputulokset ovat mielestäni hienoja. Meidän vessassa valkoinen kaakelimaali on alkanut selvästi kellertää muutaman vuoden jälkeen. Maalin levittäminen oli kans hiukan hankalaa ja se näkyy epätasaisena lopputuloksena.

  VastaaPoista
 15. Maalaisin kaiken hohtavan valkoiseksi, boordi voisi olla myös musta, paitsi lattian jonka jättäisin vihreäksi,siihen valkoinen raikas matto ehkä piparkakun malliseksi virkattu. Peilikaapin tilalle joku persoonallinen musta kehyksinen peili tai simppeli suuri neliö ilman kehyksiä suoraan boordilistasta, huomaamaton kapea ledivalaisin peilin päälle. Allas on ok mutta koska säilytystilaa pitää olla niin kaapillinen valkoinen allaskaluste jossa upotettu allas. Ikeasta löytynee. Suihkusetti on muotoilultaan kammotus joten se vaihtoon ehdottomasti. Pyyhekoukut, pesuaineteline ja paperiteline selkälinjaisia metallisia. Pesuaineet yhtenäisiin pulloihin. Musta pytyn kansi. Mustat ja musta/valk. pyyhkeet.
  LK

  VastaaPoista
 16. Tekisin itse alkuun kevyen ja edullisen pintarempan kaakelimaalilla ja sitten jos ei miellytä, niin mikrosementtiä pintaan. Maalaisin tuon sinisen boordin tummanharmaalla kaakelimaalilla ja lattian samalla sävyllä. Meillä maalattiin koko kylppärin vihreet seinät valkoisella kaakelimaalilla ja vaikka kuinka varovaisesti teki, tuli valumajälkiä ja pensselinjälkiä sinne tänne. Koko seinän maalaamista en siksi suosittele, boordi varmasti onnistuisi. Nuo laattojen saumat maalaisin valkoisella saumakynällä. Sitten vaihtaisin myös allaskaapin ja peilikaapin päälle ainakin uusi valaisin. Suihkun peittäisin suihkuverholla, jos se siinä mahtuu olemaan...muuten uusisin suihkun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sitä olen miettinyt että tulisko kaakelimaalilla liian kotikutoisen näköistä ja sitten kuitenkin harmittaisi. Eli että jos jotakin fiksausta pinnoille tekee niin sitten ehkä kuitenkin kerralla reilummin. Ja kalusteiden ja hanojen vaihtokin saattaisi tosiaan jo piisata...

   Poista
 17. Laattapinnoitus on nykyään myöskin yleistymässä, eikä ole läheskään niin kallis kuin laattojen uusiminen kokonaan. Suojaa myös saumat. Ei ole vielä siis omaa kokemusta, mutta mietin oman kylppärin uusimista tuolla menetelmällä. Esim: http://www.pohjanlaattapinnoitus.fi/ tai siellä etelämmässä näköjään tämmöinen: http://whitetile.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä tutkia tuotakin vaihtoehtoa.

   Poista
 18. Jättäisin alkuun pinnat rauhaan, omaan silmään vihreä kaakeli on ihana ja viime aikojen sisutustrendien tullessa korvista myös ihanan freesi väri! Pinterestissä oon laittanut itselle muistiin juurikin vihreitä kaakeliratkaisuja esim. keittiöön. Allaskaapin hankinnalla, peilikaapin vaihdolla nättiin peiliin ja vaikka valkoisella suihkuverholla/lasisella suihkuovella/-seinällä pääsee varmasti jo tosi pitkälle! Oman vuokrakämpän pikkuvessa sekä suihkutila muuttuivat ihan sisustusratkaisuillakin jo paljon kivemman näköiseksi kuin miltä näytti tyhjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ei hullumpi ehdotus. Vihreää kaakelia on näkynyt aika paljon ruotsalaisissa sisustuslehdissä, tiedä vaikka olisi väritrendinä meillekin pian rantautumassa :)

   Poista
 19. Pisarameri tekee upeaa jälkeä mikrosementillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Olenkin kuullut Pisaramerestä paljon hyvää.

   Poista
 20. Art deco- tyyliä? Tuo vihreä laatta ja boordi toivat heti sellaiset vibat. Boordin voisi maalata mustaksi, lisäksi mustalla metallimaalilla lavuaarin metalliosat ja wc-pöntön yllä olevan kuivaustelineen (ellette päädy hyllyihin). Tyyliin sopivat pyyhekoukut ja vessapaperiteline. Ikean musta allashylly lavuaarin alle, jos mahtuu. Suihkusetin vaihto esim. kromiseen. Peilikaapin tilalle pyöreä peili, ja siihen molemmille sivuille jotkin pienet hyllytasot..? Valaisimeksi esim. pyöreä lamppu kattoon ja lisäksi ovela vetonarusta syttyvä seinävalaisin. Valkoiset pellavapyyhkeet vaikka pöytäliinasta ommellen, jalkakylpytamineet ja pari kynttilää tunnelmaa luomaan. Sitten kylpemään kuin Yrjönkadun uimahallissa konsanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvailit niin elävästi että aloin jo nähdä meidän kylppärin tällaisena :) Yrjönkatu-vaikutteet eivät olisi lainkaan hullummat!

   Poista
 21. Älä hyvä ihminen pilaa kylpyhuonetta niillä mukamas betoni villityksillä. Kaikkia oksettaa tää betonityyli 10 vuoden sisään. Art deco on oikea suunta

  VastaaPoista