6.9.2019

Tummanharmaa talo


Sellainen uroteko on täällä kaupungissa saatu valmiiksi että tämä meidän uusi talo on nyt lopullisessa maalissaan! Uroteko siksi että tämä oli yksi harvoista hommista jotka tehtiin tässä talonrakennusprojektissa omin voimin - lähestulkoon kaikki muu ulkoistettiinkin ammattilaisille. Rakennuslupahakemukseen merkattiin hanketta aloitellessa talon tulevaksi väriksi tummanharmaa. Se antoi mukavasti liikkumavaraa tuumata tarkkaa sävyä siihen asti kun tönö oli pystyssä. Erilaisia tummanharmaaksi luettavia sävyjä on olemassa aivan todella paljon, valinnanvaraa siis piisasi.

Keväällä raksan valmistumisen lähestyessä piti tehdä aivan jäätävä määrä päätöksiä ja minä olin niiden jäljiltä melkoisessa suunnitteluähkyssä. Se oireili niin etten oikein enää osannut päättää mitään vedenpitävästi, vaan jäin jahkailemaan melko mitättömiäkin yksityiskohtia päiväkausiksi. Suunnittelu ei enää tuntunut hauskalta ja vaihtoehtojen selvittely mielenkiintoiselta, vaan ennemminkin raskaalta ja vaivalloiselta. Julkisivun maalin sävyn päättämisen kanssa homma tyssäsi juuri tällaiseen loputtomaan jahkailuun ja tuskailuun ja totesin että nyt on pidettävä kaikenlaisesta päätösten tekemisestä hetki täydellistä taukoa. Talon värin valkkasi siis lopulta toi mun mies ja kylläpä hyvin valkkasikin!

Tuo harmaan sävy on NCS S 8000-N, mukavan lämmin ja muheva harmaa joka ei isonakaan pintana ulkotiloissa lähde sinertämään. Tällä koodilla sävyn löytää esmes Virtasen maalitehtaan Saariston Värit -kartasta nimellä Patarauta. Oikein hyvä pari talon mustille oville, ikkunanpielille ja räystäille. Ja nyt talo näyttää juuri siltä kuin mielikuvissamme kuvittelimmekin silloin kun se oli vasta viivoina paperilla.

2 kommenttia :

  1. Todella kaunis väri :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköinen. Mikä talomalli tämä on?

    VastaaPoista