16.3.2017

Herkku viikonlopuksi: Bataattitoast


Taas on kokkailtu ja testailtu täällä kyökissä jotakin uutta. Jostakin internetin syövereistä tietokoneeni näytölle ajelehti tämä bataattikonsepti, suolainen ja ruokaisa herkku viikonlopun aamiaiselle tai brunssille. Bataattitoast ei ole mitään sen ihmeellisempää kuin toast jossa leivän tilalle on vaihdettu viipale uunissa paahdettua bataattia. Täytteeksi voi ihminen laittaa mitä halajaa. Tällaisella kananmunan, avokadon ja aurinkokuivatun tomaatin kombinaatiolla tuli ainakin tosi hyvää:

Bataattitoast  2:lle hengelle

1 iso bataatti 
hiukan oliiviöljyä
suolaa

Viipaloi bataatti n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja paahda niitä uunipellillä 200 asteessa n. 20-30 minuuttia / kunnes ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaansa.

4 kpl keitettyjä kananmunia (6-7 min, keltuainen saa jäädä juoksevaksi)
 
2 avokadoa kuutioina
silputtua kevätsipulia
tuoretta chiliä viipaleina
n. 5 kpl aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
reilusti korianteria
suolaa ja mustapippuria

Nosta lämpimät bataattiviipaleet lautasille. Lusikoi päälle kuutioitua avokadoa, kevätsipulia, chiliä, aurinkokuivattua tomaattia ja korianteria. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori lopuksi kaiken kukkulaksi keitetty kananmuna, halkaise ja anna keltuaisen valua kastikkeeksi.

Täyttää mukavasti ja bataatin makeus tekee tästä mukavan erilaista aamiaissyötävää. Ja jos kaipaa gluteenitonta niin tämähän toimii silloinkin mainiosti. Viime viikonloppuna näitä jo värkättiin ja taidetaan tehdä tulevana uudestaan!

(Ja miten paljon tykkäänkään tuosta Arabian 24h Avec -sarjan lautasten sinisestä väristä! Sen päällä näyttää ruoka aika poikkeuksetta tosi herkulliselta.)



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti