2.8.2012

Synttärilahja ja kirppisostos

Mies antoi mulle synttärilahjaksi Esteri Tomulan Finelille suunnitteleman ison Neptun-kattilan. Voi onni, tuo kattila on NIIN hieno. Joku saattaisi arastella antaa vanhaa ja käytettyä lahjaksi, mutta ukkoni mun onneksi tuntee makuni ja tietää että kolhut ja patina vain tekevät mielestäni lahjasta hienomman. Lahjoja ostaessa voisi kyllä ylipäänsäkin useammin suunnata kirppareille ja osto- ja myyntiliikkeisiin. Viime jouluna teinkin tällä periaatteella joululahjaostoksia. Silloin vinkkasin esim. Huuto.netin ehtymättömistä lahjavalikoimista.

Tuommosen Heikki Orvolan ison Miranda -lasikuhon olen taannoin antanut ystävälle tupaantulijaislahjaksi. Nyt löysin kirpparilta samanmoisen ja ostin talteen kun hintaa oli vain 25 euroa. Saapa nähdä jääkö se omaan käyttöön vai löytääkö tiensä ennen pitkää jonkun lahjapakettiin.

(Vinkkaanpa samalla että Minnakin oli iskenyt kalakattilakantaan. Aquariuslandiassa on vasta hankittu kesäpaikka ja seuraan vesi kielellä kun Minna ostostelee kirppiksiltä mökilleen yhtä ja toista tarpeellista. )

My husband gave me a wonderful birthday present: a "Neptun" enamel kettle by Esteri Tomula for Finel. It has the most beautiful fish motif! Buying presents from flea markets and thrift stores is a very good idea.
.

11 kommenttia :

 1. Ihanaa, kun on mies tietää mitä vaimo toivoo lahjaks. Minulla on tuollainen pienempi Miranda sinisenä kirppislöytönä.

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus, mitä löytöjä <3

  VastaaPoista
 3. Löytäisinpä minäkin halpoja aarteita joskus...
  Viime viikolla kirppiksellä pieni kalakattila, sisältä kulunut ja musta, hirveästi emalilohkeamia, 20 €.
  Punainen Pehtooripannu, sisältä kulunut ja musta, hirveästi emalilohkeamia, 50 €.
  Suht siisti punainen Finellin Kehrä emalikahvipannu 55 €.
  Kaikki muutkin himoitsemani emaliastiat (ja kaikki muukin kiinnostava) olivat samaa hintaluokkaa.
  Ainoa kukkarolle sopinut "löytö" oli keräämäni Riihimäen lasin Saga 6 juomalasia. Tosin nekin maksoivat kyllä peräti 12 €, mutta ostin silti.

  -Anonyymi lukija-

  VastaaPoista
 4. Olen ehdottomasti samaa mieltä että kippareita ja muita vanhojen tavaroiden liikkeitä pitäisi hyödyntää enemmän myös lahjaostoksissa. Itsekin olen noudattanut kyseistä kirppari-ideaa mm. joululahjoissa. Silloin tällöin saattaa löytää jotain sellaista mistä saaja ei voisi sen kuvitella olevan kirpparilta. Itse olen ilmaissut lähipiirilleni että kirppareita saa (ja pitää) hyödyntää jos minulle jotain aikoo ostaa. Minulle juuri elämää nähneet esineet merkitsevät enemmän kuin kertakäyttöiset uudet tusinatuotteet. Ihanaa että ruudun sillä puolenkin on samanhenkinen persoona :)

  VastaaPoista
 5. Ps. Tuo kalakattila on itse upeus :o

  VastaaPoista
 6. Voih, minä olisin ollut onnesta soikeana kummasta tahansa kuvan kattilasta! Ehkä sitten kun täytän pyöreitä, voisi pyytää jotain tuollaista lahjaksi jonka eteen lahjan-antajan pitää tehdä hieman työtä:)

  VastaaPoista
 7. Tuntuu moninkerroin henkilökohtaisemmalta saada lahja jonka eteen on täytynyt tehdä töitä,koluta kirppiksiä ja myyntiliikkeitä.Ja tuntea lahjansaajan maku..Itsellä on työn alla ainakin äidilleni jouluksi kotimaista lasia,värillistä.Flora-sarjan vaaleanlila kannu olis ihan ykkönen mutta niitä ei tunnu löytyvän edes isolla rahalla mistään.Sellainen hajosi äidillä muutossa muutama vuosi sitten.Mummon vanhat saman sarjan lasit on tallella mutta kannu puuttuu edelleen.
  Onnea syntymäpäivien ja noin ihanan miehen johdosta :)

  VastaaPoista
 8. Mieleiset lahjat varmasti, on ne hienot!

  VastaaPoista
 9. Voi ei!! Mikä muistojen pläjäys! Kun olin pieni niin meillä oli juuri tuollainen kattila :)

  Niin ja moi, olen lukenut jo pidempään ja nyt ihan virallisesti :) Tervetuloa blogiini kurkkamaan :)

  VastaaPoista
 10. Fiksu mies! =) Kelpaisi tuo kattila tännekin, ja muutenkin olen lahjaostosten tekemisessä samoilla linjoilla!

  VastaaPoista
 11. Kattila ON hieno, ja se käy niin sähkö-, puu- kuin induktioliedellekin: http://sairio.wordpress.com/2012/03/25/makkarasoppaa-kalakattilassa/

  Kiitti kattilan oikeasta nimestä ja valmistajasta.

  VastaaPoista