7.8.2012

Riihitie 20


 Alvar Aallon koti Helsingin Munkkiniemessä osoitteessa Riihitie 20. Kämmenet hikos kun oli niin hienoa. 17:n euron pääsymaksu tuntui etukäteen suolaiselta, mutta talokierroksen ja mainion opastuksen jälkeen olisin ollut valmis maksamaan vaikka enemmänkin. Otin hirveän läjän kuvia, etenkin yksityiskohdista, että muistaisin jälkeenpäin mahdollisimman paljon. Täälläkin tekivät vaikutuksen erityisesti materiaalit ja värit; rottinkipunokset, hunajaiseksi patinoitunut koivu ja murretut sävyt. Superpelkistettyä ja modernia oli yhdistetty hauskasti koristeellisten pienten juttujen kanssa. Ah.


A visit to finnish architect Alvar Aalto´s home in Munkkiniemi is a must if you´re ever in Helsinki. The 17 euro admission might seem expensive, but I promise the one hour guided visit is worth every penny.
.

25 kommenttia :

 1. Näyttää upealta! Itse järjestin tuon 10 hengen ryhmän kasaan ja suuntaamme parin viikon päästä Riihitielle ja sen jälkeen syömään. En malta odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta yhdistelmältä, hieno talo ja hyvä ruoka :)

   Poista
 2. Oliko japanilaisia arkkitehtiopiskelijoita pyhiinvaellusmatkalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut yhtään japanilaista olla tällä kertaa, mutta suomalaiset olivat kyllä vähemmistössä :)

   Poista
 3. Kaunista! Riihitievisiitti täytyy ehdottomasti sisällyttää johonkin tulevaan Helsinkireissuun. Minä vien puolison synttärilahjana tutustumaan opastettuna Muuratsalon koetaloon, se kun on jäänyt täysin näkemättä, vaikka ihan lähellä asummekin. Jos eksyt joskus tänne keskiseen suomeen, niin Aalto-fanille riittää täällä useita vierailukohteita, koetalon lisäksi mm. Alvar Aalto-museo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä sen sortin Aalto-himo tuolta että täytyy ehdottomasti eksyä sinne päin.

   Poista
 4. Tuonne on pakko päästä! Näyttää niin upealta!! <3 Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Annika tästä ja edellisestä postuksesta.
  Tänä kesänä ei ole matkustettu, joten ihana päästä tutustumismatkalle näin blogin välityksellä.
  Hvitträsk on tuttu, Riihitielle pitää ehdottomasti joku kerta suunnata.

  VastaaPoista
 6. En ole aina ihan Alvarin kanssa samoilla linjoilla, mutta tuo talo näyttää todella ihanalta! Etenkin näissä hienoissa kuvissa.

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia upeista asioista. Onneksi eivät lopu vaikka ahmin. Kiitos, Annika!

  VastaaPoista
 8. Tota voi kuvata yhdellä sanalla: täydellisyys.

  VastaaPoista
 9. Riihitie on upea paikka ja tuon kuvan korituoli on niin kaunis.

  VastaaPoista
 10. Upea paikka...koskaan en ole käynyt,mut jo heti ensi kuvista arvasin Aaltojen kodiksi...on ne vain NIIN lähtemöttömästi syöpyneet muotoilullaan meidän suomalaisten sisimpään...molemmat,sekä Aino että Alvar:)

  VastaaPoista
 11. Tuolla en ole VIELÄ käynytkään, mutta Hvitträsk ja Visavuori ja Ainola ja Halosenniemi ja Kalela Ruovedellä -aivan mahtavia paikkoja. Täytyy joku kesä aloittaa kierros uudestaan. Nuo on kyllä paikkoja, jotka ei katselemalla kulu.

  -maria

  VastaaPoista
 12. Noissa kuvissa ei ollut mitään, mistä en olisi pitänyt. Huikea ja täydellinen!
  -Anonyymi lukija-

  VastaaPoista
 13. OI OI!!! Tuonne pitää päästä.. Kiitos vinkistä ja ihanista kuvista!

  http://kuplatupla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. Tuonne pitäis joskus mennä luurailemaan, onhan se nyt aikamoinen klassikkopaikka. Muhun iski toi työpöytänurkkaus ja sen ikkunat! Kelpais :)

  VastaaPoista
 15. kaamea.... hyihyi. en tykkää yhtään tuommosesta mummolameiningistä!! :D jännä miten moneksi meitä onkaan.... tuolla ei ollut mitään mistä oisin tykänny. ymmärrän silti että moni voi tykätä tuollaisesakin... o.O
  T. me only.

  VastaaPoista
 16. Kuinka sait kuvien julkaisuluvan ?
  Yleensä kun tällaisia kotimuseokohteita saa kuvata vain omaan käyttöön.

  VastaaPoista
 17. Upeita kuvia !
  Käyn työni puolesta joka viikko Villa Mairean pihassa, sisälle en ole vielä ehtinyt, nyt näiden sinun kuvien ihastelun jälkeen pitää korjata tuokin asia..

  VastaaPoista
 18. Miten mahtavia yksityiskohtia ja kalusteita! Ja verhot tuosta mustavalkoisesta kankaasta, jota juuri ostin tyynyliinoiksi.

  VastaaPoista
 19. Voe mahoton, tässähän nyt nousee kuume lähteä kiertämään Aalto-kohteita enemmänkin. Ja muutkin upeat taiteilijakodit, Tuusulanjärvi-yhteisöt ja Visavuoret ja Kalelat... Kaiken huipentuma vois sitten ollakin Maison Louis Carré Pariisin lähellä :)

  VastaaPoista
 20. Hah, eksyin blogiin ja katsoin nämä kuvat hitaalla tempolla, ennen tekstiä. Ehdin ajatella moneen kertaan, että huh, npa tällä ihmisellä paljon Aaltoa ja muuta Artekin tavaraa, ja että miten se onkin saanut noin aidon 50-luvun funkkistunnelman kotiinsa. :D Enpäs ihmettele enää!

  Mielenkiintoinen blogi kuitenkin.

  VastaaPoista