3.12.2011

Joululahjoja kirppikseltä, osa 3Tässä postissa ei lahjalöytöjä tehdä kirppikseltä, vaan Huuto.netistä. Nettihuutokaupat ovat pullollaan lahjaksi passaavaa vanhaa tavaraa ja vielä ehtii mainiosti huutaa jouluksi. Ja jos Huuto.net on aarreaitta, niin entäpä sitten kun etsinnät laajentaa eBay:hin? Laitan tähän nyt muutaman esimerkin hienosta Huuto.netistä löytyvästä esineestä jotka saattaisin itse kääräistä pakettiin kuusen alle. Huikkailkaahan tekin vinkkejänne kommenttilootaan!

Suomalainen designlasi on mun mielestäni aina hieno lahja ja Huuto.net on sitä väärällään. Esimerkiksi näitä Saara Hopean näppyläkulhoja on siellä useimmiten runsaasti, etenkin turkooseja, kirkkaita ja koboltinsinisiä. Hakusanaksi vain näppyläkulho ja johan löytyy.

Christmas gift shopping at online marketplaces.  Here are some present tips from the finnish Huuto.net. There is still plenty of time for delivery before christmas!Keittelen teeveteni kirppikseltä ostetulla vanhalla Heikki Orvolan suunnittelemalla Arabian emalipannulla. Se on kaunis, vankkatekoinen ja olisi mitä mainioin  joululahja. Samanmoinen, aivan iskemätön ja alkuperäisen pakkauksen kera, löytyy tuolta. Aivan uudenkarheaakin vanhaa tavaraa siis toisinaan löytyy, jos arveluttaa antaa lahjaksi jonkun jo käyttämää.


Itse ainakin riehaantuisin jos lahjapaketista löytyisi vanha opetustaulu. Niitäkin on huuto.netissä paljon, hintaa muutamasta eurosta ylöspäin. Kalleimmasta päästä lienevät ihanat mustapohjaiset Ebba Masalinit, mutta edullisempiakin hienouksia löytyy: esimerkiksi tämä saksalainen teollisuusmaisema, jollainen roikkuu myös ihanan Immaterialistin kotona.


Ja sitten tietenkin ihanaiset Raija Uosikkisen suunnittelemat Kalevala-vuosilautaset. Niiden hinnat alkavat Huuto.netissä reilusta kympistä ja varmaankin miltei kaikkia vuosia on saatavilla. Lahjaksi voisi valkata vaikkapa saajan syntymävuoden lautasen, taikka täräyttää samoilla postikuluilla yhdeltä myyjältä useamman sarjaksi seinälle. Hae hakusanoilla "Uosikkinen kalevala", tuolta löytyy.

10 kommenttia :

 1. Kiitos näistä vinkeistä! Olen noita opetustauluja katsellut ihaillen, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi alkaa sellaista metsästämään. Nyt tiedän mistä etsiä (kirpputoreille en juuri ehdi) - tuollainen mustapohjainen taulu sopisi olkkariini mainiosti! Turkoosin näppyläkulhonkin voisin hankkia...eikun tuumasta toimeen, toivottavasti onnistaa :)

  VastaaPoista
 2. Hanna ja Nana3.12.2011 klo 22.40

  Halusin vain taas kerran kertoa, miten paljon Vihreä talo minulle merkitsee! Tutustuin siihen oikeaan aikaan ja nautin sen tunnelmasta blogisi kautta. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaia ideoita. Noi näppyläkulhot kelpais kyllä mulle. Ja Masalinit tietysti. Olen tuhlannut niihin valtavia summia viimeaikoina. Kiitos tästäkin postauksesta. Rakastan sun tunnelmia.

  VastaaPoista
 4. Mitä löytöjä! Kaikkea kivaa vanhaa ja retroa sitä tuleekin vastaan, ja oikeanlaisessa sisustuksessa saa jos minkä toimimaan. Mikähän vanhat opetustaulut on nostanut viime vuosina niin kovaan suosioon?

  VastaaPoista
 5. Oiskohan suosion takana juuri se, että ovat autenttisia...niitä on oikeasti käytetty opettamiseen.
  Tuotteella on tarina, ja selvä funktio - se on ollut olemassa muita varten tiettyyn tarkoitukseen...sellainen kiehtoo. Ja useimmilla on kodeissaan vajetta juuri tauluista..."kunnon" taidetta ei saa kovin halvalla, ja julisteet seinällä ei sittenkään ole se oikea ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Kirppikseltä saa kauniimpa lasi kun kaupasta. Hieno idea!

  VastaaPoista
 7. Täytyy sanoa, että oon ihan hämmentyny miten hyviltä nuo Arabian ruskeansävyiset taulut näyttävät ryhmänä valkoisella seinällä! Kai sitä on sokea, kun on noita lapsuudesta asti katsellut? Joka tapauksessa kirppislahjat saavat multa ison peukun!

  VastaaPoista
 8. Niin mutta entäs kun läheiset eivät taida juurikaan välittää tuollaisista lahjoista... *huoh* Itse lähes kirkuisin ilosta ajatuksella hankituista kirppislahjoista, mutta turha kuvitella sellaisia saavansa. Pitää siis lahjoa itseään. ;)

  VastaaPoista
 9. Mistä toi sairaalalaatikko on? Ihania juttuja sulla! :)

  VastaaPoista