25.8.2012

Vilpitön keittokirjasuositus
Hanna Gullichsenin mainiosta Chicling -blogista moni resepti on löytänyt tiensä meidän kyökin vakiovarusteeksi. Sieltä on kokattu muun muassa apposia, kaalisalaattia ja älyttömän hyvä punajuuripestopasta kantarelleilla, noin muutamia mainitakseni. Kun Hanna kertoi blogissaan tekevänsä miehensä Alexanderin kanssa keittokirjaa, aloin odottaa sen julkaisua kirjaimellisesti vesi kielellä.

Erityisen viehättävää kirjan maailmaantulossa oli se että julkkarijuhliin oli kutsuttu ihan kaikki halukkaat. No mä ajattelin että perhana, käynpä minäkin paikanpäällä ostamassa herkkuopuksen tuoreeltaan ja maistelemassa mitä sen ohjeita seuraamalla voi kokata. Poistuin juhlista maha täynnä ja onnellisena "Safkaa - parempaa arkiruokaa" -kirja kainalossa.

Kirjan kotiuttamisen jälkeen on sen sivuilta vihreässä talossa ehditty testata ainakin ihanan kirpsakka kuhaceviche, inkiväärinen tiikerirapupasta, kuolattavan hyvä avokadopasta ja pienet graavilohileipäset. Kaikki hyviä. Näissä kuvissa on työn alla sitruuna - anjovispasta, jonka ohje löytyy myös tuolta. Aion kohta suunnata jääkaapille ja lapioida suuhuni eilen illalla tehdyn pastaherkun jäähtyneet jämät.

(Ystävä E siellä idässä, toivottavasti et tykkää kyttyrää, olen alkanut hiihtää perässäsi ja napata talteen kirppiksiltä noita superhienoja viinilaseja. Ja terveisiä maalta, listat on ikkunassa ja malva kukkii vieläkin!)

Cooking pasta with grated lemon zest, garlic, anchovies, hard boiled eggs, parmesan and herbs.

11 kommenttia :

Pieni Lintu kirjoitti...

Räsymatto ja emalikattila kuva on tosi suloinen!

Hanna kirjoitti...

Kauniita kauniita ruokakuvia ja kauniit kauniit kristallilasit!

kati kirjoitti...

Hei! Mitähän tuotantoa mahtavat olla nuo viinilasisi? Mummuni kaapissa lojuu samoja ja olen niitä siellä aina ihastellut. :)

Tuulia kirjoitti...

Mulle tuli nälkä!

Annika kirjoitti...

Kati, ystävä kertoi että ne olisivat joskus olleet jonkun huoltoaseman tankkauskylkiäisiä. Niitä lienee suomalaisissa kodeissa aika paljonkin, sen verran usein tulevat kirppiksilä vastaan. Minusta superkauniit!

Annika kirjoitti...

Kiitti! Kristallit ovatkin puristelasia, mutta tosi kauniit mukakristallit :)

Annika kirjoitti...

Kiitti, Pieni Lintu!

Annika kirjoitti...

Hehee, mulle tulee kans aina kun tuota kirjaa selailen!

kati kirjoitti...

Heh, hauska tarina! Kiitos tiedosta! :)

text översättning kirjoitti...

NIce pictures - got hungry...
Off to lunch, have a great day.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköistä pastaa!