14.6.2018

10 vuotta vihreässä talossa


Piti kirjoitella siitä miten mukavaa on kun talo oli täynnä tienpiennarten kukista sommiteltuja kimppuja. Mutta nyt tästä tuleekin tällainen merkkivuosimuistelo!

Yhtäkkiä hoksasin että siitähän on nyt 10 vuotta kun ostin vihreän rintamamiestalon pellonreunasta. Kaupat taidettiin tehdä päivälleen 6.6.2008. Juhannuksena tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun talossa nukuttiin ensimmäinen yö. Muistan että se oli kylmä ja kostea - emme saaneet hellan hormia vetämään ja lämmityshommat jäivät seuraavaan päivään pähkäiltäviksi. Heti alusta asti aloin kuvata remontin etenemistä ensimmäisellä digipokkarillani. Suttuisia ja pieniä olivat ne ruudut, kun niitä tänä päivänä katsoo. Myöhemmin tänä kesänä, tarkalleen ottaen 13.8. tulee kymmenen vuotta siitä kun julkaisin tämän blogin ensimmäisen postauksen. Se on tallessa blogin arkistossa, niinkuin kaikki muutkin vuosien aikana syntyneet melkein 1200 kirjoitusta.

Ja kah, tänä vuonna täyttää tuo itse talokin pyöreitä - se rakennettiin tasan 70 vuotta sitten. Hyvin säilynyt kaunotar. Koti, vaikka kesäpaikka onkin.

Talon historiaan on kirjoiteltu menneen kymmenen vuoden aikana uusia sivuja. On oltu, touhuttu ja nautittu. Peuroja on tullut ja mennyt pellolla, käki on kukkunut kesäöissä. Elämässä on ehtinyt tapahtua paljon ja talo on nähnyt kaikki käänteet. On tullut toinen koira, on menty naimisiin ja juhlittu pellonreunassa, on saatu ihana lapsonen.

Tuumasin että saattaisi olla paikallaan juhlistaa vähintäänkin blogin merkkipäivää sitten elokuussa - kymmenen vuotta bloggaamista on melkoisen pitkä aika, ja yhä vaan täällä porskutellaan! Tiedän myös että siellä ruudun takana on teitä joitakin jotka olette olleet matkassa alusta asti. Ja teitä on paljon jotka olette tulleet matkan varrella mukaan. Jotakin pientä mukavaa juhlistusta täytynee alkaa tässä tuumailla. (Ehdotuksia ja toiveita vastaanotetaan!)10 kommenttia :

 1. Mahtava ikä blogille, paljon onnea! ♥

  VastaaPoista
 2. Onnea! Kattava kuvareportaashi ihanasta, kunniakkaasta talosta merkkipäivien kunniaksi, ja mielellään vielä vaikka Avotakassa tms����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reportaashi on huippuidea, tänne ilman muuta sellainen! :)

   Poista
 3. Mieletöntä, kovasti onnea 10-vuotiaalle blogillesi <3

  VastaaPoista
 4. Onnea! Olen tainnut olla alusta asti mukana ja edelleen tämä on yksi lempiblogejani.

  VastaaPoista
 5. Onnea! Aloin seurata tätä blogia muutama kuukausi sen ensipostausten jälkeen ja kaikki nämä vuodet oon mukana roikkunut :) Tämä blogi on myös syypää siihen että kuusi vuotta sitten allekirjoitin kauppakirjat omasta "vihreästä talosta", ja siitä asti on Helsingin ja landen väliä ahkerasti ajettu kaikkina sopivina rakosina. Että kiitos vaan! Onkohan meitä kohtalontovereita useampikin? :D
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kuin hienoa! Mä olen vuosien varrella muutamiakin viestejä saanut että tämä blogi on inspiroinut oman kesäpaikan ostoon. Aivan mahtavaa on joka kerta ollut sellaisia tarinoita lukea! Ihan paras palaute minkä voi saada - kyllä tätä mökkeilyn ilosanomaa kannattaa jakaa :) Ihanaa kesää ja helteisiä päiviä sinne sun vihreään taloon! :D

   Poista