1.6.2018

Hikisiin öihin


Kaupallinen yhteistyö: Familon

Enpä olis uskonut että  tukalan lämpimät yöt tulevat jo toukokuussa, mutta täsä nyt ollaan. Miten selviää hellekeleistä henkilö joka hikoilee nukkuessaan helposti, mutta RAKASTAA nukkua painavien täkkien alla? Meitä ihmisiä on varmaankiin kahta lajia; heitä jotka saavat unta pelkkä pussilakana päällään ja heitä joilla vällyä pitää olla reilusti jotta olo on tarpeeksi turvallinen nukahtamiseen. No, minä kuulun jälkimmäisiin. Lakanalla tai kevytpeitteellä nukkuminen ei vaan luonnistu. Tätä on yritetty ratkoa monta suvea, miten saada kuumina öinä unen päästä kiinni.

Nyt kokeillaan yksi uusi keino. Puhelin tästä mun hikoiluhommastani yhteistyökumppanilleni Familonille ja he ehdottivat ratkaisuksi lämpöä tasaavaa peittoa ja tyynyä - vähän niinkuin teknisiä matskuja nukkumiseen. Nyt testataan! Aluksi minipienesti epäilin, mutta sitten tuumasin että käytetäänhän urheillessakin materiaaleja jotka säätelevät lämpöä - miksei siis sängyssä yölläkin.
Mähän olen niin hurja että nukun mielelläni kahden täkin painon alla. Tätä jaksaa aina puolisokin ihmetellä. Ja aina parempi jos se päällimmäinen peitto on vielä sellainen vanha superpainava silkkitäkki, jotta painontunne on maksimaalinen. Siellä mä sitten hikoilen. Nyt kun paksun täkin alla on tekninen peitto (se on tuo Familonin Outlast Xelerate), on meno toden totta lämpötilan puolesta tasaisempaa ja viileämpää. Pään alla on selkävikaiselle todella hyväksi havaittu ergonominen tyyny, mutta sitten viileänä kainalotyynynä on myös tuo Outlast Xelerate. Eikun kesän huippuhelteitä kohti! Teknisen peiton juju on lämpöä säätelevä erikoiskangas, joka on päällikankaan alla peiton toisella puolella. Sen näkeekin noissa kuvissa, se on tuo puoli jossa on vähän niinkuin verkkomainen kuvio. Tuolla näet tarkemmin kaikki Familonin kesäuniin ja mökkinukkumiseenkin sopivat petivermeet, niistä on nyt -20% alennuskin.

Niin, ja onpa lämpöä tasaavaa matskua nukkuessa allakin, nimittäin tuo patjansuojus, sen pinnassa on puolestaan pientä pyöreää kuviota. On muuten ollut käytössä hirmu hyvä. Helppo pestävyys on sekin todella tullut tarpeeseen. Eikä eniten sen hikoilun takia, meidän sängyssä viihtyy myös kaksi koiraa ja yksi taapero.
Nämä kuvat on napattu mökillä niin kutsutussa kesähuoneessa. Yleensä siellä nukkuvat taloon visiitille tulleet vieraat, mutta lämpöaallon aikoina menemme sinne itse karkuun kuumuutta. Huoneen ikkuna on pohjoiseen ja tuo on ehkä koko talon viilein sopukka - jos ei kellaria lasketa. Siellä sijaitsevat myös talon laajat silkkitäkkivalikoimat. Niistä on muuten iso osa myös Familonia - tosin arviolta yli 40 vuoden takaa. Hihii, mitenkäs nuo suositellut peiton vaihtovälit... En aio vaihtaa niitä IKINÄ!

Ja että mikäkö lakanoiden välissä aamukahvia hörppivää naurattaa? Kuvan ottanut henkilö esitti spontaanin käärmetanssin.

2 kommenttia :

  1. Oi, miten ihania kuvatunnelmia. Vastikää kauppareissulla katselinkin Familonin vilpoisampia peitteitä. Täällä on vakiinnuttu Familonin laatuun, mitäs sitä hyvästä luopumaan;)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Mä rakastan myös painavia peittoja ja olen ihastunut Porin Villa ja Peitteen villatäytteisiin petivaatteisiin, ne eivät myöskään tunnu hiostavilta edes kesällä. Meillä onneksi makuuhuoneen lämpötila ja muutenkin sisätila pysyvät ihanan viileänä lämpimistä säistä huolimatta. :) Hyvää kesää ja lempeitä unia!

    VastaaPoista