15.1.2014

Vuosi 2013 Vihreässä talossa, osa 3/3Muisteloiden kolmas ja viimeinen osa.

Vilja kypsyi, lähipellot kellastuivat, tuli syksy. Ikuiselta tuntunut kesä taipui hiljalleen talveen päin. Tuntui että yhtenään piti sulkea mökin verhot ja lähteä.Kesän seljankukkamehuaddiktio vaihtui syksyllä appelsiinin makuisen Noblesse-suklaan hotkimiseen. Ah miten hyvää se on! Yläkerran vanerikattoisessa kukkatapettihuoneessa kesä jatkui aina vain. Kuistin villiviini alkoi punertua.Alkutalven hämärässä kehitettiin mahtava innovaatio: tandemsohva. Yhdelle sohvalle ei mahtunut kaksi makoilemaan, mutta tandemsohvaanpa mahtuu! Kynttilät sytytettiin ja saatettiinpa avata viinipullokin. Joulukuun alussa nautittiin postikorttimaisemista, mutta sitten lumi suli ja se lysti loppui.Joulutunnelmia. Omasta metsästä kaadettu kuusi olohuoneen nurkassa ja täydellisesti graavattu lohi saaristolaisleivällä. Vanhoissa kahvikupeissa hellan reunalla glögiä ja saunan kuistilla säkkipimeän karkoittamiseksi ripustetut pihavalot.Jouluvieraan peti, omin pikku kätösin huovutetut punaiset kuusenkoristepallot, kinkku kyökissä yöllä.Hyasintti, hyvä kirja, täkin alla lorvehtiminen. Joulu sujui justiinsa niinkuin suunniteltiin.Välipäivinä karattiin Tukholmaan. Sama lomakaava toistui aina vain: syötiin hyvin ja nukuttiin hyvin. Pari suositusta on taas paikallaan: kiireettömään herkutteluun ylempien kuvien ihana Rolf´s Kök, jossa leipä tarjottiin tuollaisena hauskana pämpylätornina. Istuttiin syömässä hyvin korkealla ikkunanlaudalla ja tiirailtiin salaa muiden pöytiin hauskojen kolmihaaraisten lamppujen alla. Nopeaan nälkään alempien kuvien pikaruokapaikka Vigårda, jonka hampurilaiset todella maistuivat. Hampurilaisbaari josta sai tilata lasin viiniäkin, kyllä kelpasi!
Lounastettin myös kovasti kehutussa Urban Delissä, ja olihan se kiva. Ravintolan lisäksi myös sen kyljessä oleva kauppa oli kiva. Tukholman reissulla hyödynnettiin ruoan suhteen Liemessä-blogin ja Eeva Kolun suosituksia, eikä kyllä kertaakaan petytty.Sitten joulukuun alun ei lunta ollut näkynyt, mutta uuden vuoden tienoolla havaittiin muutama hytylä pellolla. Nopeasti haihtuivat nekin. Kollegalta saatua hienoa joulupiparia ei millään raskittu syödä. Iltaisin selailin sängyssä kirjastosta lainaamaani huippua Villa Mairea -kirjaa. Täynnä niin upeita kuvia, loputon inspiraation lähde. Tietysti erityisesti niille jotka Alvar Aallon tyylistä tykkäävät. Ja minähän tykkään.Oli hyvä ja rauhallinen vuosi.


Photos from year 2013 at our country house (and a few from Stockholm as well), part 3/3.
.

3 kommenttia :

 1. Hei, olette tehneet vihreä talon kanssa niiiiiiin ison urakan ja luoneet lämpimän tunnelman. Sauna on ihana! Samoin kesä huone ja moni muukin yksityiskohta! Onnittelut ja hyvää vuotta 2014 talossa!

  VastaaPoista
 2. Siskolla on keittiön hella ja viereinen huone aivan samanlaiset omassa 20-luvun hirsitalossaan. ja itsellä sinikuvioiset vanhat kahvikupit samat!
  Kuistin vanhat nojatuolit ovat mahtavat, meillä mummolassa samantapaiset ruskealla kohokankaalla. Ikävä kyllä jouset ovat vähän kärsineet ja istuinpeitteet (ne vanhanaikaiset) ovat aivan hajalla. Olen metsästänyt sopivia aika pitkään...

  Vanha on kaunista!

  Nadja

  VastaaPoista
 3. Ihanaa nähdä että nuo lapsuudenkotini vihreät nojatuolit on löytäneet uuden kodin!

  VastaaPoista