12.1.2014

Vuosi 2013 Vihreässä talossa, osa 1/3

Mulla on täällä blogissa ollut tapana uuden vuoden vaihtuessa kerrata mennyttä vuotta. Yleensä olen kaivellut valokuvakansiot läpi ja valinnut otoksia jotka ovat syystä tai toisesta jääneet menneen vuoden aikana julkaisematta. Tällä kertaa pengoinkin kuvia puhelimestani ja valkkasin sieltä maaseutuelämään liittyviä ruutuja tänne nähtäväksi. Puhelin on silloinkin mukana kun järjestelmäkameraa ei jaksa esille kaivaa ja siksi luuriin tallentuukin hauskoja hetkiä ja pikaisia tunnelmapaloja. Tässä kolmiosaisen muistelosarjan ensimmäinen kuvakimara.

Vuosi 2013 alkoi lumisesti ja rauhallisesti.


Joinakin talvipäivinä lumi heijasti torpan täyteen valoa, ihan kuin lupaukseksi siitä että valoisa suvi vielä saapuu.Talven parhaita kirppislöytöjä oli iso käsinmaalattu Arabian Paju -vati. Se löytyi lähipaikkakunnalta, yhdellä monista talvisista kirppisreissuista. Tuhti aamiainen napaan ja lähikyliin ajelemaan, mies jäi yleensä pitämään taloa lämpimänä.Lunta oli vielä maassa, mutta minä mietiskelin jo täyttä häkää tulevan kesän kasvua. Kaupoissa pysähtelin usein siemenhyllyille ja valkkasin mukaan pussin sieltä ja toisen täältä. Ensimmäistä kertaa aioin kasvatella kasveja itse siemenistä, enkä turvautua pelkästään taimitarhojen kasvatteihin.


Odottavan aika oli pitkä ja rentouttava. Lumi pysyi maassa ja puutarhuri peiton alla. Pellolla hangessa risteili jos jonkinmoisen elukan polkua, taisi olla ainakin peura, jänis ja kettu.


Vihdoin maa suli, grilli kannettiin pation kylkeen ja siemenpusseja alettiin ryhmitellä sopiviin nippuihin tuleviksi kukka- ja yrttipenkeiksi. Grillin takana istutuslaatikossa majaileva laventelipöheikkö selvisi jo kolmannesta talvestaan.Ilmojen lämmetessä remonttihommatkin lähtivät etenemään ja talon vintin kesähuoneen remontti valmistui. Remonttiradio soitti tietenkin iskelmää. Vuohenputki nousi maasta ja alkoi vallata tonttia, jokakesäiseen tapaan. Vielä se oli nuorta, pientä ja viatonta.


Koirat päivystivät ikkunoilla aina kun ylettyivät. Paljon päivystettävää riittikin; etupihalle perustettiin uusi kukkapenkki josta alkoi pian pukata mm. pientä mirrinminttua ja harmaamalvikkia. Ikkunan takana pöristeli traktori joka levitteli viereiselle pellolle lannoitetta. Kevät oli totisesti tullut.Photos from 2013 in the country house, part 1/3.
.

4 kommenttia :

 1. Ihana, värikäs vuosi näyttää olevan takana!

  Kesällä meinaan minäkin kierrellä kirppareita lähipaikkakuntia myöten. Fillarilla mukavampi niin...

  VastaaPoista
 2. Tykkään, tykkään, tykkään :)

  VastaaPoista
 3. Laventelit, kukkasiemenet, aah! Kauheat himot tuli laittaa kesäkukkasia ja kaikkea, jospa tuokin aika ihan pian koittaa.

  VastaaPoista