25.11.2010

Orvolan emali

Heikki Orvolan muotoilemat esineet ovat viimeaikoina erityisesti miellyttäneet silmääni, ikisuosikki Kivi-tuikkujen lisäksi mainio Miranda-sarja on alkanut uiskennella kaappeihin.  Tällaista Orvolan emalipannua olen katsastellut kirppiksiltä ja huutonetistä jo hyvän aikaa, mutta silmiin osuneet yksilöt ovat olleet käytössä kehnoon kuntoon päässeitä. Mutta jo tärppäs! Pikkukaupungin kirpputorin hyllystä löytyi hienokuntoinen valkoinen pannu, jonka emalipinta on aivan uudenveroinen. Siinä on jopa Arabian tarra vielä paikoillaan, noinkohan sillä on moniakaan teevesiä keitelty? Olen nähnyt näitä pannuja valkoisen lisäksi myös punaisina ja ruskeina, älyttömän kauniita kaikki.


Found this enamel tea pot by Heikki Orvola at a flea market. It´s in mint condition after over 20 years, I´m wondering if it´s ever been used more than a couple of times.


20 kommenttia :

  1. Minä löysin vasta samanlaisen kippikseltä, tosin ilman tuota söpöä kantta... :/ On se vaan ihastuttava! :)
    http://hopealusikka.blogspot.com/2010/11/teepannu.html

    VastaaPoista
  2. Mahtava löytö! Todella kaunis. Kelpaa katsella ja käyttää =)

    VastaaPoista
  3. Toi on niiiiiin ihana tuo pannu! Huuto.netistä kerran itsekin moista hamuilin, mut hinta alkoi hipoa pilviä ja luovutin :-/ Mut ehkä vielä joskus omistan itsekin tuollaisen pannukaunottaren :)

    VastaaPoista
  4. On ihana pannu!!
    Ja noin hyväkuntoinen =)

    VastaaPoista
  5. Kaunotar tuo pannu, ja hieno juttu, että vielä niin hyvässä kunnossa.

    Edelliseen postaukseen kommentoin, että onpa hurjaa, että alle kympillä myydää villasukkia. Ei jää tekijälle paljon palkkaa... Mutta se on sitten ostajan onni!

    VastaaPoista
  6. Vanhemmillani on keltaisena tuo pannu. Se on kyllä niin ihana :)

    VastaaPoista
  7. Mieletön löytö tosiaankin!Puun ja emalin yhdistelmä näyttää niin rahoittavalta. Juuri sopivalta teen keittoon!

    VastaaPoista
  8. Voi miten hieno! Saako kysyä mitä maksoit kirpparilla?
    Tolla ei vaan voi tulla pahaa teetä.

    VastaaPoista
  9. Oletpa aarteen löytänyt! Todella kaunis! Minäkin olen jo jonkin aikaa metsästänyt juuri tuollaista teekannua, mutta kiven alla ovat. Toivoa kuitenkin taitaa olla vielä :)

    VastaaPoista
  10. Oih ja voih,mikä löytö!
    Taidan itse tyytyä uuteen Marimekon teekannuun...on mulla Kosmoskin,mutta siinä on hiushalkeama:( ei taida tee pysyä sisällä...

    VastaaPoista
  11. Vannoutuneena värikkäiden ja kuviollistenkin Finelin emalikahvipannujen ystävänä alkaa mieleni tehdä myös samanlaista ihanaa & kaunista valkoista Valioyksilöä, jonka olet onnistunut löytämään, mistä onnittelut :) On aina ilo, kun itse tai joku muu tekee upean löydön.

    Blogisi on muuten ihana! Paljon on minulla lukematta, mutta lueskelen kyllä vanhatkin kirjoitukset.

    Pariin vanhaan kommentoin (toiseen tuplana, minä tyhmä) eli meripihkan väriseen tuikkulyhtyyn ja Miranda-maljoihin ja siinä myös Sukat makkaralla -laseihin. Kirjoitan nämä tähän, koska en tiedä, tulevatko vanhempien sivujen kommentit sinulle jollain systeemillä. Jos tulevat, niin olisi kiva, mikäli ehdit siitä kommentoida vastaukseksi tähän, niin en joka kerta kirjoita, mitä vanhoja olen mahdollisesti kommentoinut :)

    VastaaPoista
  12. Löysin blogisi muutama viikko sitten ja kommentoin nyt ekaa kertaa. Pidän blogistasi, sulta löytyy aika samantapaista tavaraa (ja tapetteja) kuin minultakin.

    Pannu on kaunis. Itsekin olen katsellut noita pitkään kirppareilta, mutta hinta on ollut liian suolainen. Itse löysin suht virheettömän punaisin yksilön parisen viikkoa sitten kierrätyskeskuksesta. Toi valkoinen on vaan jotenkin kauniinpi.

    VastaaPoista
  13. Pauliinalotta, juu tulee sähköpostiin ilmoitukset :) Ehdin harvoin vastailemaan kommentteihin, saattaa siis kestää tovin että täältä päästä jotain kuuluu :D

    VastaaPoista
  14. Hei ja jos vielä joku kaipailee tuollaista pannua valkoisena kokelmiinsa: törmäsin sunnuntaina Järvenpään Euroset -kirppiksellä todella hyväkuntoiseen yksilöön, hintaa taisi olla 38 eur. Oli siinä kassojen oikealla puolella päätypöydässä, tuurilla löytyisi ehkä sieltä vieläkin?

    Maksoin omastani 40 euroa, joka oli mielestäni ihan ok hinta: huutonetissä ovat olleet kuudesta kympistä ylöspäin ja kirppiksilläkin pahimmillaan 80 euroa :/

    Daisy Duck, se punainen on minusta IHANA.

    VastaaPoista