22.11.2010

Folklore

Tunnistatteko mistä esineistä ovat nämä superhienot tummanpuhuvat slaavilaishenkiset värit ja muodot peräisin? Ne ovat uusin pakkomielteeni kohde, ostin niitä juuri kirppikseltä kolme vaikka nuorempana vannoin etten ikinä yhtään huoli.


Some finns might recognise these colours and patterns - they are from things I swore I´d never start collecting. I´ll reveal what they are a little later.

17 kommenttia :

 1. Niinpä, nuo olivatkin lapsuudessa kovin tunkkaisen oloisia. Nyt ne taas näyttävät haluttavilta ja niin hienoilta. Mulla on muuten uusia versioita noista, täytyypä joskus esitellä täälläkin!

  VastaaPoista
 2. kalevala-lautasia taitavat olla. Mulla olis myynnissä läjä noita, jos kiinnostaa. Olikohan jotain 10-15 vuoden ajalta. Pitää tarkistaa..

  VastaaPoista
 3. Kuuntytär, kyllä kiinnostaa! Laita ihmeessä sähköpostia: vihreatalo@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Meidän mummolla on noita Kalevala lautasia vaikka kuinka. Juuri viimeksi käydessä ihastelin kuinka kauniilta ne ovat alkaneet näyttää, vaikka lapsena ne olivat pelottavia.

  VastaaPoista
 5. Moi,

  Arbian Kalevala-sarjaa veikkaan minäkin. Kivasti laitettu esiin kuvat ja kaikin puolin hieno ja inspiroiva blogi sinulla muutenkin. :)

  VastaaPoista
 6. Muiden perässä veikkaan Kalevala lautasia. Meilläkin lapsuudenkodissamme niitä oli jokaisen vuoden lautanen seinällä rivissä. Nyt luulen että isälläni on suurin osa ja äidilläni niistä viimeisin.

  VastaaPoista
 7. Arabian vuosilautasia! Mä sain kotoa lähtiessäni oman syntymävuoteni lautasen mukaan ja nyt se koristaa meidän eteistä yhdessä skeittidekin kanssa.. Mielenkiintoinen combo :D

  VastaaPoista
 8. Jep, nuohan ovat niitä Kalevala-aiheisia seinälautasia ;-)

  VastaaPoista
 9. Jännä homma! Nuo vuosilautaset olivat lapsuudessa itsestäänselvyys ja samaa sarjaa Paratiisi-astaston kanssa: "Ihan kamalia ja miten ihmeessä nuo aikuiset voivat tykätä noista -kyllä niillä on outo maku!"

  Nyt mie nautin Paratiisi-astioiden kauneudesta ja yllätyksekseni nuo vuosilautasetkin ovat täynnä herkullisia yksityiskohtia :) -Olen siis aikuinen!

  VastaaPoista
 10. Olisiko Arabia vuosilautasista kunnon Kalevala-henkeen?

  VastaaPoista
 11. Heh, bloggeri ei näyttänyt ensin ollenkaan, että täällä oli jo kommentteja ja oikeita arvauksia vaikka kuinka paljon, siksi noin "viisas" kommentti edellä.

  Mutta edeltävään keskusteluun on sanottava, että Paratiisi on ehdoton suosikkini ja jopa yläasetikäinen poikani valitsi muutama vuosi sitten sen keräilyastiastokseen :)

  VastaaPoista
 12. Heh, sama homma myös täällä. Muistan penskana 80-luvulla nähneeni näitä sukulaisten kodeissa ja kyllä ne olivat silloin rumia... Mutta nyt, TÄYSIN ERI MIELTÄ!

  VastaaPoista
 13. Olikos nuo jostain seinälautasista?

  VastaaPoista
 14. ostettiin kirppikseltä joltain mummolta kalevala-sarja, oli laatikoissa ja todistukset mukana. ne ovat kaksi viimeistä asuntoa odottaneet varatossa mutta siihen seuraavaan hirsitaloon pääsevät seinälle.

  VastaaPoista
 15. JHoo, Kalevala-aiheisia Arabian vuosilautasiahan ne. Oon erilainen, en ole ikinä pitänyt noista vuosilautasista (en mistään muistakaan aiheista) enkä pidä vieläkään. Tänään viimeksi katselin niitä kirppiksellä, mutta ei vaan mieli käänny pitämään niitä kauniina. Ehkä se johtuu siitä ettei niitä meillä kotona koskaan lapsuudessa ollut.

  VastaaPoista
 16. Miten ne näyttääkin noin pienissä paloissa kivoilta ja seinillä taas useimmiten ei.. :)

  VastaaPoista
 17. Mulla odottaa äidin kokoama erä seinälle pääsyä. Pääsevät maalla keittiön seinälle, kunhan vaan saan aikaiseksi.

  VastaaPoista