25.11.2010

Joululahjavinkki meille jotka emme kudo


Villasukat ovat jouluahjatoivelistani kärjessä vuodesta toiseen ja tykkään myös itse lahjoa sellaisilla muita. Kutimet eivät omissa hyppysissäni pysy, mutta onneksi kirpputoreilla on myynnissä paljon taitavien sukantekijöiden tuotoksia. Väri- ja malli- ja kokovalikoimaa piisaa, työn jälki on ihailtavan tasalaatuista ja hinnat ovat mielestäni todella kohdallaan. Uutuuttaan hohtavan sukkaparin saa parhaimmillaan alle kympillä - minusta se ei ole kummoinenkaan raha ottaen huomioon että kuluisi helposti viikko jos itse sukat nykertäisin. (Sukkien takana uusi "sijoitukseni", siitä lisää kuvia seuraavaksi. Ja vielä ehtii osallistua emalikylttiarvontaan!)


Woollen socks are a necessity in the winter time - and a great christmas gift. I often get my woollen socks from fleamakets: you can find a pair f brand new hand made socks in almost every shape, size and color for ten euros.

12 kommenttia :

 1. Uusi sijoituksesi on minulla vielä haaveena:)
  Paikalliskaupassamme myydään kylän mummojen tekemiä sukkia. Ihan pilkkahinnalla! Ajattelin ostaa sieltä kaikki aikuisten joululahjat:)

  VastaaPoista
 2. Ei ollenkaan paha hinta villasukilla!
  Tykkään tuosta valkoisesta pannusta sukkien takana....

  VastaaPoista
 3. Välillä mietin, miksi teenkään itse :). Laadukkaita sukkalankojakaan ei saa alle kympillä.
  Kivan näköinen pannu, kerro pian lisää!

  VastaaPoista
 4. Minusta on kuluneen vuoden aikana kehittynyt himosukkakutoja (kolmaskymmenes pari on nyt puikoilla) ja kun kudon edullisista langoista, tulee sukkaparin lankojen hinnaksi kolme-neljä euroa. Kutominen on kuin meditaatiota...

  VastaaPoista
 5. Kirjavavartiset sukat on kivat, tekee mieli heti napata idea.
  Villasukat kelpaavat hyvin minullekin lahjaksi, vaikka väännänkin niitä koko ajan itse. En ehdi tekemään niin nopeasti, kun niitä kuluisi.
  Omassa lähipiirissä taas ei ole ketään sellaista, joka haluaisi villasukkia lahjaksi. Paitsi oma mies, ja taas saakin:)

  Samma tuossa jo sen sanoikin, ettei laadukkaita sukkalankoja meinaa kympillä saada. Novitat nyppyyntyvät heti.

  VastaaPoista
 6. Sanokaas enemmän kutovat mikä sukkalanka olisi paras ja kestävin? Noissa kirppissukissa on usein tieto mistä langasta ne on laadittu, mutta kudinummikkona en tiedä mikä olisi paras. Piisaako se että lanka on 100% villaa? Vaiko onko joku vähän sekoitettu käytössä parempi?

  VastaaPoista
 7. Annika: sekoitalanka on kestoltaan parempaa kuin pelkkä villa. villa meinaa kulua helpommin puhki. mutta lämmöltään ja siinä ettei nyppyynny puhdas villa olisi toki paras. tämä mielipide siis tekstiilitietouden näkökulmasta -lankamerkeistä osaa joku muu varmaan vinkata!

  VastaaPoista
 8. Novitan sukkalangat (Nalle ja 7 veljestä) on varmaan sellaisia joita eniten ihmiset käyttää, koska niissä saatavuus on niin ylivoimainen. Joka kauppa myy Novitaa.
  Minä olen ihan noviisi sukanneulonnassa. En hirveästi tykkää siitä, mutta ihania sukkalankoja on pilvin pimein. Toki hinnatkin on sitten eriluokkaa kuin nuo Novitat, mutta kyllä niistä ihan mielellään maksaa.
  Minulla on sukat tällä hetkellä puikoilla Malabrico sock-langasta se on taivaallisen väristä ja ihanan tuntuista. Se on ostettu Lankatalo Priimasta Helsingistä. Hyvät lankakaupat on myös Vihreä Vyyhti Hakaniemen hallissa, Tikata Itiksessä ja Menita Korkeavuorenkadulla. Tietenkin netti on myös pullollaan lankakauppoja. Titityy, Handu ja Kuje esimerkiksi. Noiden valikoimia kurkin itse säännöllisesti.
  Langankierre vaikuttaa myös sukan kestävyyteen, ei ainoastaan materiaali. Sukkalangaksi mielletään kai useimmiten sekoite, jossa on villa 80% ja loput keinokuitua. Itse suosin neulomissani sukissa 100% villaa!

  Tästä tuli tälläinen himoneulojan paatoksella kirjoitettu kommentti :D

  VastaaPoista
 9. kateutta ja tykytyksia aiheuttava pannu!

  VastaaPoista
 10. Hyvänhintaisia sukkia ;) Ihana kuulla, että on ihmisiä, jotka arvostaa joululahjoina villasukkia!
  Harrastelijakutojien tai noviisien lohdutukseksi: nykyisin netistä löytyy todella selkeitä ohjeita ja vihjeit kutomiseen... itse bongasin kantapään ohjeen Novitan sivuilta, kun yksityiskohdat oli päässyt unohtumaan. Se on totta, että Nalle ja 7Veljestä on helpoimmin saatavilla olevia ja ne on myös ihan kestäviä omasta mielestäni... tosin alkoi kiinnostaa nuo "harvinaisemmat merkit" :)

  Vaikka ei jouluksi enää ehtisikään kutomaan sukkia tai ei luottaisi taitoihinsa, niin joku kutomisproggis kannattaa silti aloittaa ihan omaksi ilokseen... se on rentouttavaa väkertämistä... Aloittaa vaikka halvoista langoista ja pienistä jutuista, niin homma ei käy liian vakavaksi... ;)

  (Ps. tää on eka kerta kun kommentoin tähän blogiin, eksyin tänne ystävän sivuilta: kiva blogi!)

  VastaaPoista
 11. Tänään luin muistaakseni Hesarista sellaisesta kuin www.vanhaintyo.fi, jossa on myynnissä yli 55-vuotiaiden helsinkiläisten eläkeläisten tekemiä käsitöitä. Netissä heillä ei ole myyntiä, mutta liike löytyy Töölöstä. Valitan paikkakuntarajoitteista vinkkiä.

  VastaaPoista
 12. Aivan fantastinen toi pannu! Upea, yksinkertaista muotoilua!

  VastaaPoista