2.11.2010

Ihan kuin Primulan baarissa vuonna -83


Joidenkin esineiden vaaniminen kirpputoreilla on jäänyt tavaksi, kuten näiden Oiva Toikan Krouvi-tuoppien. Tuoppikokoelmani on jo siinä määrin mittava että enää ainoastaan ökyhalvat yksilöt tarttuvat kirppikseltä mukaan; pari viikkoa sitten neljä pienempää tuoppia yhteensä neljällä eurolla. Isompi puolilitrainen tuoppi sopii käyttöön niille joilla on runsaammin ruista ranteessa, oluella täytettynä se painaa aika tavalla. Pikkuversio on omille käsivoimilleni passelimpi.


More finnish glass design I like to collect: "Krouvi" beer glasses by Oiva Toikka.

12 kommenttia :

 1. Isäni on antanut minulle tehtäväksi haalia noita isompia tuoppeja kirppiksiltä. Ongelmana on vaan usein ollut hinta. Välillä näkee ihan älyttömiäkin hintapyyntöjä, sen tähden tuoppeja taitaakin olla vasta viisi kappaletta. Onko noita tuoppeja ollut joskus jossain ihan myynnissä vai ovatko kaikki kirppistuopit ns. varastettuja?

  VastaaPoista
 2. Lapsena oli aina parasta, kun sai juoda äidin kolpakosta. Meillä oli siis yksi tuollainen iso ja se oli kivaa vaihtelua sille kun kaikessa säästettiin ja tuoremehua sai kerran viikossa pienessä tonttulasissa. Joskus sai koko kolpakollisen limsaa, vaikka ei sitä tietty kaikkea itse alas saanut.

  VastaaPoista
 3. Blogisi on kiva, mielenkiintoista lueskella keräilemistäsi tavaroista ja katsella hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 4. Löysin kerran kaksi tuoppia kierrätyskeskuksen ilmaishuoneesta! Oi sitä ilon määrää :)

  VastaaPoista
 5. Nää on niin yksinkertasen ihania. Kiitos kun jaat näitä design juttuja!

  VastaaPoista
 6. Hei, nyt osui yllättäin oikea aihe!:) mistä tuollaisen tuopin tunnistaa? onko siinä merkkejä.. paino..? meillä noita etsitty mutta tuntuu olevan aina jotain halppista:)

  VastaaPoista
 7. Juu, kuvan tunnelma on kovin kasarihenkinen. Minulla on kuusi kirpparilta haalittua puolen litran yksilöä, joista yhdessä lukee pohjassa "Arabia, made in Finland". Loput ovat mitä ilmeisimmin eri paikoista pöllittyjä.

  VastaaPoista
 8. Kummitustalon Stella, kai niitä on ollut ihan kaikille kaupankin: viime kesänäkin oli Hummpilan Iittala-myymälässä isoja tuoppeja vitosella kappale kun joku yritys oli tilannut niitä ison läjän.

  Onneli, mun muistoissa faija juo tuollaisesta olutta juurikin Primulan baarissa :)

  Kiitos, Baba!

  Kata, ohhoh, harvinaista! Ilmaiseksi saa enää nykyään niin harvoin mitään.

  Nola, kiitos itsellesi kommentista :)

  Anonyymi ja Liinu, tuoppeja on kaiketi valmistettu vuosien varrella useaan eri otteeseen ja mä muistelisin että joinakin aikoina valmistetuissa tuopeissa jotain lukee, mutta useammissa ehkä ei? Ja pintakuvioinnissakin on pieniä eroja eri ikäisillä tuopeilla käsittääkseni. Olen itse ostellut aina kun muoto ja hinta on olleet kohdallaan, merkeistä piittaamatta :)

  VastaaPoista
 9. "Hummpilan", eli siis Humppilan :D

  VastaaPoista
 10. Meilläkin oli tuollainen kotona kun olin pieni! Meillä siinä säilytettiin kyniä... :D Minkä verran sie oot noista suunnilleen maksanu? Katselin itsekin niitä täältä Kuopion kirppikseltä ja oli sen verran hinnakkaita, että hyllyyn jäi. Täällä Kuopiossa on kirppiksillä melko kalliit hinnat muutenkin... :/

  VastaaPoista
 11. Moi Paula,

  Halvimmillaan tuoppeja on löytynyt eurolla kappale, "normaalihinta" on varmaan jossain vitosen kieppeillä. Kuopion kirppikset ON tosi kalliit, huomasin kun olen pari kertaa siellä pyörähtänyt, mistäköhän moinen?

  VastaaPoista
 12. Täällä pyydettiin noista tuopeista 8€ ylöspäin ja sekin 8€:n hintainen oli sellainen pieni 30cl tuoppi, ihan tajuttomia on hinnat! En kyllä yhtään tiedä mistä tuo hintojen suuruus johtuu. Se on tosi harmillista, koska todennäköisesti sen takia täällä ei enää juurikaan edes ole kirppiksiä. Eipä niiltä "tavallinen" kävijä varmaan ihmeitä osta noilla hinnoilla. Itse käyn vähintään kerran viikossa, yleensä useammin, ja useimmiten löytyy jotain ihan kohtuu hintaan, niinkuin tuolta minun blogista voit huomata... ;D

  VastaaPoista