24.11.2010

Vuosilautaset


No Raija Uosikkisen Arabialle suunnittelemista Kalevala-vuosilautasistahan nuo edellisen postauksen yksityiskohdat olivat. Seinälautasten keräämistä en kuunaan ajatellut aloittavani, mutta niin vaan on aikomus hankkia noita monta. Lautasia valmistettiin käsittääkseni 1976-1999, kirppiksiltä metsästettävää siis piisaa.

The detail pictures of the previous post are from decorative annual plates designed by Raija Uosikkinen for the finnish company Arabia. They were manufactured between 1976 and 1999 and carry a Kalevala (finnish national epic) theme. I just love the folklore feel they have!

5 kommenttia :

 1. Noissa lautasissa on minusta kaunein sinisen sävy mitä olla voi. Samaa sinistä on nykyään Klaus Haapaniemen jutuissa.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Kiitos blogistasi, olen sen hiljattain löytänyt! Tuli noista lautasista mieleen, että mikäli olet Facebookissa, niin Arabia:n etusivuilla joku tarjoaa juuri noita Kalevala-aiheisia lautasia...

  Ihanaa talvea :)

  VastaaPoista
 3. Mietin hetken että miksi näyttävät niin tutuilta, mutta meidän mummolan seinältähän noita löytyy, vissiin koko sarja :)

  VastaaPoista
 4. Kaivarin kanuunassa oli myynnissä yksi tälläinen taulu, vuoden 1981. Hintaa taisi olla 21e.

  VastaaPoista
 5. Jos käyt Oulun suunnalla niin Oulun torilla on "Nahka-aitta", jossa kyseisiä lautasia on myynnissä... :)

  Ihanaa joulunodotusta :)

  VastaaPoista