27.10.2008

Ei heikkohermoisille


Vihreän talon kellarisauna oli lievästi sanoen parhaat päivänsä nähnyt. Arvelen että kellarissa on saunottu viimeksi joskus 80-luvun alkupuolella. Kiinnitilkittyjen tuuletusluukkujen ansiosta paneliverhous oli lahonnut puolentoista metrin korkeuteen ja lauteet imeneet lattiasta reilusti kosteutta. Jos olisin ostanut taloa vakituiseksi asumukseksi, olisi tämä "kylpylä" saattanut karkottaa ostoaatokset sukkelasti. Mutta mitäpä haittaa kosteus kesämökin kellarissa; purimme saunan puuosat pois, avasimme kaikki mahdolliset tuuletusluukut ja annamme ilman kiertää. Kellari jää toistaiseksi tyhjilleen ja saunatönö rakennetaan pihan perälle. Menneenä kesänä peseydyttiin vielä elegantisti pihalla suuressa vihreässä vesisaavissa, ilmojen niin salliessa. Jos hyvin käy, jonkinmoinen sauna lämpiää tontilla jo ensi suvena.

3 kommenttia :

 1. Aivan uskomatonta, että joku jaksaa pistää itsensä likoon. Varmasti niin saa just sitä mitä haluaa! Kadehdittavaa :).

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen urakka! Vaivanpalkkana aherruksesta saat virtuaalisen ruusun, joka löytyy blogistani :)

  VastaaPoista
 3. Täällä eräs rintamamiestalon/-tönön hankkimista harkitseva. Kiinnostaisi tietää, teitkö jonkinlaista home tarkastusta talollesi?
  T. Punainen talo.

  VastaaPoista