30.7.2018

Pieni keittiöremontti on valmis


Yhtäkkiä tuli sellainen olo että tarvitaan raikkaat pinnat, lisää ilmatilaa ja vähemmän tavaraa. Alkoi pieni remontti mökin keittiössä.

Ensin poistettiin avohyllyt joilla asusti aiemmin emalikokoelma. Tiskipöydällä on jatkuvasti kuitenkin jotakin tavaraa, kahvinkeittovermeitä, yrttejä ja vihanneksia, tiskejä, öljypulloja, suolasalkkari ja mitä vielä. Avohyllylliset kippoja ja kuppeja siihen päälle saivat kyökin näyttämään aina sekaiselta (ylmmässä kuvassa näkeekin aika tavanomaisen tiskipöydän romutilanteen).

Samoin poistettiin keittiön pienen "välieteisen" naulakko, joka myöskin aina näytti rytöläjältä. Sen tilalle nikkaroitiin avohyllyt joihin sijoitettiin rankalla kädellä karsitun emalikokoelman jäänteet. Kymmenessä mökkivuodessa oli käynyt selväksi mille asioille OIKEASTI on käyttöä ja mistä voisi hyvin luopua. Höpsöähän oikeastaan oli pitää hyvää käyttötavaraa vain koristeena. Myinkin ison satsin keittiökampetta alkukesästä Parolan aseman Rompetorilla, toivottavasti pääsevät uusissa kodeissaan käyttöön niin kuin astioiden kuuluukin. Näitä jäljelle jääneitä oikeasti käytetään nyt päivittäin kaikkia ja tuntuu mukavasti siltä että mitään ylimääräistä ei pyöri nurkissa.

Sitten maalattiin seiniin ja lattioihin uusi raikas maalipinta. Seinien kermanvalkoinen ja lattian vihertävä sävy vaihtuivat rauhallisiin harmaisiin. Muutos ei ole suurensuuri, mutta tunnelma keittiössä muuttui mukavan harmoniseksi. Harmaat sävyt piirtävät listat kauniisti esiin ja ovat rauhoittava tausta monenkirjaville astioille. Huoneessa pöhisee kylminä aikoina puuhella, uudet sävyt ovat myös noelle ja muulle tauhkalle armollisemmat.

(Maalit ovat seinissä Tikkurilan Harmony sävyssä 1908 ja lattiassa Pontti Puulattiamaali sävyssä Valamo.*)

Muuten kaik on niin kuin ennenkin. Samat kalusteet, samat tasot, samat matot, sama jääkaappi. Miksi hyvää ja toimivaa vaihtamaan, pienellä kohennuksella keittiö tuntuu kuitenkin kokonaan uudelta. Vielä on etsinnässä pieni kaappi tiskipöydän päälle johon saisi jemmaan öljyt, etikat ja hammasharjat. Jos tavaraa saisi pois näkyviltä vielä sen verran lisää, olisi entistäkin mukavampaa.

*Maalit saatu yhteistyökumppani Tikkurilalta


4 kommenttia :

 1. Ihanan raikkaalta ja selkeältä näyttää keittiö remontin jälkeen:) Saako kysyä, mihin se ihana sohva ikkunan alta on mennyt, onko se ehkä muuttanut uuteen paikkaan Vihreässä talossa? Lispe

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Sohva siirrettiin rempan tietlä olohuoneeseen. Se on siellä nyt vieläkin, yhtäkkiä tuo kyökki tuntui niin paljon avarammalta ilman sitä. Täytyy nyt tässä tuumata tekeekö se vielä keittiöön paluun - sohva ruokapöydän ääressä on kyllä ihan mahtava konsepti, mutta tuo tilavuuskin viehättää. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno lopputulos, välillä pienempikin keittiöremontti riittää. Kiitos jälleen vinkeistä ja inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 4. Todella upeat nuo keittiön tasot! Mistä ne on hankittu? Haaveilen itse keittiöremontista täällä Hämeenlinnassa. Täytyisi tosin alkuun ammattilainen pyytää kartoittamaan mahdolliset työt ja miten ne sovittaisi meidän toiveisiin. Olen samaa mieltä, että mitä turha hyvää ja toimivaa vaihtamaan mutta uudet työtasot haluaisin keittiöön vanhojen ja epäkäytännöllisten tilalle ainakin. Hyvää kesän odotusta!

  VastaaPoista