21.7.2018

Kirppislöytö --- Kannu ja lasi


Janojuomaa mökin olkkarin rottinkipöydällä - sitä on näillä keleillä kulunut. Tuosta Humppilan Talonpoika-lasista jo horisinkin, mutta kannusta en tainnut vielä kertoa. Sekin on kirppislöytö. En yhtään tiedä mikä, kenen ja mistä kotoisin, mutta ostin maalle vesikannuksi kun oli niin kaunis. Hintalapussa luki että olisi kotimainen mutta mene ja tiedä. Hienoa ohutta opaalilasia se on ja käsinpuhalletun oloinen.

Jos siellä joku tunnistaa tuon kannun (vaikka Tiimariksi!) niin olisi mukava kuulla siitä lisää.

7 kommenttia :

 1. Tulit mieleen yhtenä päivänä kontissa, siellä oli myynnissä noita laseja alkuperäispakkauksissa. 4kpl 40e! Hinta oli mielestäni aivan järkyttävä, mutta kontissa tuntuu aina olevan reilusti ylihinnoiteltua. Ilmeisesti tässä tapauksessa se alkuperäinen laatikko maksoi.


  T. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäispakkaus olisi kyllä hauska nähdä! Jos ostaa laseja käyttöön eikä keräilyyn niin sitten pakkauksesta on kyllä hupsua maksaa.

   Poista
 2. Veikkaan kannua ruotsalaiseksi. Itselläni oli samantyylinen, mutta vaaleansinistä opaalilasia (tai valkoinen opaali päällä sininen lasi? En muista tarkkaan). Tämän sinun kannusi muotoilikin on samantyylinen kirkasta kahvaa myöten. Todella kaunis,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä johtolangasta, täytyypä tutkailla ruotsalaisiakin!

   Poista
 3. Näyttää Riihimäen lasitehtaan kannulta. En tiedä kertoa sen enempää, mutta omistin joskus samannäköisen keltaisena. Siinä oli Riihimäen lasitehtaan tarra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tutkaillaanpa riihimäkeläisiä!

   Poista
  2. Myös Iittalalla on ollut tuotannossa tällaisia kannuja, meillä on samantapainen vanha kannu ja sen tiedämme olevan Iittalaa.

   Poista