2.7.2018

Pieniä lomahankkeitaLoma alkaa, muutamme maalle ja elämä asettuu nopeasti kesäuomiinsa pellonreunassa. Parin ensimmäisen hyvin nukutun yön jälkeen alkaa projektisormia jo kutkuttaa. Joutenolo on ihanaa, mutta vielä ihanampaa on kun sen yhdistää johonkin pieneen hankkeeseen jossa elinympäristö hiukan uudistuu ja saa tehdä käsillään jotain konkreettista.

Aloitan kevyesti, siirtelen eteisen ja kuistin räsymatot syrjään ja laitan vaihtelun vuoksi tilalle kirppikseltä löytyneet kaislamatot. Samanlaisia oli mun lapsuuteni mökin lattioilla, noista tulee nostalginen olo ja kiertyvän kuvion tuntu on jalkapohjissa turvallinen.

Sitten löydän vinttiin jemmatun lamppuaarteen - se on odottanut siellä jo tovin että talo kaupungissa joskus tulevaisuudessa valmistuu. Totean että haaskuuta on pitää kaunista lamppua laatikossa ja päätän ripustaa sen mökin olkkarin kattoon. Yhtä lailla sen voi siitä sitten siirtää kaupunkiin kun muuton aika on.

Alan sutia maalitestejä keittiön seiniin. Kyökki oli ensimmäinen huone jota alettiin rempata kun taloon tultiin kymmenen vuotta sitten. Silloin kermanvalkoisiksi maalatut seinät alkavat nyt olla aika nuhjuisessa kunnossa ja uutta pintaa vailla. Tuumasin että nyt voisi olla vuoro jonkun valkoista syvemmän sävyn ja sovittelen sinne tänne komeron ovesta napattua vaaleaa harmaata. Tuumailen testaillessani että tästä saattaa seurata keittiöön vähän isompikin myllerrys. Jos vaihtais lattiankin sävyä ja miettis vähän hyllykuvioita uusiksi...
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti