14.7.2018

Saunasuosikit: Frantsilasta kajahtaa


Mulla on ollut tämän blogityöni kautta ilo saada testailla maahan rantautuneita luonnonkosmetiikkauutuuksia tuoreeltaan. Niistä mökin pihasaunassa saunoessa hyväksi havaitsemiani muutamia olen postaillut tännekin SAUNASUOSIKIT -tägin alle. Kirjoittelen testiin saaduista tuotteista vain jos todella tykkään niistä jokapäiväisessä käytössä - siis vilpittömistä suosikeista todella on kyse. Vastikään pihasaunatestiin pääsi kotimaisen Frantsilan tuotteita kauniissa pakkauksissaan.

Frantsilan tilalla on viljelty yrttejä luomuna jo 80-luvulta lähtien ja valmistettu kasvien parantavaan voimaan luottavaa luonnonkosmetiikkaa jo vuosikymmeniä menetelmin jotka ovat tänä päivänä taas kuluttajien silmissäkin korkeassa arvossa. Frantsilan kosmetiikkatuotteet ovat olleet kaikki nämä vuodet ihan neniemme alla saatavilla, mutta miten nyt vasta kiinnitän niihin kunnolla huomiota? Juuri tällaistahan nyt haluan käyttää ja kannattaa! Mietin että tästä perheyrityksestä saatetaan kyllä pian kuulla kansainvälisestikin, niin hieno meininki heillä nyt on - ja on ollut koko ajan. Katsastaakaapa vaikka  tuloillaan oleva Garden Trilogy -tuotesarja.


Ensin otettiin tässä perheessä käyttöön tuo huippu perusvoide. Tuoksuu kivasti miedon yrttiseltä, on sopivan paksua ja imeytyy nopsaan. Oikein loistava riittoisa jokapaikan voide, olen käyttänyt sitä kevään ajan itsellä ja lapsella päästä varpaisiin. Sillä lähtee nopeasti lapsosen iholtakin pienet ihottumaläiskät. Sitten korkkasin saunalla koivu-turve -shampoon ja hoitoaineen. Ihana tuoksu näissäkin, sellainen kesäinen ja metsäinen. Mun tämän kesän tunnustuoksu joka jää muistijäljeksi suven sunomissessioista. Sekä shampoo että hoitoaine huuhtoutuvat tosi helposti - hyvä ominaisuus nimenomaan pihasaunoessa kun vettä käytetään reilusti vähemmän kuin suihkun alla. Olisipa shampoo vain riittoisampaa (tai isommassa pullossa), olen käyttänyt sen puolipitkään tukkaani aika nopsasti melkein loppuun. Hoitoainepullosta sitä vastoin riittää todella pitkään.

Keväällä sain myös tehdä pressitapahtumassa oman tuoksuöljyn Frantsilan opastamana. Ihana konsepti! Öljypohjaan sai sekoittaa omien tuoksumieltymysten mukaan laajasta valikoimasta kolmesta kuuteen erilaista eteeristä öljyä,  latva-, sydän- ja juurituoksuja. Seos suljettiin pieneen roll-on -pulloon josta sitä voi näppärästi levitellä iholle. Tällaisen oman tuoksuöljyn voi käydä tekemässä mm. Marketissa Helsingissä Pohjois Esplanadi 19:ssa, Sieltä löytyy Frantsila Apothecary -parfymeria, muiden Frantsila-tuotteiden ohella.

Lämmin suositus siis näille Frantsiloille. Ja minä ainakin katson nyt uusin silmin heidän muutakin valikoimaansa ja jään kiinnostuksella seurailemaan mitä uutta siltä suunnalta tulevaisuudessa kajahtaa.

Frantsilan tuotteet saatu testiin blogin kautta.1 kommentti :