2.6.2017

Vastustamattoman kauniit kurkkupurkit ja pari muuta ideaa pihaan ja puutarhaan


Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

No nyt näihin kivoihin pihatuunauksiin joista jo mainitsinkin! Menneinä pyhinä kaiveltiin ja värkkäiltiin landella saunan tuntumassa hiki hatussa. Murkut kiipeilivät pohkeita pitkin mutta ei haitannut kun oli niin lystiä ja homman edetessä tuli sellainen fiilis että nyt tehdään pihaan nättiä. Työn alla olivat saunan kauhtunut kuisti, metallinkeräyslootasta löytyneet kurkkupurkit ja rautakaupan perusbetonilaatat. Tällaista jälkeä syntyi kun ideoin mitä niille voisi tehdä muutamalla huipulla Tikkurilan tuotteella.

Saunan portaat ovat taas muhevan mustat, ne putsattiin huolellisesti Terassi- ja kalustepesulla ja öljyttiin Mustalla Valtti Plus -terassiöljyllä. Kyl kannatti - nyt vasta hoksasin miten kauhtuneeseen kuntoon pinnat olivatkaan päässeet.

Kurkkupurkeista tuli ihanat astiat kesäkukille kun sipaisin niiden pintaan Unica-ulkokalustemaalia neljässä eri sävyssä; Angora, Nefriitti, Syvänne ja Valkama. Valkkasin tuollaisen värikimaran Tikkurilan tämän vuoden Color Now -värikokoelmista. Halusin sekoittaa paria vihreää, yhden punertavan nuden ja yhden viileän sinertävän. Tuli tosi harmoninen nelikko, vaikka värit ovatkin keskenään aika eri maata. Tämä oli nopea ja helppo homma, nyt vaan metallipurkit roskiksesta talteen ja puutarhaa kaunistamaan! Ohjeet kurkkupurkkien maalaamiseen löytyvät tuolta. Purkkeihin istuttelin kolmea sorttia kukkia; krassia, lobeliaa ja lankaköynnöstä. Muistahan puhkoa purkkien pohjaan reikiä ylijäämäveden poisvalumista varten jos istuttelet niihin suoraan.Ja sitten tehtiin pihakylpyammeen tuntumaan, kuumavesipadan alle uusi kiveys ihan halvimmilla perusbetonilaatoilla joita hiukan tuunailin persoonallisemmiksi. Laattoihin tein tuollaisen yksinkertaisen geometrisen kuvioinnin Patio kivikuullotteen sävyillä Musta ja Harmaa. Kuvion inspiraatio tuli marokkolaisista betonilaatoista ja se on minusta parhaimmillaan tuolla tavalla sikin sokin ladottuna. Tämän ideanhan kehittelin jo viime kesänä mutta nyt se pääsi isompana pintana omaankin pihaan!

Kaikkien näiden kolmen pihatuunauksen ohjeet ja tarkemmat kuvat löytyvät kokonaisuudessaan tuolta Tikkurilan ideasivuilta. Siellä näytetään ja kerrotaan miten kurkkupurkkien maalaus, terassin öljyäminen ja betonilaattojen kuviointi parhaiten sujuu. Löytyypä myös ennen  ja jälkeen -kuvia. Käykäähän kurkkaamassa ja kertokaa ihmeessä mitä tykkäätte!

Nyt jos joku siellä ruudun takan innostuu näistä betonilaattojen kuvioinneista ja haluaisi testata omaa versiota, niin tässäpä vinkki: Tikkurilalta voi tilata Patio kivikuullotteen kolmea suosituinta sävyä pienissä 1dl testipurkeissa. Purkit kustantavat 1,90/kpl ja toimituskulut ovat 2,90. Saatavilla on vaaleanharmaa, musta ja punainen.Tilaa 1 dl:n Patio Kivikuullote -testeri >>


Tuosta linkistä vain tilailemaan ja omia marokkolaisvaikutteisia kuvioita suunnittelemaan. Niin ja eihän tuolla kuullotteella toki tarvitse kuvioita tehdä jos ei halua, sillä voi siis freesata vanhat betonikiveykset kokonaan yksivärisiksikin.

Tuunauksiin tarvitut tuotteet saatu Tikkurilalta.


8 kommenttia :