3.6.2017

Kesälukemista kirjaston hyllyiltä


Kesän kynnyksellä (nyt kai vielä ollaan kynnyksellä sitten kuitenkin kun ihmiset kulkevat täällä etelässäkin toppatakeissa) tykkään hakea kirjastosta lainaan tietynlaisia kirjoja. Usein nappaan mukaani jotakin sellaista joka kutkuttelee mielikuvitusta ja innostaa, ehkä houkuttaa kesällä vähän seikkailemaankin. Tämä Seppo Laurellin mahtava majakkakirja on juuri sellainen. Se on täynnä huikeita kuvia ja kertomuksia Suomen majakoista, mieletön tietopaketti merenkulun historiaa ja nykypäivää. Olen lainannut tämän useampana kesänä ja tykkään aina vaan - eiväthän nuo majakkatarinat varsinaisesti kulu vaikka niitä lukisi moneenkin kertaan. Tämä kirja herättää myös joka kerta himon tehdä kesän aikana visiitti jollekin majakkasaarelle. Utön ja Söderskärin majakat olenkin käynyt tutkimassa, saas nähdä päädytäänkö tänä suvena uusille meriseikkailuille.


Helsingissä Ateneumin taidemuseossa on meneillään iso Alvar Aalto -näyttely ja sen innoittamana oli lähikirjastossani Rikhardinkadulla nostettu esiin tyrkylle vino pino Aallon elämästä ja työstä kertovia opuksia. Siitä valikoimasta poimin nämä neljä Rakennustiedon julkaisemaa kirjaa, joissa esitellään Aallon suunnittelemia rakennuksia; omakotitaloja, kerrostaloja ja kesäasuntoja. Yksi kirja on omistettu kokonaan Villa Mairealle, mun ykkös-sisustusinspiraatiolleni. Nuo kirjat ovat siksi minusta huippu kiinnostavaa selattavaa että ne sisältävät paitsi rakennusten suunnittelu- ja rakennusvaiheita, myös kuvia niiden valmiita sisustuksista. Näitä kaikkia neljää olen nyt selannut moneen kertaan ja joillekin sivuille palaan uudestaan ja uudestaan. Yksi tällainen aukeama on tuo jossa näkyy Villa Mairean viherhuone rottinkikalusteineen. I-ha-na.

Niin ja tuosta kesäasuntokirjasta löytyi muuten se Enso Gutzeitin paviljonkikin, jossa vastikään vierailin. Ja Villa Mairea on nyt lisätty viimeistään näiden kirjojen selailun myötä tämän kesän visiittisuunnitelmiin. Muuratsalon koetalo kiinnostaisi kans aika paljon.


Nyt kun vielä joku keksisi miten saisin palautettua lainakirjat ajoissa - miten se muka onkin niin vaikea uusia niitä lainoja netissä tai nakata kirjat Rikhardinkadulle ohikulkiessa? Aina sakkoa.

Löytyiskös teiltä vielä kesäkirjavinkkejä? Mitä inspiroivaa olisi ihana selailla ja fiilistellä viileinä ja sateisina päivinä sohvan nurkassa?

NIIN ja sitten vielä sellainen juttu että huomenna täällä blogissa pyörähtää käyntiin aivan huippu arvonta yhteistyössä Finnish Design Shopin kanssa. Pysykäähän kanavalla jos olette kesäsisustusinspiraatiota vailla!

1 kommentti :

  1. Täällä yksi majakkahullu ilmoittautuu! Olimme muutama vuosi sitten häämatka numero ykkösellä yötä Sälgrundin majakkasaarella luotsiasemalla. Silloin hinnat olivat ainakin vielä kohtuulliset ja paikka i-h-a-n-a. Olimme paikan ainoat yöpyjät ja saimme käyttää vapaasti pihan vanhaa hirsisaunaa. Ja illalla tuijotella toisella puolella pihamaata pyörivää majakanvaloa. Ehkä yksi elämäni ihanimmista retkistä:- ). Suosittelen! (Suomimatkailu on parasta!!)

    VastaaPoista