6.3.2016

Remonttia tehdessä tärkeää


 Remonttia tehdessä saattaa käydä niin että homma muuttuu hetkittäin aika totiseksi. Aikataulu pettää, pitää uudelleenjärjestellä, budjetti ei pidä tai huomataan jonkun homman kohdalla että uusiks meni. Hermohan siinä sitten helposti kiristyy. Mieli voi mennä niin matalaksi että suusta alkaa tipahdella myrkkyä ja optimistisuus kaikkoaa.  Remontoidessa voi hermo kiristyä vaikka kaikki sujuisikin sulavasti - onhan se kuitenkin kaikkine suunnitteluineen, järkkäilyineen ja tekemisineen hikinen homma. Ja vielä hikisempi jos remontin valmistumisella on kiire.

Meinattiin tämän remontin kiiruksen keskellä unohtaa että pitää muistaa pitää välillä hauskaakin vaikkei noin muuten hirveesti naurattaisi. Vaikka on hoppu maalata listoja, patteriputkia ja kynnyksiä niin avataan silti pullo kuohuvaa ja otetaan lasilliset illan kähmässä. Otetaan muutamat tanssiaskeleet kunnostetun lattian kunniaksi, vaikka on vielä sata muuta asiaa kesken. Ja ei haittaa vaikka kävisikin niin että joskus patteriputkista löytäisi kohtia jotka on jääneet maalaamatta. Kun niitä kohtia katsoo, ei harmittele vaan muistaa että olipas sinäkin iltana lystiä. Ja olipas kuitenkin kokonaisuudessaan aika lysti remontti.

Toinen juttu jonka pitäisi olla aina remontin keskellä mielessä: pyydä apua jos tuntuu ettet ehi tai jaksa. Ystävät tulevat, jeesaavat, irrottavat tapetteja, imuroivat, kantavat roskia, maalaavat, valkkaavat kanssasi värejä, pätkivät listoja ja ilmottautuvat muuttoavuksi. Pitää vain hoksata aukaista suu ja sanoa että nyt tarttis apua. Ja miten ylelliseltä se sitten tuntuukaan kun jokin homma etenee samalla kun itse värkkäätkin muuta. Luottamus remontin valmistumiseen palaa ja alkaa hymyilyttää. Hurraa auttavat ystävät!

4 kommenttia :

 1. Täysin samaa mieltä! Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, joten täytyy osata relata.
  Ja apua voi pyytää myös ammattilaiselta, saa ostettua aikaa itselleen :)

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ammattilaisen palkkaaminen saattaa joissakin tilanteissa maksaa itsensä aika nopsasti takaisin. Se on hyvä vinkki myös.

   Poista
 2. Tuollaiset ystävät ovat aivan parhautta ja usein kaikki nauttivat hommasta keräten hauskoja muistoja. Kunhan vaan uskaltautuu pyytämään sitä apua, se taitaa olla se pahin rasti oman väsymyksen keskellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri sekin että se yhdessä tekeminen on vielä ihan mahottoman kivaa - sen lisäksi että se on tosi hyödyllistä. Aina ei hoksaa suutaan avata apua pyytääkseen, vaikka se olisi kovastikin tarpeen. Mistä lie johtuu.

   Poista