19.3.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 14: ei etene

Muuton jälkeen ei ole kyllä huvittanut senttimetriäkään jatkaa remontin viimeistelyä. Vapaahetket on käytetty sohvalla torkkumiseen, töllön vahtaamiseen (näemmä rakastan Teboilia) ja koirien rapsutteluun. Jalkalistat ovat edelleen irti, ikkunat pesemättä ja smyygit maalaamatta. Säilytyskalusteitakaan ei ole vielä toimerruttu hankkimaan ja muuttolaatikoita on pinoissa purkamatta. Jospa keittiön saapuminen ensi viikolla laittaisi sitten taas vauhtia persauksiin ja lisäisi loppumetrien motivaatiota. Nyt kerätään lähinnä innostusta viikata pyykit narulta väliaikaisvaatesäilöön - eli pahvilaatikkoon. Mikäpä kiire tässä toisaalta on. Kai ne tämmöiset vaiheetkin kuuluvat remonttiin. Osa rosessia, näkisin.

Viis keskeneräisyydestä ja akuutista laiskuudesta - täällä kotona on ihanaa. Tuntuu niin viimesen päälle kodilta ja viihtyisältä ja omannäköiseltä. Kadunkulmat ikkunan alla tuntuvat myös jo kovin tutuilta. Korttelileipomosta on löytynyt suosikkilihis ja koirapuistoa on käyty ahkerasti haistelemassa.

Mutta nyt jos haluatte nähdä kauniita ja inspiroivia koteja joissa ei ole pyykit kuivumassa, käykäähän katsomassa ketkä tulivat valituiksi StyleRoomin Suomen inspiroivin koti -äänestyksen finaaliin!  Joukossa on viisi keskenään mainion erilaista ehdokasta, kaikki tosi suosittuja ja paljon katseltuja jäseniä StyleRoomissa. Yleisö päättää voittajan äänestämällä ja äänestäneiden kesken arvotaan StyleRoomin tapaan reilusti palkintoja. Mua ilahduttaa se että kaikilla ehdokkailla on sisustuksessaan ainakin hiukan jotain vintagea, vanhaa tai kierrätettyä - vaikka jokunen modernia tyyliä noin muuten edustaisikin. Nyt on kyl aika vaikea valkata kenelle ääni menee...


12 kommenttia :

 1. Hei. Aina muutoissa ja rempoissa tulee ns tyhjä hetki/olo...energiat on puristettu loppuun...ne kuuluisat listat, ei ehkä kaikkein tärkein, saa odottaa. Ei mitään tavatonta. Kuinkahan korkealla mahtaa teidän sisäkatto olla, kun kuvissa huonekalut mm sohva ja lipastot näyttävät mittasuhteiltaan pikkuruisilta. Vanhoissa taloissa ja asunnoissa onkin se haaste, ettei kalusteteet näyttäisi nukkekodilta tai lastenkalusteilta ;) Jotain massiivista ja korkeaa tila varmaan kaipailee...Kakluuni on sitten kyllä komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se näin on, tämä on tuttu ilmiö jo aiemmista tekemistämme remonteista. Miten se niin helposti jääkin niistä listoista kiinni :D Ja hei kiinnostavaa mittasuhdepohdintaa! Huonekorkeutta on 3,2 metriä. Jos kalusteet ovat kovin massiivisia niin alkavatko sitten ihmiset niiden rinnalla näyttää pieniltä?

   Poista
  2. Upea huone teillä :) Meillä parhaimmillaan 6m korkeimmasta kohdastaan ja rakastan maata viistäviä sohvia, lattiatyynyjä ja miehen tekemää matalaa pyöreää olkkarin pöytää ;) joten....

   Poista
 2. Älä huoli! Meillä tuli tänään tasan vuosi uudessa kodissa, ja vieläkin on vaatekomerot tilaamatta. Off-season-vaatteet odottavat yhä pahvilaatikoissa. Vinttikomerosta näet löytyi vanhoja ovia, joista pitäisi vaatekaappeja rakennuttaa, mutta ei vain toimeennu. No kun keittiötä odotettiin puoli vuotta ja sitten olikinn kaamosväsymys pahimmillaan. Onneksi kohta on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja lisääntyvä valo varmaankin auttaa aktivoitumaan! Me yritetään nyt semmosta baby steps -taktiikkaa; asia kerrallaan ja pienikin edistys on edistystä :D

   Poista
 3. Laittakaa listat ainakin pian kiinni! Ne lähtee taittumaan ja kieroutuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä kohtapian kiinnitellä :)

   Poista
 4. Viimeisimmässä Sköna Hemissä oli häkellyttävän samankaltainen kaakeliuuni ja seinän sävy, kannattaa kurkata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, no pitääpä katsastaa :)

   Poista
  2. Nyt selasin lehteä kaupassa ja kylläpä vain olikin samaa henkeä! Kiitti vinkistä :)

   Poista
 5. Kuulostaa niin tutulta. Kesällä tulee kaksi vuotta muutosta ja nyt vasta saimme muuttoremontista lähtien keittiön katossa roikkuneen muovipussi-kaapelinjohto-viritelmän pois. Niin oli siihen silmä tottunut, että sen muisti aina vasta vieraiden huomauttelusta ;) Nyt on vaarassa keittiöremonttiuupumuksessa jäädä ilmastointiputken kotelointi kesken. Homma kun on tarpeeksi ärsyttävä, niin sitä lykkää ja lykkää vaikka työmäärä ei olisikaan suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä remontin tuoksinassa saa tehtyä vaikka mitä pieniä hommia kun välineet ovat koko ajan käsillä, paikat valmiiksi suojattu jne. Mutta sitten se onkin isompi manööveri kun alkaa pitäisi huonekaluja siirrellä, suojauksia levitellä, etsiä välineitä varastosta, mennä rautakauppaan jne. Että kyllä ymmärrän yskän. Tsemppiä ilmastointiputken kanssa! Teidän keittiöstä tuli kyllä aivan SUPERHIENO!

   Poista