25.3.2016

Pitääkö vai luopuako?Pitäisi muistaa että sisustusmieli aika varmasti muuttuu kun aikaa kuluu. Pohdin sitä kun katselin tätä olkkarin nurkassa valaisevaa jalkalamppua. Lampun on suunnitellut Lisa Johansson-Pape ja se on valmistettu 60-luvun lopulla. Ostin sen ystävän varastosta joskus vuosia sitten ja tykkäsin heti - niinkuin Johansson-Papen tuotannosta muutenkin. Mutta sitten seuraavaan kotiin se ei oikein istunutkaan, vaan näytti jotenkin liian hotellimaiselta. Etsi paikkaansa ja oli vähän joka nurkassa tiellä. Mietin jo että pitäiskö se kuitenkin laittaa myyntiin. Mutta onneksi en saanut aikaiseksi, koska tässä uudessa kodissa lamppurakkaus taas roihuaa kuumempana kuin koskaan. Valaisimen kermanvalkoinen väri ja messinkiset yksityiskohdat ovat taas minusta oikein ihanat ja sen mallikin viehättävästi erilainen kuin minkään muun näkemäni jalkalampun. Tuntuu jopa siltä että tämä vois olla yksi sellainen loppuelämän esine.

Mikä se tämän lampputarinan opetus sitten olisi? No, jos joku esine kyllästyttää tai tuntuu sillä hetkellä tarpeettomalta niin en säntää oikopäätä hankkiutumaan siitä eroon. Annan vaikka ensihätään jollekulle kaverille tai siskolle lainaan. Aika sitten näyttäköön että onko se oikeasti eron paikka vaiko vain tilapäinen huuman laimeneminen.6 kommenttia :

 1. Onneksi et luopunut tuosta kaunottaresta, mielettömän kaunis ja todella ajaton muotoilu.

  VastaaPoista
 2. Todellakin, loppuelämän lamppu! Ja nyt kun löysit tuon Lisa Johansson- Pape kattovalaisimen, niin aaah!!! Mukavia "suunnittelupäiviä" sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hienosti sopii lamppu vaaleaan kotiisi. Mutta en usko, että olisit jäänyt kaipaamaan, vaikka olisitkin sen myynyt. Olisit varmasti löytänyt jonkun toisen valaisimen tilalle ja ollut sen kanssa yhtä onnellinen :) Itse en ainakaan sure myytyjä tavaroita, enemmänkin sellaisia, jotka jäivät ostamatta. Hyvää pääsiäisen jatkoa! t. Minna J.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno lamppu, sopii hyvin teille. Olen eka kertaa sun blogissa. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin ja mahdollisesti liittyisit lukijaksikin,

  VastaaPoista
 5. Sopii täydellisesti Artekin kalusteisiin eli säilytä ihmeessä itselläsi. Tuo onki hyvä kikka, viedä lainaan muualle :)

  VastaaPoista