18.2.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 6.
Halleluja, pohjamaalit vihdoin seinissä ja katot pientä viimeistelyä vaille valmiit. Tähän asti ehdittiin ennen kuin oli aika kuoria lattioista suojaukset pois ja päästää ammattihioja hommiin. Tämän viikon aikana lattiat hiotaan, lipeöidään ja öljytään. Seinien pintamaalin värin valkkaan vasta sitten kun lattia on valmis. Lattian sävyn muuttuu lipeöinnissä roimasti vaaleammaksi ja se vaikuttaa kuitenkin niin paljon siihen miltä seinän väri näyttää. Seinien pohjamaali sävytettiin hennon harmaaksi jotta se olisi jo valmiiksi vähän samaan suuntaan kuin tuleva pintamaali - ja tulipahan samalla kokeiltua yksi harmaan sävy. Tuo väri (Tikkurilan 1929) vaikuttaisi olevan tähän tilaan liian hento, vaikka onkin sävyltään tosi kaunis. Pintaan sitten näillä näkymin saman suuntaista sävyä, mutta jonkin verran tummempaa. Tasoitukset vaikuttaisivat onnistuneen tosi hyvin, seinät näyttävät maalipinnan kanssa supersileiltä.

Nyt nostetaan jalat hetkeksi ylös ja pidetään lepoa sillä aikaa kun ammattilainen tekee lattioita. Jos vaikka vihdoin päättäis ja tilais sen keittiön. Nyt tiedetään jo minkä verran siihen on käyttää rahaa - tosi vähän. Aika perusratkaisuilla mennään siis ja komposiittitasokin jäänee haaveeksi. Mutta jospa siitä kuitenkin kiva tulee... Pakkaaminenkin pitäisi jo hissuksiin aloittaa kun muuttoon on enää reilu viikko.

5 kommenttia :

 1. Kyllä tästä tulee upea ja keittiöstä myös <3! Marja kommentoi :).

  VastaaPoista
 2. Onpa niin mielenkiintoinen seurata remontin etenemista.Nayttaa jo niin hyvalta noitten alkukuvien jalkeen...

  VastaaPoista
 3. Upea on tulossa. On ollut mukava seurata teidän reipas etenemistä oman reipas keskellä. Meillä toimii harmaa sävy 1943 todella hyvin eteisessä listanvalkoisen parina. Samaa sävyä sivellään vielä portaikkoon.

  VastaaPoista
 4. Upea on tulossa. On ollut mukava seurata teidän reipas etenemistä oman reipas keskellä. Meillä toimii harmaa sävy 1943 todella hyvin eteisessä listanvalkoisen parina. Samaa sävyä sivellään vielä portaikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tuosta 1943-vinkistä, minä katsastan sen!

   Poista