17.2.2016

Kipsirosetit kattoon Domus Classicasta
Kaupallinen yhteistyö: Domus Classica

Vielä on kovin kaaoksessa moni asia remontin kourissa olevassa uudessa kodissa. Mutta pikkuhiljaa valmistuvat yksityiskohdat - miten paljon niitä fiilisteleekään! Kyllähän mä kiljahtelin kun rosetit nousivat kattoon. Tässä asunnossa ei ollut kattorosetteja, mutta tuli sellainen olo että tänne kuuluu sellaiset ehdottomasti. Kun katseli katonrajojen holkkalistoja ja kaakeliuunin koristeellista pintaa, alkoi pian tuntua siltä että sileästä katosta puuttuu jotakin. 

Tähän meidän remppaan tehdään muutama silaus, pinta ja yksityiskohta yhteistyössä rautakauppa Domus Classican kanssa. Semmosia yksityiskohtia jotka sopii tämän talon henkeen ja aikakauteen - niinkuin kattojen kipsirosetit. Vahtasin rosetteja ensin Domus Classican nettikaupassa ja kipitin sitten tuohon Helsingin Erottajan myymälään tutkailemaan niitä vielä tarkemmin. Siellä sitten yhdessä pähkäiltiin mikä malli sopisi mihinkin. Rosettivalikoiman isoin ja koristeellisin malli sijoitettiin olkkariin ja makkariin. Se on halkaisijaltaan 39cm, ei mikään jättiläinen kuitenkaan. Keskikokoinen, simppelimpi rosetti on juuri passeli meidän keittiön kattoon. Ja pienin, soman kukkamainen on eteisessä kuin nenä päässä. Alimmissa kuvissa onkin jo makuuhuoneen iso rosetti paikallaan. Kyllä se vain heti teki tuolle huoneelle terää ja tunnelmaa ja näyttää 3,2 metrin korkeudessa oikein sopivan kokoiselta. Vielä kun vaihdetaan tuo remppalamppuratkaisu muutossa johonkin oikeaan valaisimeen niin jo vain kelpaa! 

Remontti etenee ja lisää kuvia pukkaa taas pian...

14 kommenttia :

 1. Kauniita, mitänän maksoivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.domusclassica.fi/tuote/kipsinen-kattorosetti-halk-39-cm/519-050-3/

   http://www.domusclassica.fi/tuote/kipsinen-kattorosetti-halk-30-cm/519-050-2/

   http://www.domusclassica.fi/tuote/kipsinen-kattorosetti-halk-22-cm/519-050-1/

   Poista
  2. Jeps, niinkuin Anonyymi tuossa vinkkaakin niin tuolta verkkokaupasta näkee näpsästi nuo hinnat.

   Poista
 2. Voi hessus ku non ihanat :D, ihan ku marenkipilvet suven ekassa mansikkakakussa! Heti huomaa että nää on pikkusen kumminkin painavampia ku ne höttöset styroksijutut :D. Marja kommentoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu tuo marenkipilvet mansikkakakussa! Nyt mä näen vain marenkia kun katon kattoon. :D

   Poista
 3. Ihanat! Nyt sitten joku daybed alle, josta niitä voi sitten ihailla.

  VastaaPoista
 4. Hauska yhteensattuma. Teimme pari vuotta sitten rempan 100-vuotiaaseen asuntoomme, jossa lankkulattia näytti prikulleen samalle kiinni liimautuneine aluspahveineen ennen niiden irti jynssäämistä. Kattoon päätyi vielä kaikki kolme samaa rosettimalliakin:- ). Nättiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmu, menin katsomaan teidän satavuotiastanne ja jumituinkin sitten aika toviksi. Ihana blogi!

   Poista
  2. Niin ja MORJENS mikä kartano. Jään seuraamaan!

   Poista
 5. Mahtavaa, että teille onnistui rosetit. Meidän asunnossa on joskus käsitelty katot röpöliäiseksi roiskepinnaksi, johon ei rosetit valitettavasti sopineet.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit, sopivat vanhaan taloon ihanasti! Hämeenlinnan Domus Classica on ihana paikka ,siellä viihtyisi vaikka kuinka kauan. Henkilökunta on osaavaa ja mukavia, liike on aina siisti ja tien toisella puolella oleva kahvila vohveleineen suorastaan imaisee sisään. En malta odottaa muuttoanne, kodista tulee timantti!!! Mukavia puuhapäiviä!

  VastaaPoista
 7. Hei Annika! Olemme laittamassa tuon suurimman 39 cm rosetin olohuoneemme kattoon vailla sen suurempaa remonttiosaamista. Onko sinulla vinkkejä rosetin kiinnitykseen? Maalasitteko rosetit ja millä maalilla? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi, aivan ihanan näköistä teillä!
  T. Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Me ihan liimattiin rosetit kattoon jollakin tymäkällä rakennusliimalla. (Niiden mukana tuli viralliset kiinnitysohjeet joissa olisi pitänyt porata rosettiin reiät ruuveja varten, ei uskallettu lähteä siihen hommaan. Erona tietty ainakin se että liimattua rosettia ei saa sitten enää ehjänä irti, mutta ajateltiin ettei niitä tarttekaan enää irroittaa.) Maalattiin ensin pohjamaalilla ja sitten toinen kerros samalla kattomaalilla kuin muukin katto.

   Poista