8.2.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 4.


Viimepäivät remppakämpällä ovat keskittyneet kattoon ja katonrajoihin. Asuntonäytöllä uuden kaupunkikodin hiukan halkeilleet katot vaikuttivat suht hyväkuntoisilta, mutta tarkempi syyni osoitti että irtonaista maalikerrosta onkin aika runsaasti tukevan rappauksen päällä. Kattojen kunnostus etenee nyt niin että ensin kopsutellaan irti kaikki pinta mikä on irrotakseen ja syntyneet kolot tasoitetaan. Sitten liimataan kattoihin kauttaaltaan tukikangas, joka varmistaa että pinta pysyy jatkossakin ehjänä (näkyykin jo joissakin noissa kuvissa). Kankaan päälle vielä tasoitetaan. Ja sitten vasta maalataan. On siinä hommaa mutta tehdään ny kerralla hyvä.

Katonrajoista löytyi siis vielä lisää tapetteja ja maalikerroksia. Niiden irti nyhertäminen on vienyt paljon aikaa, mutta alkaa nyt olla pulkassa. Kunhan katot vielä vähän etenevät niin sitten siirrytään seinien tasoittamiseen. Kyl tää tästä. Kaikenlaista pientä värkkäämistä riittää siinä rinnalla, keittiön seinän laastikerrosten irrottamisesta makkarin lattian hellanpaikan tasoittamiseen. Ja sitten voi välillä tarkkailla miten valo liikkuu asunnossa päivän mittaan ja kelistä riippuen.

Alla vielä kuvapari eteisen katosta. Ensimmäisessä kuvassa suht hyvältä vaikuttanut lähtötilanne. Muutamia hiushalkeamia siellä täällä, niin harmittoman oloisia etteivät edes kuvassa juuri erotu. Ja toisessa kuvassa näkyy kerran tasoitettuna miten paljon katosta lopulta lähti irtonaista pintaa.

4 kommenttia :

  1. Uskon, että on siinä ollut aikamoinen jobi!! Mutta tosi hienoa, että jaksatte tehdä kerralla kunnolla :) Remppatsempit!

    VastaaPoista
  2. Tapetin nyhertäminen on niin kivaa ja terapeuttista puuhaa!!
    Ensimmäiset kymmenen minuuttia.

    VastaaPoista