17.6.2015

Kuvauskoulu hohtavan valkoisessa asunnossaMikko demonstroi ja Stella on silminnähden vaikuttunut.


Maanantaina kävin visiitillä suuressa, hohtavan valkoisessa, kauniissa asunnossa kun valokuvaaja  Mikko ja kokeneet bloggaajat Stella ja Eeva järjestivät yhdessä kameravalmistaja Nikonin kanssa kivan valokuvausillan Helsingissä. Koolle oli kutsuttu nippu lifestylebloggaajia juttelemaan kokemuksistaan valokuvaamisesta, oppimaan uutta ja tietenkin kuvaamaan. Olipa mukava vähän tuuletella omia kuvaustapoja ja kuulla kollegoiden ajatuksia valokuvaamisesta blogia varten. Puhuttiin kameran asetuksista, objektiivien polttoväleistä, kuvien jälkikäsittelystä, sommittelusta, salaman käytöstä ja vallitsevan valon ohjaamisesta. Oli kiinnostavaa myös huomata miten erilaista on kuvaaminen jos blogi keskittyy vaikkapa ruokaan, kosmetiikkaan tai sisustukseen. Omat haasteensa kussakin.

Minä tapaan kuvata kaikki kuvani kahdella linssillä. Yleisimmin käytössä on 50mm ja laajempia otoksia varten vaihdan kameraan 35mm objektiivin. Nikon oli tuonut iltaan testattavaksi läjän erilaisia kameran runkoja ja objektiivejä. Niiden kokeilu oli omilla välineillä kuvaamisen ohessa tosi kiinnostavaa ja opettavaista. Eniten käytössä sykähdytti 70-200mm linssinjötkäle, joka kyllä on niin tyyris että siitä voin vain haaveilla. Näppärä ja yllättäväkin kokeiltava oli myös pikkuruinen peilitön järjestelmäkamera.

Mikko antoi meille monien vinkkien lisäksi myös tehtävän kuvata asetelmia hänen ja Stellan kodissa. Tuo koti olikin tosi otollinen paikka kuvata, valo kulki sävyttämättömän valkoisiksi maalatuissa huoneissa älyttömän kauniisti. Monet kokosivat kokeneesti ja taitavasti saatavilla olevia esineitä harmonisiksi asetelmiksi, niinkuin vaikkapa tyylikkäät Pinja, Katja ja Laura. Minä en niin osaa asetella, vaan keskityin etsimään kuvattavia sommitelmia esineistä, ihmisistä ja asioista niin kuin ne olivat. Ja saatoinpa siinä sivussa varastaa muutaman asetelmamaestron kätten jälkeäkin.

Olipahan aikamoista vaihtelua maalla villasukissa hissuttelulle! Pahis-koira oli mukana hurvittelemassa ja pääsi mm. Isyyspakkaus-Tommin mainioon otokseen skonsseista.


4 kommenttia :

 1. Voi miten kaunis kakku! Ja tuollainen iltama olisi aivan mahtava!

  VastaaPoista
 2. Ihania otoksia! Olisipa hienoa päästä samanlaiseen tapahtumaan.

  VastaaPoista
 3. En osaa päättää nykiikö sydänlangoissa eniten tuo kirsikkasitruunalimunaadipläjäys vaiko kenties nuo päärynäiset ja ujo kukka. Mut onneks ei tartte, kun on kaikki niin kauniita kuvia. Ah.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Mää sain mieheltäni joululahjaksi Nikonin järkkärin, mutta ei mulle se aukea... Pitäis vissiin tutustua ohjekirjaan :) Kaikki nuo polttovälit ja muut kun vaan on mulle ihan täyttä hepreaa.

  VastaaPoista