22.6.2015

Bulgursalaatti







Laitetaanpa ilmoille taas yksi hyväksi havaittu resepti. Kokkausvuorosysteemi toi taloon tämänkin herkun, kiitos vaan Reetta! Aivan huippuhyvä ja ruokaisa bulgur-pohjainen salaatti on aika helppo tehdäkin. Paahdetaan kasviksia, keitetään bulgur, silputaan yrttejä ja sekoitetaan, siinäpä se suurin piirtein. Päälle lirutellaan ihanan kirpsakan suolaista kastiketta, joka tuo kasvisten maut mahtavasti esiin. Passaa vegaanillekin. Tämä ohje on nyt ulkomuistitani, mutta hyvin toimi. Samaa herkkua kokkailin muuten tuossa videossakin. Kaikki tarvittavat ainekset kastiketta myöten näkyvät kahdessa ylimmässä kuvassa, vain sokeriripsaus niistä puuttuu!

Bulgursalaatti

Munakoiso
1-2 rkl soijaa
Paprika tai kaksi
Paketti kikherneitä
Suolaa
Oliiviöljyä
Bulguria 2-4:lle hengelle (kts. pakkaus)
Reilusti yrttejä: basilika, minttu, korianteri

 
Pilko munakoiso ja paahda palat oliiviöjyssä paistinpannulla. Mausta soijalla. 

Pilko paprika. Kuivaa kikherneet talouspaperilla. Levitä kikherneet ja paprikat uunipellille, ripottele päälle suolaa ja oliiviöljyä ja paahda n. 225 asteessa kunnes saavat rapsakkuutta ja väriä. Kun alkavat näyttää ruskettumisen merkkejä, kippaa munakoisotkin loppuajaksi seuraksi uunipellille. 

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita keskenään paahdetut paprikat, kikherneet, munakoisot, keitetty bulgur ja iso nippu yrttejä silputtuna, esim. reilusti minttua, basilikaa ja korianteria.


Ja sitten vielä se suolaisen kirpsakka, yksinkertaisen hyvä kastike...





Chili-lime-soijakastike

Yksi pieni chili pilkottuna
Yksi valkosipulin kynsi pilkottuna
n. 1/2 dl soijaa
n. 1/2 dl limemehua
n. 2 rkl vettä
Ripsaus sokeria

Sekoita kaikki ainekset ja kastike on valmis.




Ja loppuun vielä parsavinkki: Salaattiin sopii hirmu hyvin myös parskaali, lisää sitäkin halutessasi. Bulgursalaatin taloon tuoneella Reetalla oli hyvä vinkki parsakaalin kesyttämiseen niin että ihana rapsakkuus säilyy.

Pilko parsakaali ja kaada sen niskaan kiehuvaa vettä. Anna kellua kuumassa kylvyssä n. 5 min. Valuta kuivaksi ja syö heti.

Parsakaalin voisi mainiosti myös paahtaa muiden kasvisten kanssa. Mutta tuo pikakylvetetty parsakaali oli ihanan rapeaa ja tuoreen makuista, rimmasi tosi hyvin muiden pehmeän makeaksi paahtuneiden vihreiden seurassa.











2 kommenttia :

  1. Hei yes! Kiitos tästä - nyt laitetaan tämä "videosalaatin" resepti kyllä muistiin.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli niin hyvää!! Koska lähikaupassa ei ollut bulguria niin käytin kvinoaa. Lisäsin "porsaskaalia" eli broccolia ja tomaattia. Oi nam. Kiitos hyvästä reseptistä ja ihanasta inspiroivasta blogista.

    VastaaPoista