28.6.2013

Tip tipKirppikseltä on mukavaa etsiä vanhaa kaunista tavaraa, jolla on myös suuri käyttöarvo. Lystikäs Arabian posliininen suodatin on näppärä tietenkin kahvin keitossakin, mutta tässä talossa sille on ehkä enemmän käyttöä tiedossa ruoanlaittopuolella. Valuttelen usein jugurttia, kurkkuraastetta ja muuta semmosta keittiössä ja siihen hommaan posliininen suodatin on justiinsa jämäkkä.

Sovittelin kaunista käyttöesinettä kahvinkeittomielessä kyökin hyllystä nappaamaani Nurmesniemen Pehtoori-pannuunkin - vaikka Pehtoorilla taitaisi kyllä tulla ennemmin keiteltyä vettä ja kahvi valuteltua suodattimen läpi suoraan kuppiin tai termokseen.

A not only pretty but also very practical fleamarket find: old finnish Arabia porcelain coffee filter holder.


18 kommenttia :

 1. It was very nice!
  We make espresso in such a way, but ours is the dull plastic ..

  Wish you a nice weekend :)
  Janne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I haven´t tried espresso this way, thanks for the tip! Have a nice week, Janne!

   Poista
 2. Onpa söpö! Ja vielä hyödyllinenkin, mikäs sen parempaa. :)

  VastaaPoista
 3. Voi jukrat, hiano! Tuollaista tip tip -masiinaa olen etsinyt pitkään. Isoja on tullut vastaan, mutta pientä ei aikoihin. Haluaisin keitellä itselleni rauhassa suodatinsumpit. Saisi siinä Melittakin lukea, tai ihan mitä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Mairelle kans tip tip! Laitan korvan taa, pitää pitää kirppiksillä silmät auki.

   Poista
 4. IHANA tip tip! :) Ja nyt sinun postaus sai aikaan massiivisen tzaziki-himon... ;)

  VastaaPoista
 5. Kivat löydöt, minullakin on posliininen suodatin ja olen siitä vaalinut aarteena.

  VastaaPoista
 6. Tuleeko tällä paremmat sumpit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi, mä en ole kahvin suhteen mikään asiantuntija enkä osaa sanoa onko keittimellä keitetty parempi vai huanompi. Mutta sen sanon että tunnelma on tip tip -menetelmällä enempi kohdallaan!

   Poista
 7. Hauska sattuma, meillä valutellaan myöskin tiptip kakkosella jugurtit ja kurkut. Hyllyssä on myöskin pienempi tiptip 1 ja muistelisin joskus pyöritelleeni käsissä isoa kolmosta, joka jäi ostamatta korkean hinnan vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manteli, onko sulla blogia? Jos ei vielä ole niin saisit musta heti lukijan jos perustaisit! Muistelen että sulla on erityisen hyvä nenä löydöille :) Sellainen kolmonen olis kyllä käyttökelpoinen sekin, sillä vois keittää kahvit jo useammallekin juojalle.

   Poista
  2. Ei valitettavasti ole blogia, vaikka olenkin blogin perustamisajatusta päässäni pyöritellyt. Omat taidot eivätkä kameran kapasiteetti riitä hyviin kuviin, joten blogin alulle laitto on jäänyt. Suosikkiblogini ovat niin hyviä ja kuvat niin kauniita, että kynnys on hyvin korkealla :)

   Poista
 8. Onpas kaunis! Kyllä Arabialta aina löytyy jos jonkinmoista ihanaa :)

  VastaaPoista
 9. Kääk mikä löytö!
  I h a n a. Kerrassaan.

  VastaaPoista
 10. Kääk mikä löytö!
  I h a n a. Kerrassaan.

  VastaaPoista