5.4.2018

Talokaupat tehty


Siinä se nyt makaa, talon kauppasopimus ja nimet alla. Olipas aikamoinen urakka tämän päätöksen tekeminen kaikkine muuttujineen! Lopulta päädyimme lyömään kättä päälle finaalissa olleista kolmesta talotoimittajaehdokkaasta Design-Talon kanssa. He tekevät nyt siis meille uudeksi kaupunkikodiksi kaksikerroksisen talon sisustusta vaille valmiiksi. Tekee mieleni kirjailla tännekin muistiin miksi juuri tähän firmaan päädyttiin. Meillähän oli kilpailussa mukana Kannustalo, Kastelli ja Design-Talo. Oikeastaan kaikki kolme olisivat pystyneet mainiosti toimittamaan meille sellaisen talon josta haaveksimme. Valmiista talomalleista ulkonäöltään lähinnä sitä oli Kannustalon Lato, mutta ulkoverhousta ja ikkunoita muokkaamalla tosiaan minkä vain talotoimittajan malleista pystyi jumppaamaan toivomamme mustanpuhuvan pelkistetyn torpan. Kaikilla kolmella saattoi taloon valita toivomamme hengittävän seinärakenteen ja muokata pohjaratkaisun haluamaamme malliin.

Kullakin talotoimittajilla oli puolensa; mm. Kastellilta saimme asiantuntevia neuvoja ja tarjouksen valonnopeudella, Kannustalo vaikutti visuaalisella ilmeellään ja tarjosi sukkelaa modulitoimitusta joka olisi lyhentänyt raksa-aikaa merkittävästi. Design-Talo veti pisimmän korren monen hyvän puolen jouhevalla yhdistymisellä toimitussisällössä ja ennen kaikkea mie-let-tö-män hyvällä palvelulla.  Palvelu lopulta olikin yksi iso päätekijä sille miksi teimme heidän kanssa kaupat.

Mitä se hyvä palvelu sitten tässä kohtaa tarkoitti? Ensinnäkin kertaakaan ei ole tullut sellainen olo että talomyyjällä ei olisi meille ja moniin kysymyksiimme vastaamiselle aikaa. Ja sitä kysyttävää on ollut tämän prosessin aikana PALJON. Aina kun vain suinkin on myyjän kanssa istuttu alas ja pyöritelty talon yksityiskohtia eteenpäin kasvokkain. Silloin monien muuttujien selvittäminen on käynyt todella jouhevasti; siltä istumalta on tarkistettu koneelta, soitettu sähköasentajalle tai konsultoitu talotehdasta. Mihinkään kysymykseen vastaaminen ei ole ollut hidasta tai tahmeaa. Yhdessäkään tapaamisessamme ei ole kiireen tuntua vaan kaiken kysyttävän on saanut kysellä myyjältä aivan rauhassa ja keskittyen. Ja huumoria on piisannut vaikka palaverimme ovat välillä venyneet maratonmittoihin.

Toisekseen hintatiedot ovat olleet näissä tapaamisissa nopeasti ja läpinäkyvästi saatavissa. Design-Talo oli ainut firma josta ihan aluksi kysyttiin mikä budjettimme on, eli kuinka paljon haluamme kaikkineen talopakettiin käyttää rahaa. Kun tavoite kokonaishinnalle on ollut alusta asti tiedossa on myyjä voinut aina kertoa kun omat suunnitelmamme ovat alkaneet mennä sen yli. Pohjaratkaisuun ja yksityiskohtiiin toivomieni muutosten kustannusvaikutuksista on pidetty koko ajan todella hyvin kartalla. Tämähän on helpottanut päätöksentekoa aivan todella paljon; siirtämällä varastoa jonkin verran säästetään tonneja, tuon lasioviratkaisun hinnalla saan hyvän pätkän parveketta, noita ikkunoita pienentämällä vapautuu sievoinen summa sisustukseen. Nyt tuntuu todella siltä että talosuunnitelmassa kustannukset on satsattu sinne missä ne ovat meille tärkeimmät.

Oma visio talosta ja sen yksityiskohdista on ollut vahva alusta asti. Hyvä palvelu on minusta merkannut ennen kaikkea sitä että talovalmistaja ja myyjä ovat myös halunneet tehdä parhaansa että mahdollisimman lähelle sitä visiota päästään. Tämä on tarkoittanut joustamista ja halukkuutta selvitellä vaihtoehtoja, sen sijaan että pysyteltäisiin aina lähtökohtaisesti standardiratkaisussa siksi että se on sujuvinta tai helpointa. On käynyt niinkin että olen itse peruuttanut jostakin muutostoiveestani kustannussyistä pois, mutta silti on jäänyt todella hyvä fiilis siitä ettei talofirma ole ollut se joka asettuu idean tielle.

Hyvän palvelun lisäksi muita päätöksentekoon vaikuttaneita tekijöitä: kilpailukykyinen kokonaishinta, toivomamme rakenteelliset ratkaisut toimitussisällössä, tuttujen rakennusalan ammattilaisten vahvat suositukset, muiden muassa. Näin ison rahan päätöksen pitää tietty perustua faktoihin mutta mun mielestä myös ennen kaikkea TUNTUA OIKEALTA. Nyt todella tuntuu ja toivottavasti tuntuu tästä eteenpäinkin!
 

8 kommenttia :

 1. Paljon onnea tulevasta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea tässä vielä matkan varrella varmasti tarvitaankin :D

   Poista
 2. Onnea hyvästä valinnasta! Puoli vuotta ollaan asuttu muuttovalmiiksi rakennetussa Design-Talossa. Meilläkin talotoimittajan valintaan vaikutti merkittävästi asiakaspalvelun laatu. Lopputulos on onnistunut ja asiakas tyytyväinen. :-) Tsemppiä ja iloa raksaprojektiin, on se vaan jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Outi, huippua kuulla tyytyväisen asiakkaan kommenttia! Mä olenkin sun blogiin aiemmin jo löytänyt noita talovalmistajia googlaillessa ja vertaillessa. Alkoi harmittaa kun hoksasin että missasin teidän talonäytöksen parilla kuukaudella! :)

   Poista
  2. Saa tällä tulla käymään, vaikka asutaankin jo. Voit laittaa sähköpostia kotitalolla@gmail.com, jos haluat. :-)

   Poista
  3. Miten mulla on mennyt sun kommentti ihan ohi, nyt vasta huomasin! Olis ihan mahtavaa jos saisin tulla käymään, on niin monta pientä juttua joita mielellään näkisi käytännössä ennen tarkastuskuvavaihetta. Laitan sulle mailia. :)

   Poista
 3. Hyvä valinta! Eikä vähiten siksi, että kyseinen talotehdas siellä, mistä itse olen kotoisin. :)

  VastaaPoista