14.4.2018

Ruokakomero uuteen taloon


Viime päivinä olen miettinyt miettimästä päästyäni tulevan talomme keittiötä. Muutamien viikkojen päästä ollaan tarkastuskuvavaiheessa ja mm. lieden ja tiskialtaan paikat pitää olla päätettynä. Suuret suuntaviivat ovat olleet selvillä jo viime vuoden puolelta asti: yläkaapiton, kivitasot, aamiaiskaappi jne. Mutta sitten jumitin pitkäksi aikaa miettimään miten kyökkiin saisi tarpeeksi säilytystilaa niin että yläkaapit voisi oikeasti jättää pois ja aamiaiskaapin voisi toteuttaa. No siskohan sen keksi kun hänelle ääneen hyllytilan puutetta pähkäilin. "Tietenkin teette sinne ruokakomeron."

Tietenkin ruokakomero! Eli siis keittiön yhteyteen sisään käveltävä erillinen pieni tila kaikelle mahdolliselle säilytykselle. Talon pohjaa hiukan uusiksi pyörittämällä sille järjestyi mukavasti lääniä keittiön nurkkaan, sen tieltä pienennettiin hiukan teknistä tilaa ja alakerran kylppäriä. Ja nyt siitä onkin tulossa tosi hyvän kokoinen, n. 130x180 cm. Kun sen täyttää avohyllyillä, saa sinne jemmaan ison läjän astioita, kaikki kuiva-aineet, säilykkeet, talouspaprut, pahvit, pullot ja muut. Loistavaa. Kyllä sisko tietää.

Nyt huvittelen täällä mietiskelemällä millaiset ruokakomeron hyllyistä tulisi. Mikään kiirehän niiden miettimisellä ei ole, kunhan sitten on jotakin seinään kiinnitettävää kun talo alkaa valmistua joskus ensi vuoden puolella. Oveksi olen tuumaillut mustakehyksistä lasiovea. Ans kattoo. Ja pitäisköhän ruokaomeroon varmuuden vuoksi laittaa ainakin yksi pistorasia... Kannattaiskohan sinne sijoittaa pikkuinen pakastin jotta saisi tilavamman jääkaapin keittiön puolelle? Pähkäiltävää riittää.

7 kommenttia :

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Paintry eli skafferi kuulostaa mahtavalta idealta.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa, saat ruokakomeron! Kun olin lapsi asuimme vanhassa rintamamiestalossa ja siellä oli myös kyseinen helmi! Ai että tykkäsin jostain kumman syystä sen tilan tunnelmasta. Ja erityisesti jäänyt mieleen pieni, kapea ikkuna joka oli usein kesällä raollaan.
  Ihanaa seurata teidän taloprojektianne :)
  Sari

  VastaaPoista
 4. Oletko koskaan katsonut Australian Blockia? Siellä ne on tehnyt aivan ihania Butler's pantryjä. Niissä on pesuallas ym.tarpeellista. Ehdottomasti pistorasia sinne.

  VastaaPoista
 5. Meillä on myös 70-luvun talon keittiössä ruokakomero, joka on aivan mahtava (kuten walk-in jääkaappikin). Vaikka koko on vain 95*115cm, mahtuu sinne aivan kaikki kodin lämpimässä säilytettävä ruoka. Vain murot ja kahvi on aamiaskaapissa. Pakastimen laittaminen tuonne kuulostaisi muuten oikein näppärältä, mutta se voi nostaa pienen huoneen lämpötilaa yllättävän paljon. Mitään muuta tarvetta pistorasialle en tuolle tilalle meillä keksisi. Meillä ei keittiöremontissa löytynyt pakastimelle oikein mitään järkevää tilaa, joten arkkupakastin on autotallissa. Pieni kävely, mutta ei ongelma arjessakaan.
  Keittiöremontissa poistimme kaikki yläkaapit, josta olen todella tyytyväinen. Kokatessa olen aina inhonnut sitä, että pään edessä on jotain. Siksi meillä on liesituuletinkin katossa. Talossa oli aiemmin apukeittiö/butler's pantry, jonka kuitenkin avasimme auki muuhun keittiöön. Luonnonvalon kulun poikkaiseminen pimeässä talossa on ihan hullua.
  Oman keittiön top 3 ratkaisua näin kahden vuoden kokemuksella:
  1. Kattoliesituuletin piilossa katseilta ja automaattinen toiminta induktiolieden kanssa
  2. OIKEASTI iso tiskiallas alta-asennuksena
  3. Työtasoa paljon sekä pituudessa että leveydessä
  Onnea matkaan rakentamisessa :)

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti pistorasia, aina niille on käyttöä. Oveksi laittaisin liukuoven, ei vie aukeava ovi tilaa komerossa.

  VastaaPoista
 7. Pistorasia voi ilmetä hyödykkääksi - omaan tulevaan taloon on tulossa ruokakomeroon kuiva-aineiden lisäksi piiloon myös kahvinkeitin, mikro ja muut pienkoneet. Ja pesuallas ja kuivauskaappi (jotta saa just pidettyä keittiön puolen yläkaapittomana). Ja pieni viinikaappi, sitten joskus...

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished