20.10.2017

Kerätäänkö taas Lidl-suosikkeja?


Ruokaostoksiin on vakiintunut sekä kaupungissa että mökkireissuilla samanlainen koreografia. Ensin suuntaan Lidliin ostamaan hedelmät ja vihannekset, yrttipuskat, kalat tai lihat, kananmunat, paistopisteleivät, leivänpäälliset ja muut suolaiset herkut niinkuin homejuustot ja ilmakivatut kinkut. Sitten teen vielä visiitin johonkin muuhun isoon markettiin, josta haen kauramaidot kahviin sekä muut pienet jutut joita ei Lidlin valikoimista löydy. Tällä metodilla on ruokalaskukin vähän pienentynyt. Ja jotenkin tämä kuvio on minusta kivakin, Lidlissä visiittiin kuuluu aina uusien löytöjen metsästys ja perusmarkettiostokset menevät sitten tehokkaasti rutiinilla.

Tässä pari mun Lidl-suosikkia tällä hetkellä. Lidlin perushummus on hullun hyvää, mutta ehkä vielä hyvempää on tämä pikantti tomaattinen versio jota nyt hyllystä löytyy. Saattaa olla että toisinaan lusikoin jopa suoraan paketista suuhuni. Taitaa olla joku erikoiserä, pitää nyt herkutella kun sitä vielä saa. Ja toinen hyve ovat nuo paistopisteen luomu-kaurasydämet. Mahtavan rapsakka kuori ja ihana kaurainen maku. Molemmat ovat löytyneet vertaissuosittelulla; hummuksen vinkkasi ystävä ja kaurasydämiä ylisti kummitäti. Oikeassa olivat, molemmat tosi hyviä!

Joskus aiemminkin olen täällä blogissa heittänyt pari omaa suosikkia Lidlin valikoimista ja sitten teiltä on tullut tosi mainioita vinkkauksia kommenttilaatikkoon. Olispa huippua tehdä taas sellainen Lidl-suosikit-keräys. Jos teillä siis on hihassa salaisia (tai vähemmän salaisia) Lidl-helmiä niin kertokaa toki kommenttilootaan. Mitä teillä on tapana sieltä ostella, ja onko valikoimissa nyt jotain sellaista sesonkihyvää jota kannattais ehdottomasti maistaa? Ja toki muutakin kuin syötävää saa suositella!

25 kommenttia :

  1. Hei vaan, melkein samanlaiset kuviot meillä. Ensin Lidliin ja vihannekset, hedelmät, juustot, leivät ja leivänpäälliset, luomumunat, pähkinät, jugurtit, ehdottomasti miltei aina myös broiskun paistileikerasia ja TUOREpastaa. Lidlin tuorepastassa on semmonen rakenne, että sen pinnasta tulee keittäessä sopivasti semmonen että kastike tarttuu siihen kunnolla. Muissa en ole samanmoista huomannut ja meillä syödään pastaa usein. Samoin aina kun Lidlistä saa, ostan valmisrisottoainepussit. Parsaa, herkkutattia, vihannesrisottoa, omnomnom :P! Likimain kaikki DeLuxet on mahtavan hyviä! Samoin tykkään kun siellä on näitä eri maiden viikkoja jolloin tekee mainioita löytöjä.
    Marja kommentoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitti Marja! Laitan nyt tuorepastan ostoslistalle, sitä meillä kuluu. Risottokin taidetaan testata. :)

      Poista
  2. Mun suosikki on punainen verigreippimehu muovisessa pullon mallisessa pullossa, tosin jätteen määrä aina harmittaa. Rakastan kunnolla happamia mehuja ja tuo on vaan niin hyvää. Juustohyllystä saa usein hassua hirtetyn näköistä savujuustoa, vähän kuin savumozzarella tai joku, hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jooo se mehu on superhyvää! Hirtetty juusto alkoi kiinnostaa:)

      Poista
    2. Tuo mehu OLI minunkin suosikkini, mutta meidän Lidlistä se on poistunut jo kuukausia sitten. Ja se hirtetty juusto on hyvää!

      Lidl saisi tuoda takaisin pahvitonkkahyllyynsä greippimehun! Sitähän oli joskus alkuaikoina.

      Poista
    3. Ah, mä en ole hoksannut niitä pahvitölkkimehuja tutkia ollenkaan! Jotenkin luulin että kaik hyvät mehut ovat vain siellä kylmäosastolla. Seuraavalla Lidl-reissulla uusille aluevaltauksille :D

      Poista
  3. Samoja juttuja näyttää paljon olevan , lisäksi olen vähän koukuttunut lidlin gluteenittomiin suolatikkuihin ja yleensä lähtee Ranska-viikkojen aikaan se iso omenasiideripullo mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, enpä ole hoksannut tota suolatikkuosastoa siellä vielä katsastaakaan. Samoin pakastealtaat on mulla lähes kokonaan vielä tutkimatta. Oon hypistellyt sitä siideripulloa, mutten ostanut kun en oikein ole siideri-ihmisiä. Mutta sitä on kehuttu niin monesta suunnasta että ehkä vähän tekis mieli kokeilla.

      Poista
  4. Ranska-viikkojen viikunahillo, ehdottomasti. Hamstraan aina monta purkkia, että pärjään seuraavaan kertaan. Lidlistä saa nykyään myös kauramaitoa, en tosin tiedä millaista se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, viikunahillo ostoslistalle! Joo perus kauramaitoa siellä on kyllä, se on hyvä. Tykkään kahvin kanssa Oatlyn iKaffesta, sitä ei harmi kyllä Lidlistä saa.

      Poista
  5. Omia suosikkeja ovat mm. 500 gramman pikarissa oleva bourbon-vaniljavanukas ja vihreässä lasipullossa oleva limellä maustettu Veikko-olut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Limellä masutettu olutkuulostaa kyllä hyvältä! Tuota vanukasta kerran maistoin ja se oli mun suuhun liian makiaa. Mutta jos tykkää makeasta niin ihan varmasti huippuhyvää.

      Poista
  6. Tuorepastasta vielä lasagnelevyt! Niistä saa parhaan lasagnen, kuivalevyjä en käytä
    enää ollenkaan. Kreikkalainen jugurtti (maustamaton, sankossa) on superkermaisaa, sitä nappaan myös mukaan.
    Kiitos hummusvinkistä, perushummus on vakiokamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagnelevyt laitettu korvan taa, kiitos! Jugurtti onkin ollut jo listoilla :)

      Poista
  7. Lidl on ollut suosikkiruokakauppani aluasta lähtien, ja onneksi sattuu olemaan myös lähikauppamme. Hauska huomata, kuinka entiset Lidl-vihaajatkin käyvät siellä nyt sujuvasti:):)

    Lidlin hummus on parasta! Parempaa kuin yksikään muu markkinoilla oleva ja syön sitä jok'ikinen aamu leivän päällä. Mutta nyt kauhistuin, koska viime viikolla hummuslaari oli tyhjä ja tällä viikollakin hummukset loistivat poissaolollaan kuin nyt myös hintalappu. Kysyin myyjältä, ei kai vain ole poistunut valikoimista, muttei tuo osannut sanoa. Jos niin, olen pulassa! Ja ilmeisesti sinäkin:)

    Muita Lidl-suosikkejani: värikkäät erikoispastat, joita ilmestyy italianviikoilla; hamstraan monta pussia. Turkkilainen jugurtti, joka on myös kauniissa tonkassa. Fetajuusto (se aito). Paseerattu tomaatti (siitä syntyy ihana nopea tomaattikeitto ja on jostain syystä maukkaampaa kuin kilpailijat). Sinihomejuusto, se tahmea ja märkä kolmiomaisessa pakkauksessa. Saksanpähkinäjäätelö, tosin siinä on karmea muovipaketti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaisin luottaa ettei hummus kokonaan poistu. Se on välillä munkin havaintojen mukaan tehnyt katoamistemppuja ja sitten tehnyt taas paluun. Onneksi! Ja kiitti noista suosituksista, laitetaan testaten.

      Poista
  8. Delux tuote punajuurihyytelö on ihanan tulista. Odotan uutta satsia, kun purkkini on tyhjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh, punajuurihyytelö kuulostaa eksoottiselta! Ilman muuta maistettavien listalle.

      Poista
  9. Hei vaan! Oulun Lidlistä saa kyllä edullista ja hyvää kauramaitoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyl kauramaitoa saa, mutta ei sellaista joka sopisi tämän nirson kahviin :D

      Poista
  10. Pakastealtaasta löytyy esimerkiksi herkullista ankanrintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pitänyt tehdä kotosalla ankanrintaa jo ainakin sata vuotta. JOkohan nyt? :)

      Poista
  11. Pyöreät hunajavohvelit jotka laitetaan teekupin päälle lämpiämään ennen herkuttelua. Ah!

    VastaaPoista
  12. Kauramaito, Naan-leipä, luomu omenamehu ja parmesan-juusto (asuinpaikkakunnallani ei juustojen irtomyyntiä)

    VastaaPoista