29.10.2017

Kynttilätehdas käynnistyy -ensivilkaisu pieneen erikoiserään


Parolan aseman ihaniin joulumarkkinoihin on vajaa kuukausi aikaa. Näissä muutamassa viikossa mun on tarkoitus valmistaa käsin satsi Vihreä talo -tuoksukynttilöitä omaan myyntipöytääni ja viritellä myös tulevan pienen joulumarkkinakukkakauppani valikoimaa. Kukkakauppa syyhyttää sormia oikein erityisesti, myytäväksi on tulossa ainakin talvisia kransseja, kivoja viherkasveja kierrätysruukuissa sekä näillä näkymin somia kukkakimppuja. Toivottavasti paljon kaunista vihreää osteltavaa markkinaväelle!

Mutta nyt piti kertomani tarkemmin tuoksukynttilöistä. Kynttilätehdas onkin täällä pikkuhiljaa käynnistellyt tuotantoaan. Eli mä olen kääräissyt hihat, tilaillut materiaalit ja kaivellut reseptit arkistoista. Parin vuoden takaiseen tapaan teen kynttilöitä kannellisiin lasipurkkeihin muutamassa eri tuoksussa. Materiaalina on soijavaha ja tuoksut ovat eteerisiä öljyjä - luonnollista menoa siis. Tällä kertaa tuoksuvalikoimassa ovat sitruunaruoho, rosmariini ja laventeli. Teen myös pienen satsin lasipurkkikynttilöitä ilman tuoksua (Naturel), ajatellen heitä jotka eivät hajusteista välitä.

Näiden lisäksi tulee nyt mukaan myös erikoiserä erityisen ihania kynttilöitä yhteistyössä tuon mun siskoni, Diagnoosi: sisustusmanian Marian kanssa. Kauniit valkoiset keraamiset astiat valmistaa hän ja tuoksukynttilän niihin valan minä. Tämä kynttilä on tuplasti isompi kuin tuo lasipurkkiversio ja tuoksuna on  sitruunaruoho. Kun kynttilän on polttanut loppuun, voi hienon minimalistisen keramiikkapurkin ottaa käyttöön vaikkapa yrttiruukkuna. Erä on tosiaan on pikkuinen, teemme näitä vain kymmenen kappaletta - riittää vain pienelle joukolle halukkaita. Ja saatavana siis vain Parolan asemalta 25.11. :)

Laitan näistä kaikista vielä myöhemmin tänne hintatietojakin, kunhan saan kaiken kuluineen ynnättyä ja laskeskeltua. Kukkakaupan valikoimasta ja hinnoista lisätietoa seuraa myöhemmin myös!1 kommentti :