28.8.2017

Taas nukutaan olkkarissa --- pellavalakana-arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Familon

Kotona kaupungissa on talouden aikuisväestö siirtänyt petipaikkansa kaksiossa makkarista olohuoneeseen. Edellisen kerran nukuttiin näin kun viimesteltiin makuuhuoneessa remonttia. Nyt järjestelyn takana on sen tuomat katkottomat yöunet koko porukalle, pienin perheenjäsen etunenässä.

Aurinko nousee olkkarin suunnalta ja herättää herkästi. Siispä viriteltiin ikkunaan tuollainen erittäin tyylikäs pimennysverhoviritys. Kaapista löytyi petroolin värinen samettiverho, joka tuikattiin ikkunaan kun ei muuta siihen hätään keksitty. Mutta oikeastaan se on tuossa ihan nätti, varsinkin päivisin sivuun vedettynä. Tai rullattuna. Tai kieputettuna. Miten milloinkin.



Ja nyt kun ollaan jo hyvä tovi elelty täällä kaksiossa sänky olohuoneen puolella, ollaan huomattu muutama juttu jotka helpottavat siisteysvaikutelmaa kummasti. Sängyssä oleillaan nyt päiväsaikaankin huomattavasti enemmän, sinne kiipeillään, siellä pompitaan ja nukutaan nokosia. Niinpä se rötvääntyykin huomattavasti useammin. Ja kun kuitenkin keskellä olkkaria ollaan niin rötvät osuvat silmään aika helposti. Nyt seuraa siis muutamia esteettisiä ja käytännöllisiä petaushuomioita yhteistyössä Familonin kanssa.

Ensinnäkin petaus pysyy paremmin ojennuksessa kun käyttää muotoon ommeltua aluslakanaa. Olenkohan ainoa ihminen joka ei ole aiemmin hoksannut että tällaisia huipputuotteita on olemassa - lakanaahan ei tarvitse viritellä sänkyyn siis kuin kerran ja sen jälkeen se pysyy ihan itse paikallaan kunnes otetaan pois pyykkipäivänä. Ei roiku reunat eivätkä repsota kulmat. Kyl vaihdetaan tämän talouden lakanakantaa nyt tällaisiin sitä mukaa kun vanhat tavislakanat hiutuvat käyttökelvottomiksi.

Toisekseen yksiväriset pussilakanat näyttävät rauhalliselta ja kivalta vaikka sänkyä ei jaksaisi sen kummemmin petailla. Vielä kun valkkaa sellaisen värin joka rimmaa vähän huoneen muihin sävyihin, ei sänky koskaan näytä erityisen sotkuiselta vaikkei olisikaan särmästi pedattu. Meillä ehkä aika usein ei ole, krhm. Pellava on materiaalina edukseen kaikkine ryppyineen, siispä ei haittaa myöskään peittojen monet mutkat ja mytyt. Tämä vaaleanpunaisen puuterinen sävy passaa vielä aika lystikkäästi meidän vanhan marokkolaismaton väreihin.

Ja sitten kolmas juttu on tuollainen petauspatjan suojus. Sängyn valloittaa ajoittain pikkuihminen ja kaikenlaisia pyykkäystarpeita ilmenee kummasti. Käyttöönoton jälkeen suojus on ehditty pestä jo useampaan kertaan. Onhan se vain ollut aika paljon helpompi homma kuin itse petareiden päällisten irroittelu ja pesaisu. Ja tuo suojus on vielä nukkuessa lämpötilaa tasaavakin, ah ylellisyyttä. Se on meinannut lämpimillä ilmoilla viileämpiä yöunia eikä ole tarvinnut hikoilla. Suojus pysyy hyvin paikallaan tuollaisilla kulmakumppareilla, se ei lähde kupruilemaan lakanan ja petarin välissä.



Ja mikäs tässä nyt on nukkuessa, vähän niinkuin yksiöfiiliksellä. Näkymät sängyn jalkopäässä näyttävät tältä. Kun ilmat vielä viilenevät, voidaan illan hämyssä tuikata vanhaan vihreään kaakeliuuniin tuli ja katsella sen loimotusta peittojen alta. Vielä ei pysty, tulisi paksujen kiviseinien sisäpuolella hirveä hiki. Vasta sitten kun ulkona tarvitsee hanskat ja kaulaliinan. Mutta ehkä kynttilöitä voisi jo luukussa poltella?



Ja sitten vielä lopuksi se huipunhuippu arvonta: Nyt arvotaan jollekulle teistä kaksi tuollaista ihanaa Familonin Puuterin väristä pellavapussilakanaa ja -tyynyliinaa. Hento vaaleanpunaisen sävy on hitusen lämmin, just niinkuin nimensä lupaa. Tosi kaunis väri ja kivipesty pellava mitä mukavin lakanamateriaali.

Osallistuminen on yksinkertaista: jätä tähän postaukseen torstaihin 7.9. mennessä kommentti ja olet mukana arvonnassa. Huikkaa vain hep, tai jos haluat niin kerro omat vinkkisi parempiin uniin tai huolettomiin petauksiin.

Voittaja saa siis kaksi yhden hengen Familon Princess pellavapussilakanasettiä Puuterin värisenä.

Jätä halutessasi kommentin mukana sähköpostiosoitteesi, se nopeuttaa voittajan tavoittamista. Jos kommentoit anonyyminä, keksithän itsellesi nimimerkin jotta erotut muista nimettömistä.

Sitten vain kommentoimaan ja osallistumaan - onnea arvontaan!

EDIT: OSALLISTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT, VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN!

415 kommenttia :

  1. Mukana arvonnassa! Meillä asuu kaksi laiskimusta, jotka eivät koskaan jaksa pedata sänkyä. Siksi kivanväriset lakanat, jotka saa vain jättää lojumaan sänkyyn, kelpaavat tänne kotiin aina!
    schipperkele @ gmail.com

    VastaaPoista
  2. Tämän tarkoituksena on tiedottaa suurelle yleisölle, että Daniel John, yksityinen lainanantaja on avannut taloudellisen mahdollisuuden kaikille, jotka tarvitsevat taloudellista apua. Annamme lainaksi 2 prosentin korkoa yksityisille, yrityksille ja yrityksille selkeillä ja ymmärrettävällä ehdolla. ota meihin yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme antaa lainaehdotamme osoitteessa danieljohnhome@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Mukaan!!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  4. Hep, iiihanat lakanat. Uusi sänky on hankittu yli vuoden veivaamisen ja vatvomisen jälkeen, olisipa mahtavaa pedata sinne uudet lakanatkin vanhojen kulahtaneiden sijaan. Mukana arvonnassa :) riiti81(at)gmail.com

    VastaaPoista
  5. Mukana..kauniit pussilakanat !leila.t.paaso@luukku.com

    VastaaPoista
  6. Hep! Ihanat!
    marjamarmuli@gmail.com

    VastaaPoista
  7. HEP! IHANAT!
    marjamarmuli@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Niin mukana arvonnassa.
    tiinamarjatta@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Ihanat pellavat! Mukana!
    emilia.junkkonen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Ihanat, mukana arvonnassa!
    elssaliisa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Hep! ihania nuo pellavaiset pussilakanat! :) sp mirjawho at gmail piste com

    VastaaPoista
  12. Ihan mielettömät, Mukana!!

    VastaaPoista
  13. Hyvin kelpais! kailonenheidi@gmail.com

    VastaaPoista