19.8.2017

Kattauksia, osa 6


Kattaussarja jatkukoon! Perustin tämän sarjan alunperin siksi että kirpputorien astia-aarteita tulisi esiteltyä myös käytössä ja erilaisina yhdistelminä - ei vain uunituoreina löytöinä. Ja nyt jatketaan tätä hommaa kirppikseltä löytyneellä hienolla Marimekon kankaalla, jota koklailin heti kaupunkikodissa pöydälle muutamien astiakaapin helmien kanssa.

Fujiwo Ishimoton Marimekolle suunnittelema Vaakaviiva II on ehtaa 80-lukua. Niin kuin nimen numerointikin kertoo, on se osa useamman viivakuvioisen kuosin sarjaa. Tämän versio on ihanan vähäeleinen, vain muutama musta vaakaviiva valkoisessa puuvillakankaassa. Kankaan reunassa kulkeva teksti on tässä tapauksessa mun mielestä ehdottomasti osa kuosin jujua. Tämä ei montaa euroa kirppiksellä maksanut ja singahti heti suosikkipöytäliinaksi. Stemmaa melkein kaikkien mun kaapin astioiden kanssa - ja tätähän täytyy tietty taas testata sitten kattaussarjan seuraavassa osassa.

Tässä kattauksessa vaakaviivojen seurana mm. kirppisteltyä vintagelasia ja alpakkaa. Ja pino kolhuisia Aallon jakkaroita.

Pöytäliina: Vaakaviiva II, Fujiwo Ishimoto, Marimekko
Kankaiset servetit: Vihma, Fujiwo Ishimoto, Marimekko
Lasit: Veikko, Saara Hopea, Nuutajärvi
Lautaset: Teema, Kaj Franck, Arabia
Aterimet: Tapio, Tapio Virkkala, Kultakeskus


6 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Ne on kyllä NIIN hienot - ihanaa vanhaa Nuutajärveä!

   Poista
 2. Oi kuinka ihana postaus- sarja:)
  Ihana tuo liina ja kauniita astioita.
  Täytyykin samalla tsekata aikaisemmat kattaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tsekkaa ihmeessä :) Ja sarja jatkuu pikkuhiljaa...

   Poista
 3. Niin upeita löytöjä ja niin kauniisti esillä! Olet uskomaton löytäjä tuolla kirppiksillä. Moitin itseäni, etten juurikaan muka enää jaksa-kerkiä kulkea niitä. Tuota Marimekon Vaakaviivaa en olekaan nähnyt ja ihan ensin ajattelin että se olisi Vuokko Nurmesniemen kangas. Itselläni on hänen suunnittelemansa kangas ollut joskus -80 luvulla verhoina ja tallella ovat edelleen. Raita on tummanruskea ja kangas on hieman ohuempi ja pehmeämpi puuvilla, kuin Marimekon puuvillakankaat. Ja ajatella, että noita Virkkalan aterimia ja Saara Hopean lasejakin on liikkeellä kirppiksillä. Nautin astioistani arjessa ihan joka päivä ja pyrin kattamaan kauniisti, en prameasti:) Nautin kuvistasi ja astiatarinoistasi ja sisustamisestasi, olet niin taitava luomaan kauneutta ympärillesi! Mukavaa alkavaa syksyä!

  VastaaPoista