13.8.2017

Kahden kastikkeen savukalasalaatti


Laitetaanpa taas jakoon tämmönen helppo ja hyvä arkiruokaresepti - juuri muunlaisia ei taideta tässä talossa juuri harrastaakaan. Potut, sipulit ja tomaatit ovat sesongissa ja superhyviä. Niistä syntyy savukalan ja kananmunien kanssa raikas ja tosi hyvä ruokaisa salaatti. Kyytipojaksi napsitaan yrttipenkin viimeisiä ja sekoitetaan kaksi nopeaa kastiketta. Toinen soosi marinoi kirpsakaksi perunat, tomaatit ja sipulit. Toinen maustaa pehmeästi kananmunalohkot ja lohen. Saattaa kuulostaa aikaa vievältä, mutta on tosi nopsa. Ja on hyvä! Savulohisalaatti katettiin mökillä viimeksi Arabian 24h Avec -lautasille ja juomat juotiin Nanny Stillin Sulttaani-laseista.

Kahden kastikkeen savukalasalaatti kahdelle

8 keitettyä, jäähtynyttä kesäperunaa
1 kesäsipuli varsineen
3 kypsää pulskaa tomaattia

kastike 1, sekoita nämä:
2rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

3 keitettyä kananmunaa (8min)
250g lämminsavulohta

kastike 2, sekoita nämä:
2 rkl majoneesia
2 tl dijon-sinappia 
1 rkl sitruunamehua

Salaatin päälle: yrttejä, esim. korianteria ja ruohosipulia. 


Pilko perunat, tomaatit ja sipuli vadille. Kaada päälle kastike 1. Lohko keitety kananmunat ja leikkaa lohi suupaloiksi. Levitä vadille pottujen ja kumppaneiden päälle ja valuttele päälle kastike 2. Silppua salaatin pinnalle vielä yrttipenkin loppukesän parhaat; korianteria, ruohosipulia jne.  

Kastike 1 eli vinaigrette saa olla aika suolainen. Tomaatit ja perunat maistuvat hyvin suolattuina kahta paremmilta.

  

5 kommenttia :

  1. Ihan superhyvää! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Tää menee kokeiluun,kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tää on loistava reseptti ja helpo toteuttaa. Nyt ekaa kertaa toteutiin reseptin kotona ja olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Helppo ja maistua luonas esim. toihin mukaan

    VastaaPoista