2.2.2017

Kätevän emännän laskiaispullaniksi
Laskiaispullat (hillolla!) ovat ihania. Nyt hoksasin miten niitä saa kotona ex tempore nopsasti vaikka iltamyöhällä jos himarit iskee. Ja tuoreena, kuivahtanut pullahan vetää mielen matalaksi.

Kas näin. Pidetään pakkasessa esipaistettuja vehnäpullia ja jääkaapissa purkki kuohukermaa. (Leipojatyypeillä on tietty pakkanen jo valmiiksi täynnä itseleivottua pullaa - mulla ei ole.) Valitaan kaupan hyllyltä suosikkihillo odottamaan. Kun laskiaisherkku alkaa houkuttaa, paistetaan parit pullat, vatkataan hiukan kermaa ja napsautetaan hillopurkin korkki auki. Kymmenessä minuutissa valmista.

Tässä systeemissä on sekin hyvä puoli kaupan valmiisiin laskiaispulliin nähden että hillon saa valita makunsa mukaan ite. Minä vähän hurvittelin tällä kertaa ja valkkasin marketin hyllyltä boysenmarjaa - tuli ihan tajuttoman hyvää! Niin ja tällä metodilla vältän myös laskiaispullien päällä usein vaanivan raesokerin. Olenkohan ainoa joka inhoaa sen ratinaa hampaissa?

3 kommenttia :

  1. Voin kertoa, ettet ole ainoa. Aina joutuu karistelemaan sokerit pois pinnalta, on inhan tuntusia hampaissa.

    VastaaPoista
  2. Tällä kans tehdään laskiaspullat samalla systeemillä. Viime vuonna vielä helpommala pääsin, koska ostin pursutin valmiskermaa :) Sai nopsaa herkkuja. Ei vain voi monta tehdä kerralla, koska kerma valu jos paljon tekee kerralla....tästäkin tuli kokemusta.

    VastaaPoista
  3. Ja sama täällä: valmispullat ovat niin käteviä, ja ne rakeet päältä pois. Vuosi sitten kokeilin väliin hilloa ja kermavaahtoa, mutta kyllä se mantelimassa on vain niin ihanaa, joten kohta tehdään sellaiset laskiaispullat! T. Sanni

    VastaaPoista