16.2.2017

Sisustusinspiraatiota Tukholmassa: Asplund ja Svenskt Tenn


Viime viikonlopulla pyörähdin Tallink Silja Oy:n kutsumana tosi kivalla designristeilyllä Tukholmaan. Risteily oli siis kokonaisuudessaan design-teemainen ja sisälsi mm. menomatkalla laivalla kiinnostavia puhujia (Anna Pirkola, Johanna Gullichsen, Sami Sykkö) ja ihanan illallisen, sekä perillä Tukholmassa joko visiitin huonekalumessuille tai designaiheisen kiertoajelun. Minä en meinannut millään osata päättää kumpaan ohjelmavaihtoehtoon tarttuisin, mutta lopulta päädyin designkiertoajeluun, joka jätti vapaaksi myös kolmisen tuntia omaa aikaa Tukholmassa.

(Jos Tukholman huonekalumessut kiinnostavat, niin lukaiskaapa vaikka huippumukavan matkaseuralaiseni Modernisti kodikkaan Kertun postaus aiheesta!)

Kiertoajelulla tehtiin kolme pysähdystä; Asplundin ja Svenskt Tennin myymälöissä ja lopuksi Hallwylin palatsin sisäpihalla sijaitsevaan Tukholman desgnviikkoon liittyvään näyttelyyn. Viimeksimainitussa en kuvannut lainkaan, mutta tässä puhelimesta löytyneitä otoksia Asplundilta ja Svenskt Tenniltä. Kiinnostavia molemmat! Tykkään reissulla tehdä inspiroivista jutuista tällaisia kuvallisia muistiinpanoja kännykällä, nyt niitä kertyikin aika läjä.

Asplundilla tapasimme myös toisen yrityksen perustajista, Michael Asplundin, joka kertoi meille lyhyesti yrityksen vaiheista. Tuolta myymälästä mulle jäivät erityisesti mieleen seinien väreiksi valitut tummat harmaat ja siniset, kauniin syvän vihreä keittiö, kalusteiden hienot harkitut yksityikohdat ja houkuttava villamattovalikoima.

Ja sitten toinen pysähdyspaikkamme Svenskt Tenn.
Täällä väri- ja kuosi-iloittelun keskellä tunsin kyllä olevani kuin kotonani, Svenskt Tennin maailma on viehättänyt mua aina. Eniten mieleen jäivät huikean sininen huone sisääntulon vieressä, puuterisen sävyiset pellavaverhot ja seinät, rottinki siellä täällä, huikeat kuviolliset rullaverhomallit, kauniit nahkapunoskaiteet ja monenväriset samettisohvat. Ihastelin myös tovin verran tuollaisia terrakottaruukkuja, joissa oli messinkiset aluslautaset. Ja nuo kuosit, kuosit kuosit. Ihania. Lisäksi yllätin itseni tuijottelemasta kauan tuota myymälän kaunista lattiaa; kalanruotoparkettia joka oli yhdistelty välillä suoraviivaisempaan kuviointiin. Klassisen hieno! Tämän myymälän isoin anti oli ehkä tuo puuteristen sävyjen ja näyttävien kuosien yhdisteleminen - siitäpä saatoin vähän inspiroitua suunnittelemaan yhden remonteerauksen maalla Vihreässä talossa...

Asplund sijaitsee osoitteessa Sibyllegatan 31 ja Svenskt Tenn osoitteessa Strandvägen 5. Ovat aika lähekkäin ja mukavasti Östermalmin kaupunginosassa, josta löytyy paljon kivaa sisustuksesta innostuneelle. Laitanpa vielä toisen postauksen tulemaan, jossa kerron mitä tein sitten se parisen tuntia Östermalmilla kiertoajelun päätyttyä. Tulossa ihailemani vintagekalustekauppa ja kiva lounasvinkki. Ja tietty ne tuliaiset.

(Matkan tarjosi Tallink Silja Oy)Ei kommentteja :

Lähetä kommentti