8.2.2017

Dokumenttivinkki: HARU - yksinäisten saari YLE Areenassa

Kuvakaappaus YLE Areenasta

Tämän dokumentin katson joka kevättalvi ja fiilistelen tulevaa suvea ja tulevaa kesäkotielämää. Se kertoo Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän kesistä Harun luodolla Suomenlahdella ja on koottu Pietilän 1970-91 kuvaamista kaitafilmeistä. Dokumentti alkaa jäiden lähdön aikaan ja kertoo elämän kesistä vanhuuteen asti. Se on ihanan verkkainen, rauhoittava ja tosi tosi kaunis. Olen aiemminkin vinkannut tästä, ja nyt taas huikkaan kun se on vielä parin viikon ajan taas katseltavissa YLE Areenassa. Katsokaa ihmeessä!

Löysin toisenkin kivan dokkarinpätkän, jossa Tove ja Tuulikki mm. kuuntelevat jytää ja pakkailevat pelargonioitaan ja keltaisia kumppareitaan mökkikesää varten Toven ateljeekodissa Helsingin Ullanlinnankadulla. Se löytyy tuolta YLE:n Elävästä arkistosta.
 

6 kommenttia :

 1. Kiitos vinkistä! Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä!:) Taisit vinkata viime keväänäkin ja katsoin silloin dokkarin eka kertaa. Osui ja upposi lujaa, olen koko vuoden harmitellut kun en kerennyt katsoa kuin kerran, mutta nyt pääsee sukeltamaan takaisin meren äärelle <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! menen heti katsomaan :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä & linkistä! <3 Tätä en ole koskaan nähnyt, mutta kirjahyllystä löytyy Haru - eräs saari.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, olipa ihana helmi katseltavaksi!
  -Anneriitta

  VastaaPoista