25.2.2017

Oikein hyvä kasvipohjainen maitokahvi


Seuraa vilpitön suositus. Jo hyvän aikaa olen etsiskellyt omaan suuhun sopivaa kasviperäistä kahvimaitoa. Nyt se tais löytyä. Ainakin tätä olen nyt kaadellut viikon verran aamukahveihin ja ollut onnellinen. Ei muutu kuumaan kahviin kaataessa inhan ryynimäiseksi, on sopivasti täyteläistä, ei muuta kahvin makua liiaksi. Ei ole lainkaan makeaa ja vaahdottuu hyvin, jos tekee mieli vaahdotella. Ekalla maistelukerralla kauramainen maku hiukan erottui, mutta nyt siihen on jo tottunut. Maidon ostaminen kahviin lorauteltavaksi taitaa nyt tän myötä jäädä kokonaan pois. Siispä aamukahvittelijan suositus Oatlyn iKaffe -kauramaidolle, jos joku siellä on tällaista vinkkiä vailla. Seuraavaksi testailen tätä ruoanlaitossa, ekaks varmaankin kokeilen makaronilaatikkoon.

Harvakseltaan syötävien murojen ja vispipuuron seuraksi tämä on mun makuuni liian täyteläistä, haussa siis vielä joku sellainen raikkaampi, yhtä vähän makea, neutraalin makuinen kasvimaito siihen tarkoitukseen. Vinkatkaa kommenttilootaan jos on suosituksia!

18 kommenttia :

 1. Tuo Oatlyn ikaffe on aivan parasta ja se myös säilyy paljon pidempään kuin mikään maito tai soijavalmiste. Ei ole koskaan mennyt edes klimpeille! NAM!

  P.S. Riisimaito on vähän raikkaampaa, jos sellaista haet.

  http://www.lily.fi/blogit/just-girl-0

  VastaaPoista
 2. Meilläkin käytössä! 😊 Mies laittaa kahviin, ja itse tee-ihmisenä! Nam!

  VastaaPoista
 3. Ihan parasta, käytän leivonnassa ja ruuan laitossa myös. Puuroista tulee erityisen hyviä, pannukakuista, letuista nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo munkin täytyy ilman muuta nyt laajentaa tuon käyttöä.

   Poista
 4. Mulla kanssa käytössä kahvimaitona, oikein namia!

  VastaaPoista
 5. Meillä käytössä puuromaitona sinisen purkin Oatly,rasvaa 1.5% Suosittelen

  VastaaPoista
 6. Rainbowin kauramaito on myös hyvää kahvissa! Lidlin kauramaito taitais sopia paremmin murojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempikauppani Lidl, miten en oo hoksannut että sieltäkin saa kauramaitoa! Ilman muuta testauslistalle.

   Poista
 7. Mua naurattaa, kun meillä menee nää elintarvikesuositukset niin yksiin. Yks kesä suosittelit sitä seljankukkamehua, jota meilläkin on aina ostettu, sit se hillo niihin laskiaispulliin ja nyt tää kauramaito. Onks meillä joku yhteinen elintarvikeiden ostamista määrittävä aivojen osa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Tuija! :) Niinhän sitä sanotaan että great minds think alike, eikös? Ja nyt heti alkoi kiinnostaa että mitäs muuta sun suosituslistalla olisi - mähän melko takuuvarmasti tykkäisin!

   Poista
  2. No noiden edellämainittujen lisäksi kuulun sellaiseen salaiseen majoneesiuskonlahkoon (ainoana edustajana), jossa joulun alla odotellaan kieli pitkällä, milloin Lidlin hyllyyn laitetaan lasipurkkiset deluxe-majoneesit, paahdettu valkosipuli- mustapippuri ja paahdettu valkosipuli-yrtit. Jos et kerro kellekään, niin sitä sitten ostellaan eri kauppareissuilla vähän ylimääräisiä purkkeja, ettei vaan lopu, ennen kesää. Ai mihin sitä laitetaan, no ihan kaikkeen, lähinnä vaalean leivän päälle. Onneksi kohta on taas pääsiäinen ja siihen aikaan saattaa taas saada deluxe-majoneesia. Harmillisinta tässä on se, että käännytystyöni ei ole tuottanut tulosta, kukaan ystävistäni, ei ole yhtä pahasti hurahtanut, mokomatkin terveysihmiset.

   Poista
  3. Huippua, alan vaania deluxe-majoneesia :) Kiitos!

   Poista
 8. Plantin kauramaito on ihanaa vaikka puurossa. Siirryin tähän alunperin kotimaisuuden takia, pysyin maun takia. -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, Niina. Tsekkaan Plantin!

   Poista