5.12.2013

Näppyläkulhon uusi tuleminen
Toin kaupasta kotiin kolme pikkuruista hyasinttia. Ei meinannut ensin millään löytyä huushollista näille tuoksuvaisille sopivaa astiaa, mutta sitten hoksasin sovittaa niitä Saara Hopean näppyläkulhoon. Yhteen istutettu kolmikko lumpsahti petroolinsiniseen lasivaasiin kuin hansikas käteen. Ja hauskasti kiemurtelevat nuo valkoiset kasvin juuret tumman lasin alla. Löytyipä uusi käyttötarkoitus tällekin tissainesineelle.

Joulu tulee meille ehkä eniten erilaisten tuoksujen myötä. Uunissa yöllä kypsyvä kinkku, aamulla valmistuva uunipuuro, sammuksiin puhallettujen kynttilöiden savukiehkurat - ja hyasintit, tietty. Niiden tuoksu vie mun mieleni oitis lapsuuden jouluihin, mummolaan.

This turquoise vintage glass vase by Saara Hopea turned out to be the perfect flower pot - yet another function for a beautiful design item.28 kommenttia :

 1. Hmm.. Tissainesine. Luin monta kertaa, että tissiasiaesine. :D Se on kaunis, tuo tissiasiaesine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin.. :D piti pari kertaa lukea uudestaan. Tessa

   Poista
  2. Hahaa HUIPPUA! Tissiasiaesine. Tästä eteenpäin tuo on tissiasiaesine :)

   Poista
  3. Niin luin minäkin! Ja mietin vielä että tuon nimityksen täytynee jotenkin liittyä nuihin nyppylöihin.. :D

   Poista
  4. Täällä kans yks, joka joutui lukemaan monta kertaa ennen kuin hyväksyi sen, että ei siinä tissi lue. ;)

   Poista
 2. Kaunis, kaunis, kaunis tuo viimeinen kuva. Lumoava. Ihania tuoksumuistoja. Mummola. <3

  T:tii

  VastaaPoista
 3. Minä luin tissiainesine. :D
  Mummollani on Saaran näppylät kirkkaana kaapissaan ja olen ilmoittanut, että sitten pitkän, pitkän ajan päästä kun nykyään 80v isoäidistäni aika jättää niin se kulho kuuluu minulle. Lätkänpelaaja-serkkuni eivät osaa sitä kuitenkaan rakastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulikin ny tissiaiheinen posti :D Ja voi, mummon näppyläkulho!

   Poista
 4. Oo, match made in heaven! Hyasintit on kyllä kauniita. Harmi, että minä saan semmoisesta saman tien allergiakohtauksen. Pitää tyytyä muihin joulukukkiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sun harmi hyasinttiallergiaa! Onneksi on kaikki muut joulun tuoksut :)

   Poista
 5. Niin hieno kulho ja mahtava väri! Pakko varmaan itsekin painua pian kauppaan ostamaan hyasintit, niitä on näkynyt niin paljon nyt blogeissa :)

  VastaaPoista
 6. Nuo näppyläastiat on kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Ja ihana on sun uusi blogikin :)

   Poista
 7. Kaunis asetelma, mutta ei kannata pitää kukkasia maljassa kovin montaa viikkoa, jos mietit sitä vielä johonkin muuhunkin käyttöön. Lasiin tarttuu ruukkukasveista samentava ja ikävän kova möhnäkerros, (en tiedä onko kalkkia, ravinteita vai mitä), enkä itse ole saanut sitä enää jälkikäteen pois millään ilveellä. Itse laitan kukkani nykyään vain tarjoilukäytöstä poistettuihin astioihin, joiden "kalkkeutumisella" ei ole niin väliä. Varoittelen, ettei mene kaunis ja harvinainenkin astia turhaan pilalle, jos ei asia ole aiemmin vastaan tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän pitää laittaa korvan taa ja tarkkailla kipon vaiheita. Möhnäkerrosta en kyllä tuon astian pintaan toivo :/

   Poista
 8. Mullakin on hyasintit näppyläkulhossa. Tosin kirkkaassa. Oli muuten viime vuonnakin, eikä lasi onneksi kärsinyt mitenkään. Pitääpä tarkkailla tilannetta.

  VastaaPoista
 9. Suosittelen kietaisemaan multapaakun kelmuun, tms. jotta kulho ei vahingoitu. Itselläni meni yksi Aaltovaasi piloille multakasvin takia (tein jouluistutuksen kirkkaaseen Aaltoon). Koitin puhdistusta saippuavillasta tiskikoneeseen ja karhunkielestä pyykkipulveriliotukseen, mutta ei auttanut :(

  VastaaPoista
 10. Oi,kauniisti sopivat hyasintit tuohon! Ja hih,luin myös että tissiasiaesine..ajattelin ensin että tarkoitatko nyt noita näppylöitä vai mitä ihmettä..voi jestas:))
  Minullakin hyasintit tuovat aina mummolan joulut mieleen,aina. Yksi parhaimmista tuoksuista mitä on. Tänä jouluna aion kyllä tunkea hyasintteja koko talon täyteen vaikka noin hienoja kippoja ei niille löydykään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tissiasiaesine on kyl nyt jo klassikko :D Juu, hyasintteja torppa täyteen!

   Poista
 11. Kaunis asetelma! Tuoksut ovat joulussa todella tärkeitä ja meilläkin siihen kuuluvat hyasintit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuossa että mistä voisin jouluissa luopua. Tuoksupuolella en varmaan mistään.

   Poista
 12. Ompa kauniita hyasintteja kauniissa kulhossa :)

  VastaaPoista