3.8.2010

Köyhän naisen Iittala Jars


Iittalan Jars-purkit (kuva alla) ovat tosi kauniita ja ajatus erikokoisten purkkien vinoista pinoista kiva.  Purkkipinoajatus kyökkiin toteutui iittalalaisia halvemmalla kirppiksiltä löytyneillä Kumelan/Riihimäen/Viialan lasipurkeilla. Niiden hinnat ovat olleet yhdestä neljään euroon kappaleelta ja eri kokoja löytää aika hyvin.

Love the Iittala "Jars" concept (picture below). My version of glass jar stacks is made of old finnish glass jars found at fleamarkets for one to four euros a piece.

18 kommenttia :

 1. Hei noi sun purkit on paljon kiinnostavammat ja omaperäiset kaiken kukkuraksi!

  VastaaPoista
 2. Samoilla linjoilla eli sinun purkkisi ovat "maukkaammat". Oletko muuten löytänyt myös tiivisteitä noihin purkkeihin? Minullakin on muutama tuollainen vanha purkki, mutta ilman tiivistettä.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä noinkin :) ehkä jopa mielenkiintoisemman. Aika paljon rahaa saisi nimittäin pulittaa, että noita jars-purkkeja kaappeihin saisi.

  VastaaPoista
 4. Hienoja nuo sinun purkit, en muista nähneeni. Mulla kaapeissa vaan tylsiä muovipurkkeja säilytystä varten.

  VastaaPoista
 5. Vau!
  Minä myös ottaisin noita vanhoja purkkeja paljon mieluummin kuin Jarseja. Tosi makeet:)

  VastaaPoista
 6. En tiedä onko noihin tiivisteitä, vaan niihin kuuluu sellainen metallinen jutska, joka pingotetaan noihin purkin yläosassa näkyviin koloihin kannen päältä. Se pitää kannen paikoillaan.

  VastaaPoista
 7. Love those too, mutta jotenkin raivostuttaa taas tuo hintapolitiikka...

  Ne on kuitenkin lasipurkkeja? :D

  VastaaPoista
 8. Ja tarkoitin siis tietysti Iittalan purkkisarjaa :D.

  VastaaPoista
 9. sun purkkirivis on pal hianompi.

  VastaaPoista
 10. Enemmän minäkin tykkään sinun purkeistasi :)

  VastaaPoista
 11. Itse rrrakastan noita Kumelan/Riihimäen/Viialan lasipurkkeja enkä vaihtaisi niitä Iittalan Jarseihin mistään hinnasta! Itsellekin kiva kokoelma Kumelia kertynyt, niissä on ihana säilyttää teepusseja, suolaa, sokeria jne. Harmin harvoin niissä on kuitenkaan tallella juuri nuo Anonyymin mainitsemat metalliset jutskat..

  VastaaPoista
 12. Ihania löytöjä olet tehnyt! Nuo ovat minustakin kauniinpia kuin Iittalan kalliit purkit =)

  VastaaPoista
 13. Täältä löytyy kans jo hyvällä alulla oleva kokoelma kaikenlaisia vanhoja purkkeja, on ne paljon kivempia ja persoonallisempia kuin nuo Jarssit, ja halvempia!
  Alko muuten ihan sikana tekemään mieli vihreitä kuulia.... ;D

  VastaaPoista
 14. Sinun purkkisi ovat vanhoja reksaus purkkeja. Niihin kuuluu kumitiiviste ja rautainen liuska, joka piti kannen kiinni. Ne täytettiin säilöttävällä ja laitettiin vesihauteeseen, jolloin ilma poistui ja sisältö säilyi lähes ikuisesti...

  VastaaPoista
 15. Kovasti kaikkea kivaa on tää sun blogi täynnä :)

  VastaaPoista
 16. Minulla on pari Kumelaa myös, maksoin niistä kyllä valitettavasti vitosen kappale. No, ei liene paha sekään. Osaatko sanoa miltä luvulta nuo Kumelat ovat?

  VastaaPoista
 17. Olen muuten samaa mieltä että nuo Kumelat ovat paljon kivemmat kuin mallikuvasi purnukat. Iloitse siis niistä :)

  VastaaPoista
 18. Hei. Minulla on noita purkkeja myös 3 kpl, ja niissä on kaikissa omat kannet mukana. Kansissa on teksti Iittala 1881.. :)

  -Aino

  VastaaPoista