3.8.2010

Köyhän naisen Iittala Jars


Iittalan Jars-purkit (kuva alla) ovat tosi kauniita ja ajatus erikokoisten purkkien vinoista pinoista kiva.  Purkkipinoajatus kyökkiin toteutui iittalalaisia halvemmalla kirppiksiltä löytyneillä Kumelan/Riihimäen/Viialan lasipurkeilla. Niiden hinnat ovat olleet yhdestä neljään euroon kappaleelta ja eri kokoja löytää aika hyvin.

Love the Iittala "Jars" concept (picture below). My version of glass jar stacks is made of old finnish glass jars found at fleamarkets for one to four euros a piece.

18 kommenttia :

Nina kirjoitti...

Hei noi sun purkit on paljon kiinnostavammat ja omaperäiset kaiken kukkuraksi!

Tuulella kirjoitti...

Samoilla linjoilla eli sinun purkkisi ovat "maukkaammat". Oletko muuten löytänyt myös tiivisteitä noihin purkkeihin? Minullakin on muutama tuollainen vanha purkki, mutta ilman tiivistettä.

Minna kirjoitti...

Ihanan näköisiä noinkin :) ehkä jopa mielenkiintoisemman. Aika paljon rahaa saisi nimittäin pulittaa, että noita jars-purkkeja kaappeihin saisi.

Jonna kirjoitti...

Hienoja nuo sinun purkit, en muista nähneeni. Mulla kaapeissa vaan tylsiä muovipurkkeja säilytystä varten.

Tiitiäinen kirjoitti...

Vau!
Minä myös ottaisin noita vanhoja purkkeja paljon mieluummin kuin Jarseja. Tosi makeet:)

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko noihin tiivisteitä, vaan niihin kuuluu sellainen metallinen jutska, joka pingotetaan noihin purkin yläosassa näkyviin koloihin kannen päältä. Se pitää kannen paikoillaan.

Hannele kirjoitti...

Love those too, mutta jotenkin raivostuttaa taas tuo hintapolitiikka...

Ne on kuitenkin lasipurkkeja? :D

Hannele kirjoitti...

Ja tarkoitin siis tietysti Iittalan purkkisarjaa :D.

Marianne kirjoitti...

sun purkkirivis on pal hianompi.

Katja kirjoitti...

Enemmän minäkin tykkään sinun purkeistasi :)

ooona kirjoitti...

Itse rrrakastan noita Kumelan/Riihimäen/Viialan lasipurkkeja enkä vaihtaisi niitä Iittalan Jarseihin mistään hinnasta! Itsellekin kiva kokoelma Kumelia kertynyt, niissä on ihana säilyttää teepusseja, suolaa, sokeria jne. Harmin harvoin niissä on kuitenkaan tallella juuri nuo Anonyymin mainitsemat metalliset jutskat..

Mape kirjoitti...

Ihania löytöjä olet tehnyt! Nuo ovat minustakin kauniinpia kuin Iittalan kalliit purkit =)

Paula Valta kirjoitti...

Täältä löytyy kans jo hyvällä alulla oleva kokoelma kaikenlaisia vanhoja purkkeja, on ne paljon kivempia ja persoonallisempia kuin nuo Jarssit, ja halvempia!
Alko muuten ihan sikana tekemään mieli vihreitä kuulia.... ;D

Anonyymi kirjoitti...

Sinun purkkisi ovat vanhoja reksaus purkkeja. Niihin kuuluu kumitiiviste ja rautainen liuska, joka piti kannen kiinni. Ne täytettiin säilöttävällä ja laitettiin vesihauteeseen, jolloin ilma poistui ja sisältö säilyi lähes ikuisesti...

Maippi kirjoitti...

Kovasti kaikkea kivaa on tää sun blogi täynnä :)

Harakka kirjoitti...

Minulla on pari Kumelaa myös, maksoin niistä kyllä valitettavasti vitosen kappale. No, ei liene paha sekään. Osaatko sanoa miltä luvulta nuo Kumelat ovat?

Harakka kirjoitti...

Olen muuten samaa mieltä että nuo Kumelat ovat paljon kivemmat kuin mallikuvasi purnukat. Iloitse siis niistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Minulla on noita purkkeja myös 3 kpl, ja niissä on kaikissa omat kannet mukana. Kansissa on teksti Iittala 1881.. :)

-Aino