16.4.2020

Ihana broccolini-lisuke Savoysta


Korona-ajan kummallisten olosuhteiden valopilkkuja: monet huippuravintolatkin myyvät nyt take awaytä! Olipas vaan viime viikon lopulla aika mieletöntä syödä kotosalla ravintola Savoysta tilattuja pääsiäisherkkuja. Kahden hengen illallistarpeet maksoivat 75 euroa ja olivat todellakin hintansa väärti lampaineen kaikkineen. Paketista olisi helposti riittänyt kolmelle, vetäisimmekin miehen kanssa kahteen pekkaan aikamoiset ähkyt.  (3-vuotias kieltäytyi herkkuruoat nähtyään kohteliaasti ja tilasi jääkaapista pinaattiletut :D) Savoylta on tulossa ainakin vapuksi vastaavia paketteja ja kuulin että äitienpäiväksikin. Salaa toivon (tai siis ehkä vähemmän salaa) että pääsen äitiepäivänä taas kotisohvalla Savoyhin.

Pääsisäispaketissa oli paljon kaikkea mielettömän hyvää sooseineen, pateineen ja kakkuineen, mutta tämän broccolini-lisukkeen nappasin korvan taa kotiruokalistalle. Siinä yhdistyi kolme asiaa todella hyväksi makuyhdistelmäksi:

-nopsasti rapsakaksi ryöpätyt tai höyrytetyt broccolinit
-rouhitut savustetut mantelit
-salottisipulivinaigrette

Ihanan savuisen rouskuvan vihreän kirpsakkaa!

Broccolinien tarjoiluastiana Arabian Fasaani-sarjan hauskanmuotoinen vati. Fasaani on suurina määrinä mulle ehkä turhan koristeellinen ja herkkis, mutta yksittäiset esineet siitä sarjasta ovat just loistava mauste kattauksiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti