8.5.2018

Muutto väliaikaiskotiin


Suurin muuttokuorma on siirtynyt ja nyt nukumme jo öitä raksa-ajan väliaikaisasunnossa. Taisin aiemmin kirjoitellakin että päätimme pysytellä vielä kaupungin keskustassa tämän vajaan vuoden ennen omaan lähiötaloon asettumista. Keskustaelämä on ollut aivan huippumukavaa. Ja oikein kiva vuokrakaksio meille täältä ytimestä löytyikin väliaikaiseksi asumukseksi, tämä on tuntunut heti kotoisalta.

Muuttaminen on vielä jonkin verran kesken. On vielä sortteerattava joitakin tavaroita vanhassa asunnossa ja loppusiivottava. Projekti etenee parin tunnin sykäyksissä, hoidamme hommia vuorotellen minkä ehdimme. Pikkumussukka auttaa kaiken aikaa ja levittelee purkamattomien pussukoiden sisältöä uudessa kodissa pitkin lattioita. Kaikilla on omat muuttohommansa!

Vaikka muuttomatka taisi olla ainoastaan neljä korttelia, tuntuu kuin asuisi nyt kokonaan eri seuduilla. Ollaan aivan rannan tuntumassa. Kun avaa ikkunan, meri tuoksuu ja lokit huutavat. Vieressä on suuria aaltopeltisiä telakkarakennuksia. Ikkunasta näkee kaistaleen isoa vettä, avomerelle horisonttiin asti. Ruotsinlaivat tulevat ja lähtevät. Ihmiset kulkevat rannalle lenkkeilemään ja aurinkovarjojen alle viinilasillisille. Veneitä ja sunnuntaiajelijoita pörrää. Kellään ei tunnu näillä nurkilla olevan mihinkään kiire.

Kun makoilen illalla sängyssä ja kurkkaan ikkunasta, näen kahden talon välistä Harmajan majakan merkkivalon. Olen ottanut tavaksi tuijottaa sen hidasta sykettä hetken ennen kuin suljen pimennysverhon.

Tulkoon raksavuodesta tässä kodissa hyvä.

2 kommenttia :

  1. Onnea uuteen elämän vaiheeseen!
    Väliaikaiskotinne näytää kivalta, mukavasti kauniit tavaranne ovat sinne asettuneet.
    Ja mikä parasta - room with a view.

    VastaaPoista