25.5.2018

Aarrekaappi


Pahvilaatikoihin pakatut keräilyastia-aarteet oli tarkoitus purkaa käyttöön vasta sitten joskus ensi vuonna kun talo valmistuu. Mutta sitten kävikin niin että tämän meidän väliaikaiskodin kellarikoppi osoittautui niin pikkuruiseksi että se tuli melkein kahdesta matkalaukusta täyteen. Hyvä niin, eipä tule säilöttyä sinne mitään ylimääräistä. Astiapahvilaatikot eivät varastoon siis mahtuneetkaan ja mikäs siinä, purin kupit ja kipot nyt jo paikalleen tuohon maalaamaani talonpoikaiskaappiin. Käytetään kaikkea kaunista tämäkin vajaa vuosi.

Muuton myötä havaittua: mietin että vaikka vanhojen kauniiden käyttöastioiden keräily onkin mukavaa puuhaa niin tämä määrä lasia ja posliinia on aivan nokko. Jotakin yksittäistä kaunista voi silloin tällöin vintage-astioiden huikeasta valikoimasta joskus omaksi hankkia, mutta sellainen tavaramäärän kartuttaminen keräilyn vuoksi jääköön mun osaltani. Viime aikoina olen myös jättänyt kirppisten hyllyyn ökyhalpoja designlasilöytöjä koska olen todennut etten tarvitse niitä kotona yhtään mihinkään. Kaikkea ei tartte kirppiksiltä ostaa vaikka tosi halvalla saisi. Ja parempi että löydön saa napata sitten joku joka oikeasti juuri sitä esinettä kaipaa.

6 kommenttia :

 1. Ei kai tollaisia aarteita ois uskaltanu kellarikoppiin edes viedä! Ja onhan ne silmänilona nyt koko ajan. Ihanat noi Valenciat! Kuin myös siskon keramiikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl uskaltaa, tavaraahan se vain on. :) Mutta totta että ovat nyt ihanasti silmän ilona, mä vilkaisen nyt aina kaappiin kun siitä ohi vain pyyhällän.

   Poista
 2. Hyvin harvoin ostan minäkään enää kirppareilta mitään, kaapeissa on jo ihan tarpeeksi vintagekeramiikkaa ja -lasia. Monta vuotta olen taistellut, etten alkaisi kantamaan Ruska-astiaston osia kotiini, mutta kun ennestään on jo täydellinen kokoelma Kilta-sarjaa, niin Ruska siihen lisäksi on ihan turhaa. Pari suurta vatia olen vain huolinut, ne kun on hyviä piirakan ja kaakkujen tarjoiluun ja Kiltassa ei niin isoa lautasta olekaan. Muutto muutamia vuosia sitten ja hurjan kirppiksiltä ostetun tavaramäärän karsiminen oli hyvä opetus siihen, ettei kaikkea ole tarpeen haalia ja kerätä. Kun tavaraa on vähän, niin siitä nauttiikin paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljolti samat fiilikset, olen kirppiksillä nykyään todella valikoiva. Ostoksia tulee tehtyä tosi harvoin. Kaksi muuttoa kahden vuoden välein on ollut kyllä silmiä avaava rumba tavaramäärän suhteen täälläkin.

   Poista
 3. Komea kokoelma! Saako kysyä minkä merkin on tuo ihana vaaleanpunainen vati, joka näkyy toiseksi viimeisessä kuvassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen vati on Anna Kantasen, hänet löytää osoitteesta www.annakantanen.com. Se ON kyllä ihana!

   Poista